Taikasana

Kuva: Lissu Kaivolehto

Kuva: Lissu Kaivolehto

Jos haluat tavata jonkun, joka pystyy korjaamaan minkä tahansa epämieluisan tilanteen, joka pystyy tekemään sinut onnelliseksi riippumatta siitä mitä muut sanovat tai uskovat, katso peiliin ja lausu sitten tämä taikasana: ”Hei!”

Richard Bach

9 comments for “Taikasana

 1. Tämän hetken taikasana täällä Villissä Idässä taitaa olla puolukka. Emäntä on onnellisen näköinen, kun vien hänet hakkuuaukean reunaan ja jään vahtimaan, ettei eksy.

 2. Minut taas emäntä komensi tyrnimarjoja keräämään piikkisistä pensaista, jotka roikkuvat rannassa veden yläpuolella. Eikä jäänyt vahtimaan, pulahdanko järveen, vaan meni kahvia keittämään.

  Kaivoin sitten Vanhaa mustaa selkäni kipeäksi. Kohta lensi närhi mullokselle, löysi sieltä silmiltäni välttyneen mustan mukulan ja kiisi nuolena puiden taakse. Liekkö syönyt vai varastoinut saaliinsa. Mutta kohta tuli uudestaan ja sama rituaali. Kaunis lintu ja tarkkanäköisempi kuin vanha lintunen.

  Lissun poimima Bachin mietelause toi mieleeni Lokki Jonathanin, joka harjoitteli yltiöpäisesti syöksylentoa kohti maanpintaa ja saalista.

  Ierikka

 3. Kohta kun istuuduin kivelle iltapäivän aurinkoon, kuului huuto: ”Hei, mikä täällä on hajottanut kaikki kannot.”

  Valistin huushollin valtiatarta, että meillä on Ison Mustan kanssa sopimus: hän kerää luonnontuotteita yöllä, me päivällä. Sopimus on tähän asti pitänyt.

 4. Täällä puhuttiin Isosta Mustasta. Siihen liittyen
  edesmenneellä miehelläni oli tapana sanoa, että olettekos
  koskaan kuulleet karhun käyneen naisen kimpuun? Ei oltu.
  Miten se taas liittyy taikasanaan, niin en oikein tiedä.
  Naisilla on taikansa!

 5. Hyvin kaikki meni, kun nainen oli eturintamassa. Plakkarissa on 200 litraa puolukkaa, joten julistan kesäajan päättyneeksi. Paluumatkalla soi Dvorakin Slaavilainen tanssi nro 10.

 6. Täällä rannalla on soinut Dvorakin smetanan lisäksi tänään Puccini 😉

 7. Kylvimme keväällä ison alan perunaa, koska lapset sanoivat, että meille kans. Lupasivat tulla nostamaan. Eihän niillä tietenkään ole ollut aikaa. Mutta nyt on perunat laarissa. Hyvä me!

 8. Täällä Suomineidon käsivarressa keräävät variksenmarjoja. Nämä variksenmarjat ovat parempia kuin ne Karjalan varisten marjat. Mustikatkin ovat vielä ihan syötävässä kunnossa.

 9. Anoppini sisar oli aviossa Hammerfestissa. He tekivät terveysmehua niistä suurista variksenmarjoista, puolukasta ja mustikasta. Oli todella hyvää ja varmaan terveellistäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *