11 comments for “Venytellen vetreäksi

 1. Hyvähän siinä on venyyytelllllääää veden avoimen äärellä. Meikä poika ”venytteli” ensimmiseksi lumilapion varressa, kun oli lunta valunut taivaan täydeltä yön aikana. Mutta nyt kahvi maustuukin ja ruispuikulat valkosipulileikettä päällään. Ja kahvia maustamassa Mantsisen Veijon maukas hunaja. Made in Wärtsilä!!! Terveisiä laiskottevalle serkkutytölle sinne venyttelyn kuntosalille, rannalle veden äärelle! Ja Lissulle, jälleen ihailtavan upeasta kuvasta!

  Fågeli

 2. Korjaus: … veeeeen avoimen ääääärellllääää. (F.)

 3. Kyllä siinä saakin verrytellä jos meinaa olla huippukunnossa keväällä. Onhan niitä kiva katsella, mutta saisivat olla lajitoveriensa kanssa jossain luonnollisemmassa ympäristössä. Mitähän tämäkin opettaa aikanaan lapsilleen.

 4. Mikä on luonnollinen ja ei-luonnollinen ympäristö? Kokemuksesta tiedän, miten hyvää tekee, kun talviaamuna klo 7 painaa itsensä kolmesti kaulaa myöten avantoon. Sitten saunan pataan illalla jääneellä lämpöisellä vedellä huuhtoutumaan.

  Flunssaisena en nyt menisi edes laiturille. Mutta se onkin eri asia. Flunssa ei ole luonnollinen olotila, vaikka se ottaakin luonnon päälle, varsinkin jatkuessaan viikkokaupalla.

  Venyttelyä suosittelen vasta tuvassa kahvikupin äärellä.

  Fågeli

 5. Aina ei venyttely tee vetreäksi,sen huomasin tänä aamuna kun lenkillä ollessa vetäsin oikein kunnon ”spakaatin”.Luulin että en moista temppua osaakkaan mutta kyllä se niin hyvin onnistu että piti kyyti soittaa loppumatkaksi.Nyt on lonkka ja takareisi niin kipeät että kävely onnistuu vain hiipimällä.Että silleen.Oliskohan tuolla liipatulla jalkatielläkin ollut osansa ja varmaan vähän varovaisempi olisi kannatanut olla itsekin.

 6. Liisukka kokeilepa noita liukuesteitä sellaisia , jotka laitetaan kengänpäälle ja se nastaosa tulee kantapään kohdalle. Ne ovat helpot laittaa jalkaan ja ottaa pois joten sen voi tehdä ulko-ovella. Yleensä se liukastuminen alkaa siten jotta kun kantapää menee maahan niin silloin jalka luistaa eteenpäin. Siitä se nurinmeno alkaa, tai spakaati kuten sinä sanoit.

 7. Tämän kuvan joutsenen tarina ja kuvia julkaistiin Värtsissä 17.1
  https://www.vartsi.net/2013/01/17/talvipaivien-ilo/

  Joutsenen elämää seuraa ja sen talven yli selviämistä jännittävät kaikki Itä-Helsingin lintujen ystävät.Ihmiset kantavat kassikaupalla ruokaa joutsenelle ja sen kanssa talvehtiville n. 200:lle sorsalle. Ja entä se kuvien määrä mitä siitä on otettu, sitä en osaa edes arvata.

  ”Joutsenlammella” on käyty mielenkiintoisia keskusteluja toisilleen tuntemattomien ihmisten kesken. Jokainen meistä haluaisi tietää, miksi joutsen ei ole lähtenyt muuttomatkalle perheensä kanssa. Joku tiesi kertoa, että se oli ollut alkuun huonokuntoinen.

  Vajaa pari viikkoa sitten täällä oli kova pakkanen ja eräänä yönä ”joutsenlampi” oli jäätynyt umpeen. Kun puolilta päivin menin paikalle, joutsen makasi jäällä. Yhtään sorsaa ei paikalla näkynyt. Joutsen nousi siitä sitten seisomaan, leyhytteli siipiään ja hetken kuluttua lähti lentoon.

  Joku oli sitten myöhemmin päivällä käynyt hakkaamassa sillan alta jään rikki ja seuraavana päivänä muutaman neliön sulassa joutsenen ja sorsien yhteiselo jatkui entiseen malliin.

  Nyt on ollut muutaman päivän suojasäitä ja sula alue on suurentunut. Kävin viimeksi toissäpäivänä tarkistamassa tilanteen. Joutsen näytti voivan hyvin. Siellä se suki itseään ja välillä venytteli jalkojaan ja siipiään.

 8. Kiitos Kaleville vinkistä,täytyypä kokeilla kunhan tästä kunnolla jalkeille pääsee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *