48 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 38

 1. Kyllä tuntuu pahalta kuunnella uutisia. Suomi on vauraampi kuin koskaan ja on koululuokkia ilman opettajaa kun lasten opettaminen tulee liian kalliiksi.

 2. ”Arvon mekin ansaitsemme Suomen maassa suuressa…”
  Pennit, sentit Pankkilandia nielee ahneen kitusiin…

  Ierikka

 3. Niinhän se on,valtiontaloutta pitäis hoitaa kuten kotitaloutta,hyvänä päivänä säästää josta ottaa pahana päivänä,mutta kun ei.Äsken kun hyvin meni, alennettiin veroja ja lisättiin menoja,mutta entäpä nyt,kun verotulot vähenee ja menot pysyy ennallaan niin mistäpä ottaa? Gallupit palkitsee viantekijöita ja viankorjaajat roskat silmilleen. ”Näin on aina ollut ja näin on aina oleva”?

 4. Minä luulen, että ongelmat ovat nyt globaaleja. Koko talouselämä on kaikkialla maailmassa bisneksen vallassa. Raha ratkaisee, kilpailykyvyn lisääminen on kritiikittömästi hyväksytty tavoite. Kukaan ei kysele sen perään, mitä me todella elämiseen tarvitsemme. – Pitää saada leipää halvalla, jotta pääsee Rivieralla mahaansa auringossa hautomaa.

  Kun ostat liivit, jotka kehitysmaan kapitalisti on alipalkatulla – orjatyövoimalla – tuottanut, osallistut maailmanlaajaan kieroutuneeseen talouselämään.

  Mutta – turpa kiinni – Lintunen – ei politiikkaa! Se on koskematon ja pyhä asia! – Niin, niin, mutta mitä on epäpoliittisuus? Se on ajattelemisesta kieltäytymistä. Se on uskontoa Mammonan alttarin edessä. Ei sitä, mitä Pyhä Paavali neuvoo Room.12. alussa.

  Vaan mitä on edessä, jos Vaasan Thatser pääsee valtaan? Sote-asiat hoituvat bisneksen kautta. Ei tarvita edes hyvätuloisia suosivaa tasaveroa, puhumattakaan progressiivisesta valtionverosta, jolla joidenkin mielestä pitäisi avustaa Tampereen kaupunkia, kun se aikoo rakentaa tunnelin Näsijärven alitse.

  Onneksi suomalaiset saavat vielä lämmittää saunansa koivuhaloilla. Mutta pitäkäämme huoli siitä, etteivät aivot löylyssä pehmene veltoiksi.

  Ierikka

 5. ”Ajattelen, siis olen” on
  Rene Descartesin filosofinen lausuma.

  Uskaltaisikohan sen kääntää muotoon:
  ”Olen olemassa, siis ajattelen.”

  Eiköhän meistä jokainen ajattele ihan omilla
  aivoillaan ja ihan ikiomia ajatuksiaan…
  *

  Nuorissa on tulevaisuus, tuntuu todella ikävältä
  että säästötoimenpiteet kohdistuvat heihinkin.

 6. Viime vuosina on enää harvemmin kuulunut kehoituksia ostaa kotimaista ja suosia suomalaista. Sen sijaan kilpailuttaminen on nostettu kunniaan. Siinä kilpailussa moni onkin ”kilpailuttanut” oman työpaikkansa jonnekin muualle.

 7. Sinä se melkein sanoit Alapo. Olisit vain jatkanut.
  olen samoilla linjoilla ja ajatellut asian jo pitemmälle, kun lukee uutisia isojen tai vähemmän isojenkin firmojen Herrojen hiekkalaatikkoleikkien tuloksia. Milloin on tuotantoa tai ali hankintaa ja osaamista viety kaukaisiinkin kehitysmaihin, niin nyt niiden maiden elintasokehitys sotkeekin pahasti hiekkalaatikkoleikit.
  Mutta ei hätää kulut saadaan Suomessa kuriin, kuten valtion päättäjätkin ovat valtion hallinnon osalta jo laitkin laatineet.

  Suuntaushan on ilmi selvä, Niin Firmat ja kuten valtiot ja kunnat ”Siis pienet perässä” Tulevaisuudessa kilpailuttavat työntekijätkin ympäri maailmaa ja halvinmmat tekijät voittavat työpaikat aina, koska laki näin edellyttää.
  Lisäksi, kun kaikilta mailta poistetaan viisumivelvollisuus, niin tekijöitähän on tungokseen asti ja Suomen ylituotannot nousevat ihan huimiin lukuihin.
  Saa nähdä miten pitkälti tää vision suunta on sama kuin päättäjien ja firmojen toimien uutisoinnissa kerrotun erotuksen, jaetuntuloksen ja yhteenlaskujen summan erotuksena saatu tulos.
  Tätä viimeistä lausetta jos joku ei ymmärtänyt, niin selvyydeksi. Aikoinaan kansakoulussa opeteltiin Ojalan laskuoppi, mutta minä opettelin silloin jo Mäen laskuopin ja kyllä minä silloin oli aika haka mäenlaskussa.

 8. Ei hätiä, hyvin meillä pyyhkii Kirjoita: Google Maahanmuuton Hinta Käsikirjoitus.

 9. Kiitos juttuvinkistä Erkille! Olet korvaamaton apu Värtsille!

 10. Ole hyvä. Korvaamaton olet sinäkin Värtsille, ihan oikeasti. Taputuksia seisaalleen nousten.

 11. Sattuipa sopiva hetki tehdä juttu saman tien kun juttuvinkkikin tuli näin sopivasti koneen äärelle istuuduttuani klo 18:54, näin julkisen Erkin kirjoittaman kommentin myötä. Ja kuinkas ollakkaan, netistä lainatun tekstin myötä juttu oli kasassa klo 19:21.

  Paikanpäällä en ollut Tohmajärven valtuustosalissa kuulemassa asiasta, tiedän että kyläläisiämme oli. Kynät, paperit ja kamerat jääneet ottamatta mukaan. Käyhän tämä näinkin. Erkki ja muutkin voivat laittaa jatkossa juttuvinkkejä myös suoraan tuttuun, verkkovartsi@gmail.com osoitteeseen tai sitten tänne kommenttipalstalle, jos jälkimmäisen tavan sopivammaksi ken katsoo.

 12. Ehdotus: Erkkikin voisi joskus tehdä ”etätöitä” Värtsin hyväksi, juttujen kirjoittajan roolissa, mikäli aikaa ja mielenkiintoa Värtsiä ja Värtsilää kohtaan löytyy.

  Palkkaa ei makseta, niinkuin ei muillekkaan kirjoittajille, kiitokset, haukut ja veetuilut kuuluvat luontaisetuihin =)

 13. Mitähän tuohon sanoisi. Olen mielestäni tehnyt ”juttujen kirjoittajan roolissa” aika paljon töitä Värtsiin, palkatta, kuten asiaan kuuluu.

  Nyt on vuoro toisten. Vetoan: tulkaa Eiran avuksi, te värtsiläläiset. Teillä on näkemystä ja sanottavaa kotipitäjänne eteen.

  Valitettavasti minulla ei riitä kovin paljon aikaa Värtsiä ja Värtsilää kohtaan nykyisin. Mielenkiintoa olisi enemmänkin kuin kommenteista näkyy. Kai tänne saa kertoa myös eriävän mielipiteensä entisenä värtsiläläisenä? Ilman että tarvitsee pyytää lupa kylänvanhimmilta tai heimopäälliköiltä?

 14. Harmillista kuulla, ettei sinua saada juttu talkoisiin. Juttusi kiinnostaisivat varmasti Värtsin lukijoita. Ehkä aika muuttuu ja myöhemmin tämä olisi mahdollista..?

  Värtsi on kaikille avoin, kuten hyvin tiedät, kaikenlaisien mielipiteiden esittämiselle. Ennakkosensuuri suodatinta ei ole eikä tule!

  Olen monesti käynyt katsomassa blogiasi.. siellä ei juuri päivitys merkintöjä ole, ”olla jöllöttää”, sanojasi lainataksesi. Ne kiireet ne kiireet, ei sitä ihminen jokapaikkaan ehdi, eikä tarvitsekkaan ehtiä. Tärkeysjärjestys se olla pitää työ ja vapaa-ajan asioissakin.

 15. No, joku juttu kiinnostaisi, joku juttu ei. Luontojutut, joita lähinnä tekisin, eivät kovin paljon kiinnosta Värtsilässä. Haluatteko lukuja?

  Ennakkosuodatin näyttää olevan ainakin paikkakunnan uutisjuttujen suhteen. Se ”työnjako”, jossa Värtsi on aina häviävänä osapuolena. On muuten surkuhupaisaa Värtsin kannalta.

  Bittiparatiisi -blogini ei ole minkäänlaisessa yhteydessä Värtsiin. Se on totta, että jöllöttää enemmän kuin pitäjäyhistyksen sivut, mutta ei sitä koskaan tiijjä, miten herää…

 16. Eivät kaikenlaiset tarinat Värtsin lukijoita kiinnosta. Liirum-Laarumia en osaa kirjoittaa ja mitä ehkä osaan ei toisia kiinnosta. Siis näpyttely naftaliiniin.

 17. Nimenomaan kaikenlaiset tarinat kiinnostavat Värtsin lukijoita. Kirjoittakaa.

 18. Täällä yksi kaikkiruokainen lukija, joka on kaivannut ja kaipaa Erkin luontojuttuja ja kuvia. Uskoisin, että monet muutkin vaikkeivat rohkenekaan lausua toivettaan julki.

 19. Ikävä kyllä minun aikani tässä suhteessa on takana päin. Mutta Värtsissä on paljon luontojuttuja, erittäin hyviä. Itse asiassa kaikki verkkolehteen kirjoittavat ovat osoitus luomiskyvystä, mikä on aina arvostamisen arvoista.

 20. Mihin ennakkosuodattimeen viittaat paikkakunnan uutisjuttujen suhteen? Voit tarkentaa halutessasi, joko täällä Värtsin palstoilla julkisesti, suoralla sähköpostiviestillä minulle tai muulla yhteydenottotavalla! Olet myös tervetullut käymään pirtissäni, jossa Värtsin ns. pääkonttori sijaitsee.

  Pitkään ja harkittuani avaan nyt ”sanaisen arkkuni”!

  Värtsin nykyisenä päätoimittajana, sekä Värtsilän Pitäjäyhdistyksen tiedottajana ja sihteerinä olemme sopineet asiasta hyvässä yhteisymmärryksessä jo aiemmin vakiintuneen hyvän tavan jatkamisesta vuonna 2012 kun Värtsi lehti siirtyi ns. uuden kustantajan alaisuuteen.

  Tapahtumatiedotteet joissa ilmoitus esim. ”xx:n vuosikokous, xx.xx.20xx klo xx, paikassa xx” eivät ole varsinaisesti JUTTUJA, vaan nämän tyyppiset ilmoitukset julkaistaan vartsila.fi sivuilla, ns. tapahtumatiedotteina.

  Näitä ilmoituksia julkaistaan myös kyläyhdistyksen toimittamassa Värtsilän tapahtumakalenteri tiedotteessa, joka on paperinen joka talouteen jaettava tiedotelehtinen. (Kaikilla kyläläisillämme ei ole nettiä käytössään, eikä kaikille tule edes ”paikallislehteä”).

  Kun ja jos joku kyläläinen, tai ehkäpä nk. Värtsin toimittaja sattuisi olemaan jossain näistä tapahtumista paikanpäällä, ehkä kameran ja muistiinpanovälineiden kera (kynä, paperi tai videokamera) siitä saisi aikaiseksi ns. oikean JUTUN. Edellyttää sitä, että jutun tiedot lähetetään sähköpostilla Värtsi lehteen. Juttu julkaistaan vain ja ainoastaan Värtsi verkkolehdessä. Muitakin juttujen lähettämistapoja on käytössä esim, perinteinen kirjeposti, tekstin ja skannattavien kuvien kera! Kaikki lähestymistavat ovat hyviä!

  Ns. isommissa paikallisissa tapahtumista, kuten esim. Värtsiläpäivät ja RajanRyssäys ns. ennakkojuttu ”puffijuttu” tapahtuman mainostamisen tarkoituksessa on ok, kaikissa mahdollisissa medioissa, myös Värtsi lehdessä, kuten olemme tehneetkin.

  Kun varsinainen tapahtuma siten on ollut ja jutun tekijä paikalla tehdään siitä JUTTU Värtsi lehteen.

  Paikkakunnan uutisoinnin ns. työnjako on siis sovittu ennalta, ja tällä linjalla mennään. Värtsi voittaa tämän ”kisan” JUTTUJEN julkaisualustana ja tiedotusmediana. ”Kilpailu” näkemys on tässä asiassa minulle vieras.

  Jos ja kun joku siitä jutun ylipäätään ehtii tekemään. Toivottavasti tämä nyt tuli ilmaistuna mahdollisimman selkeästi.

  Tätä linjausta muutetaan toki tarvittaessa, harkinnan jälkeen. (Paineita näyttäisi olevan, ex. päätoimittaja Erkki J:n taholta).

  TÄLLÄHETKELLÄ sellaiselle ei ole nähty tarvetta, mutta asia otetaan varmasti esille kyläyhdistyksen seuraavassa kokouksessa.

  Mitä palautteeseen julkaisemattomista jutuista tulee, olkaa hyvä ja ottakaa suoraan yhteyttä päätoimittajaan, naamatusten, puhelimitse tai sähköpostilla, niin vastauksen saa, VARMASTI! Mieltänsä ei tarvitse kenenkään pahoittaa!
  Syy voi olla inhimillinen, aiheen ns. vanhentuminen ajallisesti tai se että katson uutisen olevan sellainen, ettei se ylitä uutiskynnystä Värtsissä. Juttuja jotka eivät ole ns. ylittäneet paikallista uutiskynnystä on ollut tänä vuonna tasan yksi (1) kappale! Tästä asiasta on tullut negatiivista palautetta Värtsiin vain kommentti palstalla, ei muilla tavoin. Jotkut Värtsin lukijat asiasta taustoja tietämättä ovat tähän lähteneet mukaan, ns. barrikakeille Värtsiä vastaan.

  Negatiiviset antipatiat kyläyhdistystämme kohtaan ovat täysin tarpeettomia! Pitäjäyhdistys tekee täysin pyyteetöntä ja arvokasta työtä niillä resursseilla mitä on (ehkä joidenkin mielestä hitaasti, mutta varmasti!) kyläläistemme eteen! Kyläläisten ei tarvitse edes maksaa ns. yhdistyksien perinteistä jäsenmaksua. Pyytämässä ja vaatimassa kyllä ollaan, miksi mitään ei tapahdu. Järjestettäviin tapahtumiin osallistutaan niin vähän, että hävettää kyläyhteisömme ja järjestäjätahojen sekä paikalle tulleiden esiintyjien puolesta!

  Esitetyt hyökkäykset kyläyhdistystä kohtaan Värtsin kommenttipalstoilla ovat suora hyökkäys tässä tapauksessa myös minua kohtaan henkilökohtaisesti!

  Kyläyhdistys toimii Värtsissä eurojen siirtämisen roolissa, tililtä tilille. Minulla on ns. ”yksinvalta” ja tuki pitäjäyhdistyksen taholta Värtsin suhteen. Värtsin asioissa olen aikajoin yhteyksissä myös toisena ”päätoimittajana” toimivaan Seppo Pusaan, joka on tuurannut minua tarpeen vaatiessa.

  Toivon että saan työrauhan myös ex. päätoimittajan taholta. Sanoit lähtiessäsi ”Tehkää mitä ikinä haluatte Värtsille”.

  Värtsi on ollut lakkautusuhan alla kerran jo ennen kyläyhdistyksen mukaan tuloa, kun ns. perustajajäsenien ja toimittajien rinki, 3 hlöä sanoutuivat ns. irti Värtsistä, ajanpuutteen vuoksi.

  Päätin, että minulta täytyy löytyä aikaa sen verran, että edes yksi juttu julkaistaan jokaikinen päivä, kaksi parhaana.

  En anna Erkin tekemän suuren pohjatyön mennä hukkaan ja pettää hänen luottamustaan. Näin olen toiminut ja toimin jatkossakin!

  Värtsin päätoimittajan paikka sekä liuta aputoimittajien (kirjoittajien) paikkoja on avoinna. En ole missään vaiheessa ole ilmoittanut ”uupumuksesta” päätoimittajan roolissani, vaan juttujen vähyydestä. Jos postiloota on tyhjä; mitä laitetaan seuraavan päivän Värtsiin?

  Toivon, että loanheitto loppuu tähän! Tästä vuodatuksestani olisi saanut ihan oman JUTUNKIN Värtsiin, jollekkin tulevalle päivälle..

  Arkistoja kaivellessani löysin Värtsissä julkaistun jutun aiheeseen liittyen 12.11.2012 ”Värtsin uuden kustantajan terveiset lukijoille ja kirjoittajille”
  https://www.vartsi.net/2012/11/12/verkkolehti-vartsin-uuden-kustantajan-terveiset-lukijoille-ja-kirjoittajille/

  Mukavaa loppusyksyä ja talven odotusta kaikille sekä positiivisia ajatuksia kaikille, kaikesta!

  Eira Varonen
  päätoimittaja
  Värtsi-Värtsilän verkkolehti

 21. Hyvä Eira pitää sitä uskallusta ja luonnettakin löytyä. Auki oleviin kysymyksiinkin sain vastauksiakin, kun luin rivien välitkin. Yksi asia ei selvinnyt entiseen Värtsiin verraten, miten uutisoinnin sensuuri on hallinnassa?

 22. Värtsissä – kuten monessa huushollissakin
  näihin aikoihin – näyttää olevan syyssiivous
  meneillään. Ja sehän on vain hyvä, ne kuuluisat
  feng shuit pääsevät sen jälkeen virtaamaan
  vapaammin.

  Värtsin ensimmäinen ja toinen toimitus ovat
  aikaansaaneet ja ylläpitäneet meitä viihdyttävää
  (ja joskus kiihdyttävää) lukemistoa aivan
  ilimatteks ja omalla ajallaan. Siitä kiitokset!

  Itse en usko että kommenttien lukumäärä
  olisi suoraan verrannollinen juttujen kiinnostavuuteen
  ja lukukertoihin.

 23. Kiitos Eira palautteesta. Arvostan sitä, sehän on kuin ilmaista konsulttia kuuntelisi.

  Nuo ennakkosuotimet tulivat suurin piirtein selväksi. Paikallisista uutisista olen silloin tällöin kaivannut myös rajavartiolaitoksen tiedotusvälineille lähettämiä kuukausitiedotteita, jotka suurella vaivalla sain aikoinaan tulemaan Värtsiinkin. Lieneekö niitten tulo loppunut, mikä olisi vahinko. Niissä oli yleensä Niirala pääaiheena, ja onhan se raja tärkeä asia muutenkin Värtsilässä. Nuo tiedotteet olivat yleensä sellaisinaan lehteen lätkättäviä, joten julkaisemisen vaiva ei ollut suuri. Niillä paikkaisi muutaman päivän, kun postiloota on tyhjä.

  Loanheitosta puheenollen lähetän erityisterveiset Ullabella Uikkuselle, joka viime kevättalvella haukkui Värtsissä erään paikallisen pihamaan paskaläjäksi. Missä mahtaa Ullabella nykyisin luurata?

 24. Eirasta on kasvanut oikea päätoimittaja.Puolustat rohkeasti ja suoraselkäisesti Värtsiä ja sen linjaa.

  Rehellisyys,rohkeus ja asioiden pitäminen mahdollisemman yksinkertaisina ovat parasta verenpainelääkettä.

 25. Positiivinen ajattelu olisikin tarpeen minunlaisille, kurttuotsaisille kitisijöille..

  Eräässä savolaisessa rentoutusohjeessa on eräs esimerkki positiivisesta ajattelusta. Se menee näin (tai ainai melekeen)

  Uattele mielessäs jotta out pudonnunna suo-ojaan kalleimpias myöten. Vuan sitten huomoot, jotta nuapuris on pudonnunna samaan ojaan kaaloosa myöten. Tuloo het parempi olo. Suat ihtes irti ja siitäi tuloo hyvä miel kun nuapuris rukoiloo sinulta apuva, vaikka että ookkaa ylimpiä ystäviä. Aatat nuapuris ylös suosta vuan sillon huomoot, jotta karhu hyökkee kohti. Piäset puuhun karhua pakoon. Kahtelet alas ja niät, kun nuapuris lähtöö karhua pakoon päinvastaseen suuntaan, vuan siellä ei näy ainuttakaan puuta. Jo tok tuloo hyvä miel ja ihan ilimasiks.

 26. Minulla oli kauan työpöydän – siis kirjoituskoneen ja puhelimen -äärellä taulu, jossa oli apinan kuva ja alla teksti: ”Täytyy ajatella mitä puhuu, ettei yhtäkkiä sano mitä ajatelee!”

  Valitettavasti kuva on hävinnyt! Ja sen kai huomaavat myös Värtsin lukijat.

  Ierikka

 27. Minulla oli kauan työpöydän – siis kirjoituskoneen ja puhelimen -äärellä taulu, jossa oli apinan kuva ja alla teksti: ”Täytyy ajatella mitä puhuu, ettei yhtäkkiä sano mitä ajatelee!”

  Valitettavasti kuva on hävinnyt! Ja sen kai huomaavat myös Värtsin lukijat.

  Ierikka

 28. Kuinka määritellään jutun kiinnostavuus? Saneleeko sen tiettynä aikajaksona tapahtuneiden lukijakäyntien tai/ja kommenttien määrä vai mikä?
  Itse olen kirjoittanut keskimäärin varsin harvahkoon tahtiin – mieluummin kommentoin. Lähtökohta juttua tehdessäni on tietysti se, että se kiinnostaa minua itseäni; joskus sitä edesauttaa muualta tullut vihje. Kirjoitusteni lukijakäynneistä minulla ei ole mitään tietoa, mutta jos joku kommentoi niin silloin juttu on herättänyt huomiota. Tämä tietysti yleensä rohkaisee jatkamaan.
  Eri ihmiset kommentoivat monesti aivan erityyppisiä kirjoituksia, mutta se ei mielestäni välttämättä viestitä sitä että jokin juttu ei kiinnostaisi myös sitä kommentoimattomia lukijoita.
  Jatkakaa ihmeessä kirjoittamista; itselleni tulee monesti epävarma olo näistä silloin tällöin luettavista pohdinnoista, että pitäisikö lopettaa Värtsiin kirjoittaminen kokonaan tai ainakin tietyistä aiheista. Epävarma siksi, että olenko minä mahdollisesti jollakin tavalla loukannut kyseistä kirjoittajaa?

  Hyvät ystävät, tällaiseen ”boikottiin” ei ole meillä kellään mitään syytä lähteä; laitetaan hengentuotteet jakoon jatkossakin niin hyvässä kuin pahassa niillä tiedoilla ja taidoilla, mitä meillä itse kullakin on!

 29. No, ainakin jutun ”Viikon puheenaiheet, vko 38” kiinnostavuus näyttää olevan taattu.

 30. Piti vielä sanomani, että ”sana on vapaa”, paitsi pitäjäyhistyksen kritisoiminen. Sensijaan kyläläisten kritisoiminen ”hävettävän” heikosta osallistumisesta näyttää olevan sallittua.

 31. Voitaisiinko kirjoitella enemmän pitäjäyhdistyksen yhdessä kehittämisestä kuin sen kritisoimisesta? Pitäjäyhdistyksellä on tärkeä paikkansa kotiseutumme elämässä. Siksi siitä vastuuta kantavia on enemmän autettava kuin arvosteltava.

  Mitä tulee Värtsiin, se toimii niin vapaasti kuin tarvitsee, eikä päätoimittaja ole tilivelvollinen pitäjäyhdistyksen johdolle. Värtsissäkin on tapahtunut kehitystä kirjoittajien ja lukijoiden toivomuksista, mikä rohkaisee jatkamaan hyvässä hengessä eteenpäin.

  Minulla on on tuntumaa joihinkin muihin vastaaviin verkkolehtiin. Värtsi kyllä pärjää erinomaisesti vertailussa niiden kanssa. Jopa erittäin hyvin.

  Vireää Värtsilää positiivisesti polskuttaen! Juhlitaan 3.5.2014 nelivuotisjuhlaa!!!!

  Ierikka

 32. Jos olen oikein ymmärtänyt, pitäjäyhdistys kontrolloi linjanvedoillaan mielestäni turhan takia, mistä Värtsilän tapahtumista voi kirjoittaa etukäteen Värtsissä, mistä ei. Tätä käytäntöä olen ihmetellyt monta kertaa. Tapahtumat vielä kaiketi jaotellaan suuriin ja merkittäviin sekä pieniin ja mukamas vähemmän merkittäviin. Tilanne ei ole aivan ennen kuulumaton, tsaarin aikaan se oli tavallista.

  Vapaata tiedonkulkua vaalivan toimittajan näkökulmasta tuollaisessa ei ole mitään mieltä, eikä se ole sitä lukijoittenkaan kannalta. Tilaisuuksien järjestäjien mielipiteitä en tiedä, ja onkin heidän oma asiansa, missä ja miten haluavat asioistaan kertoa.

  Itse näen tämänkin asian yhtenä tavallisena keskustelun aiheena, en minään ihmeellisenä ”hyökkäyksenä” pitäjäyhdistystä tai muitakaan kohtaan.

 33. Näen asian taasen niin ettei Pitäjäyhdistys ole tehnyt mitään linjanvetoja Värtsin suhteen ja näin kontrolloisi lehden sisältöä.

  Olen huomannut että Eiralla päätoimittajana on täysi vapaus luoda lehden linjaa ja päättää julkaistavista artikkeleista. Lehden ”linjahan” on ollut täysin se mitä juttuja lehden s-postiin kirjoittajien toimesta on tähän saakka lähetetty.

  Sen sijaan olen samaa mieltä Erkin kanssa siitä ettei tämä viestiketju ole mikään ”hyökkäys” Pitäjäyhdistystä eikä ketään muutakaan kohtaan. Asioista tulee uskaltaa keskustella – mitä kipakampi aihe, sen kiinnostavampaa meidän lukijoiden näkökulmasta. Raja kaiten on siinä ettei henkilökohtaisuuksiin mennä?

  Eläköön Värtsi -lehtemme edelleen, lisää vaan rohkeita kirjoittajia sekä kommentteja sopii mukaan!

 34. Sääperin Erakko puhuu asiaa! Viikon puheenaiheista on tullut OIKEASTI hitti Värtsissä! =) Kyläyhdistyksen kritisoiminen, niin kuin muidenkin aiheiden, esim. kyläläisten aktiivisuuden, maailman pelastaminen, jne. jne. on edelleen sallittu. Pitää sallia puolutus siellä toisessakin päässä ”poteroa”, (nykyaikana ”ruutua”). Koetetaan tulla parhaamme mukaan toimeen!

  Minua ”sylettää”: Microsoft maksaa Nokia-kaupoista Elopille yli 19 miljoonaa euroa!

  Optiot ja kultaiset kädenpuristukset! eikö Elop ”duunarille” riittänyt melkoisen hyvä kk-palkka!

  Tässä yhteydessä en malta olla linkittämättä seuraavaa huumorivideota. Minua ainakin nauratti ja paljon.

  http://www.youtube.com/watch?v=CDMbX9bt7pE

 35. Kuten aiemmin Alpon kommenttiin jatkoin, niin olisin voinut yksintein jatkaa ELOP vai oliko sen kutsuma nimi ellotus.
  Joka tapauksessa ne suuren suuret juppi viskaalit jotka ovat rehellisyyttään ( tietenkin vain ja tähän asti toisiaan kohtaan) Nuzzineet ja kuzzeet tähän asti vain tavan kansaa. Ovat nuzzzmis kohteekseen ottaneet jo toistensa silmät. Saa nähdä, kun Suomen herrojen silmistä rähmät milloin häviää, niin mihin häpeätauluun heidän nimensä kirjoitettaisiin, että se voitais myös julkaista itsenäisyyspäivän kunniaksi.

 36. Sori vain oli edellisessä ihan vain muutama näppäilyvirhe.

 37. Hemppa Ei Elop pyytäjänä ja Troijan hevosena ole syyllinen, vaan sopimuksen hyväksyjät. Sopimuksen hyväksyjät Jorma Ollila,Risto Siilasmaa,Keijo Siula,ym Nokian Hallituksen jäsenet. Varmasti heistä Suomalais jäsenet palkitaan Itsenäisyyspäivänä. Niin myös Katainen Himas sopimuksesta 700000e,että näin meillä.

 38. Se on silviisii, että tsuhna on aina antava osapuoli. Milloin meitä kuppaa itäiset million läntiset. Sinisilmäisiä kun ollaan.

 39. Minulla on tuttava Joensuun meijerin juustolassa. Pari vuotta sitten hän kehoitti syömään Polar juustoa, että hän saa pitää työpaikkansa. Siitä asti olen syönyt Polaria ja toistaiseksi hän on saanut pitää työpaikkansa. Mielestäni onkin aika tyhmää syödä ulkolaisia makuelämyksiä ja antaa vapaaehtoisesti työpaikkojen valua ulos maasta. Nyt on kuulemma Polarilla pienoinen ongelma; maitoa ei ole tarpeeksi. Sitä pitäisi ruveta roudaamaan tänne jostain halpavientimaasta.

 40. Mielenkiintoinen pääkirjoitus tämänpäivän Karjalaisessa,siinä olisi kommentoitavaa myös viikolle 39.

 41. Siltainssin vihje kannattaa ottaa huomioon ja lukea mainittu kirjoitus, ellei ole niin vielä huomannut tehdä. Kirjoituksessa on tavallaan kysymys samasta kuin mistä olen puhunut ja kirjoittanur ns. Värtsilä-strategiassa. Olennaisin ero on kuitenkin siinä, että Karjalaisen mainitsemat pitäjäneuvostot ovat hallinnollista vallankäyttöä (ainakin muodollisesti), kun taas pitäjäyhdistykset muiden alueensa yhdistysten kanssa kuuluvat ns. kolmanteen sektoriin.

  Joka tapauksessa Karjalainen kiinnittää huomiota kuntaliitosten ydinongelmaan: miten laajojen alueiden raunoilla asuvien asiat saavat sijansa luottamushenkilöiden päätöksissä eli miten mahdollisimman hyvin tunnetaan asiat, joista päätetään. Sekin olisi hyvä muistaa, että kansalaisaktiivisuudelle pitäisi säilyttää kylätasoista reviiriä ja ettemme elä vain lautakuntien pöytäkirjoissa ja ohjeistuksissa.

  Tänään ti 24.9.klo 19 – siis viikolla 39 – jatketaan Värtsilä-strategian merkeissä. Uusia naamoja mukaan!

  Ierikka

 42. Yksi hyvä sanonta joka liittyy ahneuteenki. HULLU EI OLE SE JOKA PYYTÄÄ, VAAN SE JOKA MAKSAA.

 43. Hups!!! Tänäänhän onkin vasta maanantai. Olin mennyt ihan sekaisin eilen sunnuntaina, kun kotimatkalla poikkesin Tuupovaaran kirkon messuun, jossa Anne Angervo palveli taitavasti. Saarna oli hyvin inkarnatiivinen eli Sana tuli lihaksi ja alkoi asua minussa. Esirukouksen aikana ei ollut kiire seuraavia tehtäviä hoitamaan, ei edes kirkkokahville. Uskomme saimme tunnustaa rikkaan Nikean tunnustuksen sanoin, niinkuin aina juuri messussa tulisi tehdä virsikirjan lopussa olevan tekstin avulla. Ja lopuksi eläkkeellä oleva matematiikan lehtori Leena Suomela soitti iloisen ja päivän vapaus-teemaan sopivan marssin.

  Sunnuntai sujui sen jälkeen niin sujuvasti kuin vapaa virta, niin että ajatukset hurahtivat kuvitteellisen maanantain yli ennen aikojaan tiistaihin. Vaan nythän se maanantai vasta onkin. Siis yksi ylimääräinen päivä lisää elinkaaressa!!!

  Näkyy alkaneen myös uusi kirjoituspalsta Viikon puheenaiheet vko 39, ja johan näitä kommentteja tälle palstalle on kertynytkin reilusti yli 40!

  Niin että hyvää maanantaita koko sekalainen – ei sekäpäinen – seurakunta! Ja siunattua viikkoa, joka kirkollisen tradition mukaan alkoi jo eilen sunnuntaina.

  Muuten, mikä on ns. arkipyhä eli loppiainen ja helatorstai, jotka työmarkkinajärjestöt haluavat siirtää lauantaihin? Ja mikä on sitten pyhäpyhä? Ja miten sitä vietämme? Lepäämmekö ja pyhitämmekö?
  Entä perjantaipullo? Mitä Mooses sanoo!!!

  Tässäpä ehdotus Viikon puheenaiheeksi vko 39.

  Ierikka

 44. Jokainen tarina ja ihminen on laulun arvoinen. Me Pohjois-Karjalaiset hoilotetaan ja öllötetään maailman turuille omaa sanomaamme. Meillä on ote ja siitä pidetään.

 45. 800 kilometriä jäi taakse, kun parkistonin taudin runtelema työkaverini pyysi ja yhdessä koettiin hänen elämän polkuja. Koin ja näin monta asiaa. Opin taas uutta.

 46. Pitäjäyhdistyksen sivun kuvaa kylätalosta katsoessa tuli mieleen menneistä kalinoista joissa pauhattiin pitäjämerkitystä.
  Kylätalon päätyyn sopisi tekstiksi
  VÄRTSILÄN PITÄJÄN
  PÄÄKONTTORI.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *