Ystävänpäivä ja Wanhojen tanssit

Erikoisten koulupäivien viikko Värtsilän koululla jatkui.

Torstai 14.2.

ystavanpaivatervehdyksiaTorstaina yritimme myös opiskella, koulussa kun ollaan. Toki Ystävänpäivä aiheutti omat kuviot päivän aikana. Ystävänpäiväkortteja oli askarreltu viikon aikana myös koulussa ja jokaisessa luokassa oli oma ”postilaatikko”, johon ystävälliset postit voi sujauttaa. Oppilaat voivat myös askarrella punaiset sydämet, johon kukin keräsi halauksista nimiä. Siis, jos suostuit halattavaksi (ketään ei pakotettu halauksiin!), sait kirjoittaa nimesi ”halauspassiin”. Iltapäivällä koulussa nähtiinkin paljon halauksia ja nopeimmat ehtivät halata lähes kaikkia koulun oppilaita ja henkilökuntaa. Keskuskeittiökin oli muistanut Ystävänpäivää tarjoamalla kaikille jälkiruuaksi jätskit.

Perjantai 15.2.

Ensimmäinen tunti oli tiivistä opiskelua ja seuraavaksi menimmekin ruokailemaan tuntia tavallista aikaisemmin. Linja-autolla lähdimme Tohmajärven Liikuntahallille katsomaan vuoden 2013 Wanhojen tansseja. Liikuntahalli oli koristeltu valoin ja ”talvisin” koristein tyylikkääksi tanssisaliksi. Lukion toisen luokan oppilaat olivat komean tyylikkäitä upeine pukuineen ja tanssi sujui mallikkaasti.

vanhojentanssit_2013

Alkutanssin jälkeen parit esiteltiin yleisölle. Ainakin kaksi entistä Värtsilän koululaista oli tanssimassa. Aluksi esitettiin polkka-masurkka ja Kehruuvalssilla jatkettiin. Jokainen aikanaan Wanhojen tansseissa tanssinut muistaa varmasti salonkitansseihin kuuluvan Cicapon, jonka näimme seuraavaksi. Yhdysvaltalaisiin kansantansseihin kuuluva reipas Virginian Reel taputuksineen on myös monelle tuttu tanssi. Seuraavaksi tunnelma muuttuikin tulisen tangon sävelien mukaiseksi rauhoittuen taas Wienervalssin säveliin ja tahteihin. Reipasta menoa saimme nähdä, kun tyylikkäät Wanhat irrottelivat nykyaikaisen Jungle Dram (Viidakkorummut) musiikin tahtiin. Viimeiseen tanssiin Wanhat perinteisesti hakivat yleisön joukosta jonkun kavaljeerikseen ja muutamat onnekkaat koulumme oppilaat pääsivät tanssimaan Wanhojen kanssa. Ihania pukuja, kauniita kampauksia, upeita herrasmiehiä, tyylikästä Wanhoille sopivaa tanssia, tätä kaikkea näimme perjantaina.

Teksti ja kuvat: Vuokko Väänänen

Video Wanhojen tansseista osoitteessa http://bambuser.com/v/3375372

4 comments for “Ystävänpäivä ja Wanhojen tanssit

  1. Kiitos Vuokko ja koko koulun väki! Minua harmitti, kun en tänä vuonna päässyt katsomaan tanssaeja, mutta tässäpä oli hyvä ja kattava kuvaus tapahtumista. Vielä reilu viikko työtä, ja alkaa lomaviikko, jonka jälkeen ajatukset kääntyvät pääsiäiseen… ja sitten pian onkin kevät ja kesä.

  2. Vuokko on Värtsilän koulun tiedotusministeri :D. On upeaa, että työyhteisössämme on Vuokon kaltainen ihminen, joka omalla ajallaan ja itseään säästämättä tekee koulusta juttuja. Kiitän ja kumarran syvään hattu kourassa Vuokolle!

  3. Kimmo, elä vain kumarra! Anna suklaata!

    Ierikka

  4. Minun kummityttö oli vanhojen tansseissa Lieksassa, sain kuvan sieltä nuoret ovat upeita ihmisiä. Mikä parasta heille on maailma auki valita mitä ja minne lähtevätkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *