Enkelipilviä

Metsän enkeli.

Metsän enkeli.

Taivaanilmiöitä tarkkaillessa on tullut joskus bongatuksi enkelipilviä. Tai ainakin minusta ne näyttävät enkeleiltä. Olen nimennyt kuvaamani pilvet kuvauspaikan mukaan. Oletko Sinä nähnyt enkelipilviä?

Meren enkeli.

Meren enkeli.

enkelikuvat3_4

Teksti ja kuvat Lissu Kaivolehto

9 comments for “Enkelipilviä

 1. Vuosikymmeniä – ellei peräti vuosisatoja sitten – oli enkelipilvi pudonnut – ? – Kaustajärveen. Nostimme sen rannalle ja ripustimme saunan terassille kuivumaan. Nyt se on kappelimme etuseinällä kertomassa elämän ihmeestä ja julistamassa hiljaisella äänellään ylösnousemuksen toivoa. Sivuseinillä olevat ankkurit – toivon symbolit – vahvistavat enkelin viestiä.

  Alttariseinän alapuolella on Golgatan kallio kolmine risteineen. Sen kahden puolen neljä kiveä Lemin hautausmaalta: supraano, altti – tenuori, paassi. Ne laulavat virttä 28:

  ”Valo syttyi, Jeesus syntyi, enkeli sen tiedon toi. Mahtavasti maahan asti taivaan joukon kiitos soi. Miksi siitä en nyt kiitä, miksi riemuita en voi?”

  Ierikka

 2. …”Enkelit tulee sun uniin,
  ja tekee sinusta kauniin”…

  Tämä ”biisi” soi sopivasti radiossa
  kun availin Värtsiä.

 3. Ierikka, voisitko kuvailla tuota Kaustajärveen pudonnutta ”enkelipilveä” sellaisin sanakääntein, että maallikkokin ymmärtää?

 4. Tottakai olen nähnyt enkelipilviä.. Tai mitä tahansa muutakin, sehän on katsojan silmissä, mitä näkee. Minusta poutapilviä on mukavampi katsella kuin tummia pilviä.

 5. Lissu, kappelimme enkeli pitää nähdä. Hänen edessään on viivyttävä ja annettava ajatusten takaisten tuntemuksen nousta ilmaan kuin pilvet. – Olet lämpimästi tervetullut käymään Ullukassa!

  Lähestyn tätä enkelimysteeriota leikin teorian/teologian kautta. ”Leikkiä voi vain hän, joka tuntee olemassaolonsa taivaan ja maan välillä.” Kulttuurin perusta on leikki. Sinun suuremmoiset valokuvasi – sekä aiheidensa että kuvaustaitosi ansiosta – osoittavat leikin olemista sielussasi.

  Mitä sitten tulee minun sieluuni, siitä kertoo teologimatrikkeliin ilmoittamani harrastukset: ”Keinutuolifilosofia, Pyhän Kolminaisuuden ihmettely”.

  Maallikkoudesta antaa ”maallikoillekin” ymmärrettävää tietoa Riitta & Seppo A. Teinosen kirja Ajasta Ylösnousemukseen, ss. 176-178. – Enkeleistä kerrotaan sivuilla 53-55. – Suosittelen!

  Ierikka

 6. Kiitos kutsusta Ierikka. Esitän nyt kysymykseni toisella tavalla. Onko tämä kappelisi ”enkeli” Kaustajäven pohjasta nostettu enkelinmuotoinen hako? Sellainen mielikuva minulle nousi lukiessani ensimmäistä kommenttiasi aiheesta.

 7. Lissu, kyllä se on hako. Mutta loppu on leikkivää mielikuvitusta. Enkelillämme on paljon merkitystä, kun istun kappelissa mököttämässä.

  Enkelin edessä on kiteeläisen Sulo Karppasen puinen veistos. Siinä suomalainen talonpoika tuima ilme naamallaan kylvää peltoon siemeniä ja mutisee: ”Sanokaa, Brysselin rouvat, mitä tahansa, minä kylvän peltooni!” – Pelto on kappelin lattiaa, jota reunustaa kiviaita. Keskellä on alttari, joka on rakennettu Lintulan puretun kivinavetan merkkikivestä (v.1880) ja vilja-aitan kirveellä veistetyistä laarin reunoista (v.1777, jolloin Paavo Ruotsalainen syntyi).

  Kerron sitten lisää!

  Ierikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *