Petroskoi-Sortavala-Joensuu junayhteys jo tänä vuonna?

Karjala-juna ajaa Petroskoista Moskovaan. Tuntuu kuitenkin luontevalta, jos Karjala-juna yhdistäisi kaksi Karjalaa, Suomen Pohjois-Karjalan ja Venäjän Karjalan. Kuva: Karjalan Sanomat

Lainaus Karjalan Sanomat lehden jutusta:

************************

25. syyskuuta 2012 Venäjän rautatiet ja Suomen VR-junayhtiö selvittivät Petroskoissa kansainvälisen junayhteyden kannattavuutta. Harkinnassa olivat reitit Petroskoista Sortavalan kautta Joensuuhun, Petroskoista Kostamuksen kautta Kajaaniin ja Ouluun ja Pietarista Imatralle.

Venäjän ja Suomen rautatiet ovat allekirjoittaneet Karjalan, Venäjän ja Suomen rautateiden ja Suomen maakuntien välisen yhteistyösopimuksen sekä muistion.

Ensimmäinen tilausjuna Joensuuhun voi lähteä Petroskoista jo tänä vuonna. Junien aikatauluista ja hinnoista ei ole vielä tietoja.

*************************

Lue em. juttu Karjalan Sanomat verkkolehdestä.

Ko. lehdessä on mielenkiintoisia uutisia suomeksi Venäjän Karjalan alueelta!

Kannattaa merkitä kirjanmerkkeihin ja seurata myös tätä verkkolehteä! Osoite www.karjalansanomat.ru

Share

Post navigation

2 comments for “Petroskoi-Sortavala-Joensuu junayhteys jo tänä vuonna?

 1. Eira Varonen
  1.8.2013 at 2:05

  Uutinen Karjalaisen verkkosivulta 4.5.2013

  “Venäjän rautateiden kaukoliikenneosakeyhtiö perui vappuaattona ostosjuna Petroskoista Joensuun kautta Kuopioon. Junan piti lähteä Petroskoista torstaina kello 23 ja Kuopioon juna olisi saapunut perjantaiaamuna. Takaisin ostosjuna olisi lähtenyt samana iltana.

  Venäjän rajaviranomaisten kirjeen mukaan rajaylityspaikalla Värtsilässä ja Svetogorskissa ei ole tarvittavaa infrastruktuuria ottaa vastaan matkustajaliikennettä.

  Niiralan raja-aseman vuoropäällikön Isto Ojalan mukaan tieto junan peruuntumisesta tuli Niiralan raja-asemalle vain kaksi päivää ennen junan oletettua saapumista. Junan oletettuun saapumiseen oli varauduttu vahvistamalla henkilöstöä”.

  Uusia yhteyksiä on jälleen luvassa! Linja-autolla elokuussa. Asiasta lisää lähipäivinä Värtissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *