Viimeisiä joutsenia

Klikkaa kuva suuremmaksi!

 

Tervehdys täältä Luutalahdesta. Tuossa viimekuussa satuin kuvaamaan joutsenparven, jossa oli yksi nuori joutsen invalidi. Minä luulin aluksi sitä haikaraksi, tuo lentoasento oli niin outo. Kyllä se joutsen kuitenkin oli, kuva kertoo paremmin. Liekkö lentänyt sähköjohtoon vai piässyt pedolta karkuun. Kyllä sen lento oli vaivalloisen näköistä. Eipä noita joutseniakaan senjälkeen ole montakaan parvea sattunut,olivat varmaankin viimeisiä.

Täällä alkaa jo luonto ruveta hiljenemään, metsä hiljentyy talveen vain tikkalinnut joskus pärräyttävät sarjan ja lauluriäkäisyn perään. Tintit ja närhet kurkkivat ruokintapaikkoja, jopa teerikin kävi rantasaunalla tutustamassa.

Joulunodottelua

Kalle M.Väänänen

4 comments for “Viimeisiä joutsenia

  1. Oletpa saanut napatuksi harvinaisen kuvan. Mikä lie vääntänytkin kaulan mutkalle. Aikamoinen tuulen vastus kun lentää noin pää pystyssä. Näinköhän pääsee perille, mutta toivotetaan hänelle onnea ja voimia elon taistoissa.

  2. Hämmästyttävää tuon siipirikon joutsenen
    sitkeys, siellä se yrittää pysyä parven perässä
    vaikka kaulakin on kääntynyt korkkiruuville.

    Luutalahden luontokuvia katselee mielellään,
    joskin luonto voi olla toisinaan ankarakin.
    Ei voi kuin toivoa myötäisiä tuulia, johtivatpa
    ne minkälaiseen lopputulokseen tahansa.

    Mitä sanovat kokeneet lintuasiantuntijat joutsenen
    selviytymismahdollisuuksista?

  3. Ennuste Joutsenen selviämisetä elossa ensi kesään on heikko. Tapaturmalta tuo vaikuttaa mutta miten ja millä tavalla on arvoitus.

  4. Tuo kaula pystyssä lentäminen varmaankin nostaa lintua pystyasentoon niin että näyttäisi jarruttavan räpylöillään vastapainoksi. Hänellä on varmaan monin verroin kovempi vastatuuli kuin toisilla lajitovereillaan. Sääliksi käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *