Karoliina Arvilommin tekstiilitaidetta

Pääkaupungissa vierailevien kannattaa käydä tutustumassa Lasipalatsin Näyttelytilassa Karoliina Arvilommin tekstiilitaiteeseen. Näyttely on avoinna 4.-30.12.2012 välisenä aikana ti-su klo 12-18. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttelyssä on esillä myös  Pirjo Nylander keramiikkaa.

Kuva: Karoliina Arvilommi

Annan työni puhua puolestaan…jokainen työ on uniikki näkymä maailmastani. Neljännes elämästäni on ollut aurinkoa, lokkien kirkunaa, kalojen perkuuta, laineiden liplatusta, uimista, rantakallioita. Tilaa, aikaa ja valoa. Ei sähköä, ei kiirettä.

Tästä kiireettömyyden ja tilan tunnusta, ja auringon kimaltelusta veden pinnalla saan nauttia myös nykyisillä asuinsijoillani Pohjois-Karjalassa, ja toivoakseni tämä välittyy töideni kautta.

Viime vuosina olen viettänyt suuren osan ajastani ympäri maailmaa opettamassa, juurettomana, leijuen mutta tuntenut oloni kotoisaksi. Olen oppinut eri kulttuureista nomadeilta ja ihmisiltä rajoilla…

Minua kiehtovat alkueläimet ja niiden kehitys, avaruus… vesi kaikissa muodoissaan, jääkukat ikkunassani, jäkälät…

Yleensä työni lähtevät liikkeelle väreistä, niiden vaikutuksesta toisiinsa, ja ne heijastelevat mielialojani. Muoto seuraa perässä. Muodot ovat orgaanisia ja niiden lähtökohta löytyy useimmiten luonnon pienistä yksityiskohdista.

Materiaalin, Suomenlampaan villan, hankin paikallisilta luomutiloilta. Pesun, värjäyksen ja karstauksen teemme yhdessä mieheni kanssa. Näin tiedän että lampailla joiden villaa käytän töissäni on hyvä elämä, ja samalla varmistan villan laadun.

Tekniikkana käytän perinteistä vesihuovutustekniikkaa.

Olen osallistunut lukuisiin näyttelyihin ja opettanut käyttämiäni tekniikoita niin USA:ssa, Euroopassa, Aasiassa kuin Suomessakin.

Karoliina Arvilommi

Teksti: Lasipalatsin www-sivu

14 comments for “Karoliina Arvilommin tekstiilitaidetta

 1. Värtsilässä asustaa ja työskentelee taiteilija Karoliina, josta paikkakunnan ja vaikka koko maan on syytä olla ylpeä. Toivottavasti hän löytää Värtsilän luonnosta jatkossakin aiheita töihinsä.

 2. Mieltä lämmittävää värikästä taidetta talven viimoissa,
  ja miksi ei muulloinkin. Vosikohan Karoliinan
  näyttelyä saada kesän korvalla vaikkapa
  Värtsilään?
  *
  Vaikka olenkin reissuun lähdössä, niin matkareittini
  ei suuntaudu pääkaupunkiseudulle. Mutta asuuhan
  siellä monta hyvää Värtsin ”kirjeenvaihtajaa”, joten saanemme
  lukea näyttelystä vielä lisääkin….

 3. Hiljaa virtaa Jänisjoki…

  Terveisin Ierikka

 4. Lintusen Erkki poikkea torpassa kun
  tulet Helsinkiin

 5. Lintusen Erkki poikkea torpassa
  kun tulet HELSIKIIN
  t.Pentti Pakarinen

 6. Kiitos vaan! Nyt ei sovi ohjelmaan. Pitää mennä Ullan kainaloon. Mutta joskus toiste. Saanen sitten torpan osoitteen. Vai onko se Halkolahdentien papereiden joukossa? Mutta nehän ovatkin nyt Majoisen Matilla, sillä metsämatilla, ei eversti evp:llä. Terveisiä Sinikalle! – Ierikka

 7. Hienoa Karoliina !!
  Kiitos kirjoituksestasi. Mistäpä tietäisi tästäkään näyttelystä ellei kukaan kertoisi. Laita joskus lisää kuvia ja jotain itsestäsikin.

  Erittäinen kauniita myös nuo Pirjon keramiikkataulut.
  Terveiset molemmille taiteilijoille. Olette aarteita !

 8. Muutama vuosi sitten katselin Koivikolla Karoliinan huovutustöitä. Ovat laadukkaita ja värien käyttö esimerkillistä. se tekniikka jolla hän kuviot luo on kiehtovaa ja tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia käytettäväksi. Oikeastaan mielikuvitus asettaa ne rajat kuvioden käytölle.
  Kyllä niistä huovutuksia katsomalla jotakin oppi,toiset maalavat siveltimellä mutta Karoliina tekee sen huovuttamalla ja on taitava tekijä.

 9. Näihin harmaisiin päiviin tuo lämminvärinen käsityösi paljon
  valoa ja iloa. Kiitos!

 10. Värtsin toimittama näyttelystä kertova teksti alkaa näin:
  ”Pääkaupungissa vierailevien kannattaa käydä tutustumassa Lasipalatsin Näyttelytilassa Karoliina Arvilommin tekstiilitaiteeseen.”

  Kävin katsomassa näyttelyn heti tuoreeltaan eli tänään. Sen perusteella sanoisin, että näyttelyyn kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa myös pääkaupungissa ja sen ympäristössä asuvien Värtsin lukijoiden! Meitä on täällä paljon. Muistelen EJ: maininneen jossain kohtaa syksyä, että Värtsiä luetaan kaikista eniten pääkaupunkiseudulla.

  Katariinan työt olivat todella kauniita. Itseäni viehätti eniten 18-osainen Satuja ja tarinoita (en ole ihan varma muistanko teoksen nimen oikein).

  Kyselin koska taieilija itse on paikalla ja sain kuulla, että hän on valvomassa näyttelyä joulun välipäivinä. Tänäänkin hän oli ollut paikalla, mutta lähtenyt pois vähän ennen näyttelyyn saapumistani.

 11. Tänään kävimme Karoliina Arvilommin töiden
  näyttelyssä,työt ovat upeita.
  Samoin Pirjo Nyländerin keramiikka työt.
  Samalla kävimme ensimmäisen kerran Kampin kappelissa,
  Hiljaisuuden kappeli. Todella hiljaista.

 12. Kiitos Eiralle kirjoituksesta, ja kaikille muille ystävällisistä kommenteista. Kiva oli kuulla näyttelynvalvojalta, että aika lailla värtsiläläisiä on jo näyttelyssä käynytkin.

  Karoliina

 13. Sain eilen onnittelukortin Hesasta.
  Siinä oli teksti ”Terveiset Lasipalatsin
  näyttelystä”.

  Kuvassa on Karoliina Arvilommin oranssin
  värinen huovutettu ”kukkanen”.

  Kortti lämmitti osa-aika värtsiläisen
  mieltä.

 14. Kyllä Karoliina osaa, mullakin on pari hänen työtään.
  Terv. MirjaSisko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *