Taidekeskus Salmelan kesä 2013

Monumentaaliset rakennukset ovat salmelan tavaramerkki.

Monumentaaliset rakennukset ovat salmelan tavaramerkki.

Tuomas Hoikkala

Aurinko paisteli matkalla Mäntyharjulle. Ilmastointi ei edes jaksanut pukata tarpeeksi kylmää, ja niinpä piti raottaa auton ikkunoita. Perillä tervehti näyttelyvieraita itse näyttelyn sielu ja taiteilijoiden mesenaatti Tuomas Hoikkala. Hoikkalalta oli ilmestynyt uusi levy ja tietysti paluumatkalla sitä kuunneltiin. Hoikkalan saksofonin ääni soljuu rauhoittavana ja runollisena. Välillä urkusäestäjän osuus nousee dominoivaksi.

Tuomas Hoikkala

Tuomas Hoikkala

Anne Hyvönen

Hyvösen öljyväritekniikka on herkkää ja tunteikasta. Viihdyin Hyvösen töiden parissa. Hänellä näyttää olevan myös taitoa varioida teemoja ja nähdä pääteema useasta näkökulmasta.

Anne Hyvönen, Toivo

Anne Hyvönen, Toivo

Teemu Korpela

Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valittu Teemu Korpela on teoksissaan varsin voimakasta linjaa edustava. Itse ihastuin Memory looking – työstä. Korpelan anatomista teemaa edustavista töistä ei ole näytteitä.

Teemu Korpela , Memory Looking.

Teemu Korpela , Memory Looking.

Netta Tiitinen

Taiteilija on kuvannut lapsia ja elämän kulkua varsin konkreettisilla teoksilla, joissa on mukana myös sekatekniikkaa. Itse ihastuin Tiitisen tyylistä kovasti. Joku voisi nimittää Tiitisen töitä hivenen naiiveiksi.

Netta Tiitinen, Metsän kasvattaja.

Netta Tiitinen, Metsän kasvattaja.

Taas takuuvarmaa Salmelan taidetta. Siihen eivät pysty lyömään säröä edes valtakunnan päälehden itseriittoiset kriitikot. Tässä esiteltyjen taiteilijoiden lisäksi on Salmelassa esillä suuri joukko Suomen kärkinimiä ja unohtaa ei sovi Salmelan muuta kulttuuritarjontaa. Myös hyvinhoidettu miljöö on omaa luokkaansa.

Salmelan miljöissä viihtyy!

Salmelan miljöissä viihtyy!

Jouko Varonen

7 comments for “Taidekeskus Salmelan kesä 2013

 1. Pitipäs sattua, kun olen Sepolle pitänyt puhetta, että pitäisi käydä Salmelassa – nyt ei ole aikaa, mutta syksymmällä toivon niin tapahtuvan.
  Pusan Mirja

 2. Kun kysyn tässä missä Salmela sijaitsee niin ei tarviste sitä tietoa netin kautta hakea.

 3. Mäntyharjullahan se Salmela on, Länsi-Savoahan se taitaa olla, Mikkelin puolessa.

 4. Salmela ei ole kovin pahan matkan päässä, mutta ei taida tällä kesällä olla sinne päin menoa. Joukolle kiitokset nyt minäkin tiedän tämän kohteen suunnan.

 5. TV-uutisissa kerrottiin, että Salmelan näyttelyiden saama kritiikki on herättänyt ristiriitaisia tunteita. Toiminnanjohtaja kuulutti kritiikkiin inhimillisyyttä. Onkohan etelän taideväki vähän kateellista, kun nyt jo on tänä kesänä siellä käynyt yli 10000 vierasta? Herää vain tämmöinen kysymys. Ehkä syyttä. Mutta kumminkin.

  Ierikka

 6. Se on raha joka tekee kateelliseksi ja sekin jos näyttelyssä käy paljon ihmisiä se tuo julkisuutta taiteilijoille. Ketselen tauluja sellaisella ajatuksella, että ripustaisinko sellaisen huoneeni seinälle. Jos vastaus on kyllä taide sopii minun makuuni olivatpa kriitikot niistä vastaan tai puolesta.
  Joukon valitsemat esimerkit eri taiteilijoilta kelpaisivat huoneeni seinälle.

 7. itse olen käynyt toistakymmetä vuotta Salmelassa,eikä mitkään arvostelut jätä pois tulevaakaan reissua!! on paikkana jo niin upea!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *