16 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 12

 1. Olen aamuvirkku. Siihen vaikuttaa kaiketi se, että luonto on tuohon vuorokauden aikaan parhaimmillaan. Varsinkin keväällä ja kesällä tulee noustua 4-5 aikoihin.

  Tavaksi on tullut kohta ylösnoustua vilkaista, mitä uutta netti tarjoaa. Ilokseni huomaan, että paljon on muitakin aamuvirkkuja. Tänään aamuvarhaisella oli Värtsilän pitäjäyhdistyksen nettisivuilla http://www.vartsila.fi ollut jo toistasataa vierailijaa. Värtsissä vasta heräiltiin siihen aikaan.

  Pitäjäyhdistyksellä on aivan erinomaiset sivut, joita voin suositella. Sieltä löytyy paljon paikkakunnan ajankohtaista tietoa, jota Värtsistä ei välttämättä näy. Sivukaupalla on muutakin mielenkiintoista luettavaa. Kannattaa ehdottomasti käydä vilkaisemassa. Lukijoita näyttää päivittäin olevan yhtä paljon kuin Värtsissä, ellei enemmänkin.

 2. Hyvänen aika!

  Huomasin netissä Iltalehdestä
  että Ruskealan kirkko on tulessa!

 3. Meille tuli sähköpostitieto Kelvänsaaresta. Klikkasin Karjalaiseen. Tieto vahvistui sieltä. Toivottavasti Kalevi kestää tämän ikävän uutisen!

  Surullista, hyvin surullista!

  Ierikka

 4. Luin uutisesta Savonsanomien verkkolehdestä ja ensimmäinen ajatus oli sana tuhopoltto. Toisaalta kun on nähnyt naapurin miesten tupakointikulttuuria niin voi se olla jonkin lainen vahinkokin ja finskipojat maksavat lystit.

 5. Erkki Jormanaisen kommenttiin viitaten: Laskurin lukemista päätellen on moni muukin tainnut minun lisäkseni klikata tänään linkkiä pitäjäyhdistyksen sivuille.

  Itselläni tulee ko. sivuilla käytyä tosi harvoin. Nyt katselin sivujen runsaan ja monipuolisen tarjonnan ihan urakalla läpi. Olen tehnyt sen kyllä joskus aikaisemminkin, joten tutulta näyttivät jutut.

  Joissakin kohtaa huomasin päivitysten laahaavan muutaman vuoden jäljessä. Esim. tuoreimmat kuulumiset lintujen kevätmuutosta olivat toukokuulta 2010. Samoin edellinen yhdistyksen toimintakertomus ja Tohmajärven potsipäivien ohjelma olivat vuodelta 2010. Voihan olla ettei niitä ole enää tarkoituskaan julkaista.

 6. Kävimme paikanpäällä tänään. Tosi surullista! Lähetin Eiralle kännykällä otetun kuvan tuhoutuneesta kirkosta, toivottavasti Eira voi sen julkaista. Paikalla ollut työntekijä kertoi ettei mitään ollut tehtävissä kun palo syttyi. Tuntiin oli kaikki jo tuhoutunut kun sammuttajat eivät voineet tehdä mitään johtuen styroxin palamisen aiheuttamasta sankasta savusta. Surullista, en voi muuta sanoa, siinä meni monien ihmisten, ennenkaikkea keinosten, elämän työ.

 7. Lean kuvia odotellassa katselin
  17.10.2012 Värtsissä ollutta juttuani
  ”Ruskelan ruskaa”. Siinä on ystäväni
  Marleenan ottamia kuvia myös Ruskealan
  kirkosta. Yksi ulkokuva ja pari kuvaa
  kirkon sisältä.

  Todella surullinen tuo tämän päivän uutinen.

 8. Lissu, muistahan käydä pitäjäyhdistyksen sivuilla joka päivä. Niin tekevät minun lisäkseni sadat lukijat. Itselleni tuo tapa jäi ajoilta, jolloin haravoin, mitä uutta paikkakunnalta löytyisi Värtsiin pantavaksi. Se oli yksi monista lähteistä. Tuoreet paikalliset uutiset olivat kyläverkkolehdessä tärkeää aineistoa, ja netin ansiosta ne sai nopeasti esille. Muu aineisto oli sitten poonusta, tärkeää sekin. Sitä alkoi vähitellen tulla ikkunoista ja ovista, mistä kiitos vielä kerran.

  Mittareitteni mukaan Värtsissä oli käyntejä eilen 640 ja eri juttuja luettiin 2362 kertaa.

 9. P-K:n radiosta tulee tänään aamupäivällä viikon kylä Kaurila ja Hotelli Joesta lähetys.

 10. Saimme olla jo hotelli Joessa juhlissa – kiitos kovasti.

  Eikös ole erilaiset tiedottamisen tarpeet Vlä-seuralla ja pitäjäyhdistyksellä?

  Pusan Mirja

  Kuunnellaanpa Kaurilan kylän ojelmaa tänään – virkeä kylä

 11. Eiköhän ne tiedottamisen tarpeet ole suunnilleen samat kaikilla seuroilla.

 12. Tänään 19.3 siniristiliput hulmuavat Minna Canthin kunniaksi. Hän on ainoa suomalaisnainen, jolla on oma liputuspäivä.

  Minna Canth (1844-1897) oli rohkea heikkojen puolestapuhuja ja epäkohtien kärkäs esiintuoja, joka puolusti naisia ja köyhiä paitsi teoksissaan, myös käytännössä.

  Minna Canth oli aikansa tärkeimpiä yhteiskunnallisia vaikuttajia. Canthin elämäntyö on vaikuttanut Suomen kehittymiseen tasa-arvon ja koulutuksen edelläkävijämaaksi.

 13. Olen Matti kanssasi samaa mieltä – toivottavasti!
  Tarkoitin nykyajasta ja menneistä tiedottamista.
  Ei siis kahteen kertaan samoja asioita, vaikka kyllähän kertaus
  ja muistutus on aina hyvä juttu.
  Toivon menestystä uudelle hotellille ja sen hoitajille. Lisää
  nuoria YRITTÄJIÄ kuntaan. Hyvä Keti!
  Pusan Mirja

 14. Uralilaisen uskomuksen mukaan
  kurkien sanottiin lähtevän kevätpäiväntasauksena
  muuttomatkalle kohti Pohjoista
  ja toteavan lähtiessään:
  Tasan yöt, tasan päivät,
  tasan kaksi jalkaistani.

 15. Åitini kävi rajantakaa rantalomalla siskoni kanssa ja olisivat halunneet isäni mukaan. Isäni vastasi olen kulkenut kivärikädessä ne kylät ja turut, ei niissä ole minulle mitään nähtävää. Minun ukkini ja mummini on haudattu vanhaan Wärtsilään. Minä en ole käynyt rajantakana Värtsilästä. Pitäisi joskus käydä sytyttämässä kynttilä heidän muistolleen kun siihen on suotu mahdollisuus.
  Muistan kun olin lapsi en ollut nähnyt Venäläistä ihmistä. Tarinoita oli kuullut miesten saunoessa saunanlautehilla ”sotatarinoita” kertoen. Tiesin junanvaihdon tapahtuvan Niiralassa. Halusin nähdä Venäläisen. Pyörällä poljin Niiraala n.15km. Näin venäläisestä veturista laskeutuvan partasänkisen saappaissa vähän rähjäisen miehen. Se oli ensimmäinen näköhavaintoni Venäläisestä. Se oli sitä aikaa, kivoja muistoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *