Värtsilän kylän kehittämistyö jatkuu

Värtsilän kylätalolla kokoonnuttiin torstaina 12 syyskuuta keskustelemaan ja ideoimaan Värtsilän kylän kehittämisestä.

Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n puheenjohtaja Raimo Tiittanen toivotti paikalle saapuneet tervetulleeksi ja antoi sen jälkeen puheenvuoron Erkki Lintuselle joka oli tehnyt alustuksen, jossa tuli esille myös uusia, rohkeita avauksia ja ideoita.

Uudet ideat ovat tervetulleita, unohtamatta  ”vanhoja” jo työnalla tai hautumassa olevia, keskeneräisiä ja edelleen tarpeellisia parannuksia kyläläisten ja matkailijoiden viihtyvyyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Projektit vaativat toteutuakseen rahoitusta, joka onkin jäädyttänyt monen hyvän idean toteutumisen. Myös ideoiden toteuttajista, eli tekijöistä on  pula, totesi kyläyhdistyksen rahastonhoitaja Matti Jaatinen.

Leader-hankkeilla on rahoitettu monta projektia ja hankkeita haetaan jatkossakin, kunhan vaadittava omarahoitus osuus on kunnossa.

Erkki Lintusen alustuksessa nousi kärkihankkeeksi Värtsilän kirkon ulkomaalaus ja kirkon käytön kehittäminen. Asia on esillä Värtsilän seurakuntakodilla keskiviikkona 25.9. klo 19 Tohmajärven seurakunnan koollekutsumassa kuulemistilaisuudessa.

Värtsin lukijat voivat kommentoida ja jatkotyöstää ideoita. Uusia ideoita voi tuoda esille mm. Värtsin palstoilla sekä tulla esittämään niitä keskustelutilaisuuteen 24.9. klo 19.

Kyläyhdistys toivoo kyläläisten aktiivista osallistumista joko talkoolaisen tai asiakkaan roolissa Värtsilässä  järjestettäviin tapahtumiin.

Värtsilän kylän voimavarat ovat rajalliset. Virinnyt yhteistoiminta yli kylä/kuntarajojen muiden yhdistysten ja toimijoiden kanssa on avainasemassa tapahtumien järjestämisessä. Esim. ”Rajan Ryssäys Rockissa” järjestyksenvalvonta tehtävissä olivat apuna Tikkalan kyläläiset.

Värtsi julkaisee Erkin keskustelun alustuksen erillisenä juttuna Värtsissä 15.9.2013

Poimintoja Erkki Lintusen esittämästä Värtsilä-strategiasta. Lisätietoja erillisisessä jutussa:

 • Joensuu-Sortavala -välisen kilometripylvään palauttaminen
 • Wärtsilän mustan palauttaminen tuotantoon
 • Värtsilän virtuaalihautausmaa
 • Maitolaituri Arppen pihaan
 • Museotie Arppen pihasta maantielle
 • Pälkjärven apilan historia
 • Karjalan piirakka made in Värtsilä
 • Värtsilän perinneruoka
 • Värtsiläiset käsityöt
 • Wireä Värtsilä!
 • Värtsilän kirkon ulkomaalaus ja ikkunaremontti sekä käytön ideoiminen ympärivuotiseksi

Keskustelua kylämme kehittämisestä jatketaan kylätalolla tiistaina 24.9.klo 19.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki!

3 comments for “Värtsilän kylän kehittämistyö jatkuu

 1. Värtsi verkkolehti on saanut paljon ”palstatilaa” kommenttien muodossa.. mitenkäs nämä strategiset asiat.. ja kylän kehittämisen kohdat..

 2. Olen saanut runsaasti palstatilaa niin kommenttien kuin muunkin tekstin muodossa. Ihan nöyräksi vetää. Eiralle kiitos! Toivottavasti saat apua kiireittesi keskelle!

  Ierikka

 3. Mielestäni esitetyt strategiat ovat hyviä ja kannatettavia. Onhan niissä tietenkin haastetta monenmoista, mutta parempi enempi kuin ei ollenkaan.

  Eiralle ja Sepolle toivon Värtsin lukijana avuksi innokkaita paikallistoimittajia. Kyllä ne paikalliset tuoreet tiedot kovasti kiinnostavat meitä etäihmisiäkin.

  Eero-Matin juttuaiheet ovat hyviä, suorastaan toinen toistaan parempia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *