Elisan 3G verkko toimii Värtsilässä

Töistä kotiuduttuani huomasin puhelimeni näytössä kentän voimakkuuden alapuolella tekstin 3G. Operaattorina luurissani on Saunalahti, joka käyttää Elisan verkkoa. Epäilin puhelimeni sekoilevan, sillä eihän Värtsilässä juuri 3G verkkoa ole millään operaattorilla. Käynnistin puhelimeni uudelleen, ja 3G teksti napotti ruudulla edelleen sinnikkäästi, täysillä kentällä.

Soitin Saunalahden asiakaspalveluun. Katsoivat kuuluvuus aluekarttaa ja sanoivat ettei 3G verkon peittoa tällä alueella pitäisi olla. Epäilimme puhelimeni sekoilevan. Puhelun loputtua käynnistin Nokialaiseni uudelleen ja täydet kentät näkyi edelleen 3G:ssä. Testasin vielä yhteyden nopeutta katsomalla kännykälläni YouTuben videoita. Hyvin näytti data siirtyvän, koska videotkaan eivät pätkineet yhtään. Soitin Saunalahden tekniseen asiakaspalveluun, koska halusin selvittää asian perinpohjaisesti, vika vai ominaisuus vai se odotettu uusi palvelu? Ulkomaan verkkoon puhelimeni ei pääse vahingossakaan, koska se on estetty. Eivät osanneet ensin sanoa syytä. Lupasivat selvittää ja soittaa takaisin. Eipä mennyt kauan kun soittivat ja kertoivat, että Värtsilään on perustettu Elisan 3G verkko. Asennustyö on vielä hiukan kesken, mutta toimii jo, koska puhelimeni nappasi 3G verkon. Saunalahden kuuluvuusaluekartta päivittyy myöhemmin netissä näyttämään uuden verkon peittoalueen.

Mokkulalla netissä surffaileville tämä on hyvä ja kauan odotettu uutinen.

 

11 comments for “Elisan 3G verkko toimii Värtsilässä

  1. Käytän läppärissä Saunalahtea joten nyt yhteydet pelaavaat laavullakin.

  2. Tämäpä oli hyvä uutinen!Ensi kesänä voipi Patson Pitkän rannallakin käyttää Elisan mokkulaa läppärissä.Menneenä kesänä mokkula ei saanut yhteyttä.

  3. Tekniikkaa ymmärtämättömänä en tajunnut mitään Eiran kirjoituksesta. Alkaakos puhelimet nyt toimia Värtsilänkin alueella? Minun puhelimessani ei ole mitään G:tä eikä muutakaan kirjainta, ja tänä pänä soitellessa on pätkinyt ihan entiseen tyyliin. Koskeeko se 3G vain tietokaneita? Saunalahti se on miullahii.

  4. Elä, Irene, hermostu! En miekään ymmärrä, mistä ne kirjottaat. Pittää komentoo tuo emäntä lukemaan Eiran juttu. Jos hiä setvis käistä pittään, onko miulla G3 – ei kun 3 G. Hyvin tiälä Kaustalla kännykkä on viime aikona toiminut. Ja läppärikkii, kun Eira asenti tuohon vasemman käin viereen jonkun valokosen tapin. On neljä toloppoo ja joskus viis. Jakokoskella kaikki tolopat. En muista montako. Jos kahtosin, pitäs näppäillä taakse päin. Mutta sillon tää kirjotus hävijäis, ja pitäs muistoo ulukoo, mitä olin kirjottanu, jotta sais tekstin tuas näkyviin.

    Pitäskö tilata kylätalolle Eiralta kurssi? Eli infvo? t. Ierikka

  5. Sepä hieno uutinen, oikea jytky.. Ei heti tule mieleen kuka vaaliehdokas olisi luvannut hoitaa homman.

    Minulla on niin vanha kännykkä ettei se luultavasti tiedä 3G stä mitään.

  6. Läppäriini ilmestyi Jakokoskella 10 tolppaa ja 3G. Mitä hyötyä siitä on? ihmettelee sormi suussa Ierikka.

  7. Wikipedian sivuilta löytyy infoa matkapuhelinverkoista. On toki melko teknistä sanastoa. 3G alkaa olla jo ”vanhaa” tekniikkaa, vaikka meille täällä nyt ihan uusinta UUTTA! 🙂 4G:n tulemista saadaan varmasti odotella…

    Käytännössä lyhykäisyydessään.. Internetin käyttö mobiililaajakaistayhteyksillä 3G verkossa on todella paljon nopeampaa kuin vanhalla ja hitaalla 2G verkolla.

    Niin ja voihan sitä surffailla netissä nykyaikaisilla kännyköillä ja tablettiloilla.. ei tarvii perinteistä tietokonetta välttämättä ollakkaan.

    Linkki wikipedian sivuille: http://fi.wikipedia.org/wiki/3G
    Täällä lisätietoja UMTS-verkosta: http://fi.wikipedia.org/wiki/UMTS

  8. Tattis vaan, Eira! Yritän opiskella. Mutta ennätinpä nautiskella tiedon lähteellä jo sunnuntai-iltana, kun osasin löytää vaalin tulokset, jopa Tohmajärven äänestysalueiltakin. Eli:

    Itäinen alue 937 äänioikeutettua äänestysprosentti 56,4 %
    Keskinen alue 2500 äänioikeutettua äänestysprosentti 60,9 %
    Läntinen alue 619 äänioikeutettua äänestysprosentti 61,1 %

    Värtsiläiset näyttävät olevan yhteiskunnallisesti passiivisia. Se ei tunnu hyvältä. 4-5 prosenttiyksikön verran passiiviiseen suuntaan muihin kunnan alueisiin verrattuna on merkittävä ero!!!

    Kunhan tässä ei näkyisi saamattomuutta laajemminkin katsottuna? On peiliin katsomisen aika!!!

    Ierikka

  9. Joo,iso kiitos Elisalle/Saunalahdelle,kun piästiin Kemieläisten tasolle ;)…toivottavasti toimii ”forever”,eikä tarvii haikailla kallista ”valokuituu”…jolla kaatuu koko kunta…tai ainakin ”äyrit” nousee…Mutta tää oli hieno juttu! ….niin ja hienoo kun ”informoit”,meitä ”vartsilasia” tästä,Eira !

  10. Samoin näyttää Soneran verkkokin joka tosin välillä hypähtelee edelleen kakkosellakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *