Taas letkuntukko

Taas ”ilkivaltaa” luonnossa

Kuva: Alpo R.

Kesällä meinasin tarkastaa omalla auton rengaspainemittarillani ilmapaineet auton pyöristä. Mittari ei kuitenkaan toiminut. Paineilma ei kulkenut mittarin läpi lainkaan. Mittarin ilmareiän tukkona oli jotain saven tai sementin näköistä ainetta.

Kuva: Alpo R.

Tuli mieleen viime vuodelta samankaltainen tapaus, kun suihkulähteen suihku oli tukittu kolme kertaa. Eikä syyllinen silloin varmuudella selvinnyt. Kirjoitin siitä 21.7.11 otsikolla ”Ilkivaltaa”. ”Laasti” ei irronnut koputtelemalla joten otin puukon kärjen avuksi. Letkun liittimen sisältä kiemurteli ulkoilmaan pilkkitoukkia !

6 comments for “Taas letkuntukko

  1. Ei nuo letkun löydökset erityisemmin ruokahalua herätä. Tai olisihan niillä saattanut saada herkullisen kalasopan pilkillä.

    Onkohan nykyisin ihan liian siistiä kun kärpäsillekään ei löydy lihaa tai kalaa mihin munansa laskisi.. Pitää tyytyä kaikennäköisiin putken pätkiin..

    Vai lieneväkö vain aivan piruuttaan alkaneet kiusata just minua

  2. Ei meillä Ullukassa ole näkynyt noin nättejä toukkia! Mutta me asummekin täällä ”jumalan selän takana”.

    Kaustajärvelle on jo kertynyt jäätä. Kohta, Alpoaatos, pääset tänne pilkille. Pane nuo toukat talteen. Saven ja sementin näköinen aine voisi toimia hyvin kompostin herätteenä. Ei tarvitse sitäkään kaupasta ostaa.

    On muuten ollut hiljaista Värtsin sivuilla tänään. Kesäaikahan päättyy vasta ensi sunnuntaina. Sitten vasta talviunille!? Ierikka

  3. Olisihan se mukava päästä pilkille pitkästä aikaa. Tosin tiistaina otin vasta verkot pois järvestä, joten kalastus ei ole aivan päässyt unohtumaan.

    Viikon puheenaiheetkin on pitäneet taukoa, kaikki keskittävät vissiin voimia vaalien jäkipeliin

  4. Herkullisen näköisiä sanoisi eräs tosi kalamies, jonka vihjeenä:
    Pilkkireissulta jääneet tuoreet toukat voi hyödyntää tekemällä niistä katkarapu voileivän. On kuulema mehevämpi ja tuoreempi kun marketin katkaravut.

  5. Piruuttaan tai ei?
    Onko muuten pakko töräyttää auton torvea?
    Aika usein, jos kuljen maantien reunassa joku aivan kohdallani töräyttää auton äänitorvea (varmaankin haluaa näyttää tuntevansa minut
    tai olla kohtelias tietenkin hyvää tarkoittaen ja minä säikkynä ihmisenä
    meinaan kaatua tai jotain vielä pahempaa. Joka paikassa ei ole kävelijöille omaa kaistaa tai tietä ja kun vielä saattaa olla pimeää tai hämärää.

    Anteeksi Alpo tämä juttuni ei ollut ehken ihan sopiva sinun jutun perään, mutta kuitenkin…
    Ei ihan sydäriä saanut ja vähän vihjeeksi tämä pieni toivomus.
    MirjaSisko

  6. Ihan kohtuullinen toivomus MirjaSiskolla.

    Auton torven töräyttely juuri ohitettavan kohdalla on mielestäni todella tyhmää. Joko se on kiusan tekoa tai ajattelemantonta ainakin.

    Jos autoilija haluaa varoittaa ohitettavaa jalankulkijaa tai pyöräilijää niin mielestäni se on tehtävä hyvissä ajoin ennen ohitusta, että kulkija ehtii varautua. Jos taas autoilija tahtoo tervehtiä äänimerkillä tuttavaa, niin minä ainakin teen sen vasta ohituksen jälkeen.

    Kun aikoinaan liikuin paljon mopolla niin silloin toivoin, että autoilijat antaisivat äänimerkin lähtiessään ohitukseen, koska kypärä päässä ei kuule takaa lähestyvän auton ääntä ja ohitus tulee yllätyksenä. Aina ei tule peilejä katseltua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *