Kuva-arvoitus

Värtsin lukijoiden historian tunteminen ja tiedonmäärä on huomioitu! Apuanne tarvitaan jälleen!

Värtsi lehdelle lähetetyssä yhteydenotossa tiedusteltiin, olisiko kauttamme mahdollista saada tietoja tästä, nykyisin Venäjän Värtsilän puolella sijaitsevasta rakennuksesta.

Kaikki mahdollinen tieto on tarpeellinen! Arkkitehdistä, rakennusvuodesta ja kaikesta mikä rakennuksen historiaan liittyy ylipäätään!

(Mahdollisuus myös suoraan yhteydenottoon tiedustelijaan. Yhteystiedot saa Värtsistä sähköpostilla verkkovartsi@gmail.com)

Tästä rakennuksesta tarvitaan tietoja!

ps. Samassa viestissä oltiin hyvin kiinnostuneita Värtsilä kisapirtin historiasta ja tiedoista. Kisapirtti  on moneen otteeseen mainittu eri jutuissa Värtsin palstoilla. Kisanpirtin tiedonhausta tulee erillinen juttu lähipäivinä.

Share

4 comments for “Kuva-arvoitus

 1. siltainssi
  13.10.2012 at 0:01

  Onko tämä kuvassa oleva rakennus sama josta sai muutamavuosi sitten ostaa erittäin hyvää venäläistä limppua.Luulen tämän lehden lukijoissa olevan hyvätahtoisia ihmisiä jotka auttavat arvoituksen ratkaisussa. Kisapirtististä kuultua on vain jutut joita kertoivat edesmenneet isäni ja setäni.Näissä tarinoissa vilahtavat kaikki nuorten miesten tekemät tempaukset mm.pontikan osto poliisille, naisissa käynnit, (vai liekkö unta),yms.

 2. Yrjö Jormanainen
  14.10.2012 at 12:04

  Yrjö,J.14.10.2012.Kommentti kuvaarvoitukseen.

  Kuva on aivan selvästi, korkeammalta osaltaan, entisen Värtsilän Kisapirtti. Alkuperäiseen “joukkoon kuulumaton osa” on venäläisten käsialaa. Minulla sattuu olemaan kuvia tuosta alkuperäisestä asusta.
  Kisapirtti oli valmis, Värtsilän maatalousnäyttelyiden aikaan, Sen ajan maatalouskoneiden nyttelyalue oli Kisapirtin edustalla ja nykysilmin katseltuna koneiden valikoima oli vaatimaton.

  Talvisodan aikana oli kisapirtille majoitettu, sotilaspojista ja nostoväen miehistä muodostettu ” vartiojoukkue”, vartioimaan teiden risteyksiä ja muita tärkeitä kohteita.Vartiojoukkueen Vääpelinä toimi helmikuulle 1940 saakka tuttu mies-Juho,J

 3. Erkki Lintunen
  14.10.2012 at 12:15

  Minulle on selitetty, että kuvassa on entinen kauppa ja sittemmin leipomo. Matala jatke lienee myöhemmin sotien jälkeen venäläisten rakentama. Kun ajetaan rakennuksen ohi, tulee vastaan oikealla entinen kirjaston paikka, johon Andrianetsin perhe on rakentanut omakotitalon. Se on hirsitalo, joka on vuorattu laudalla. Neuvoin Pekkaa (Pjotr), miten tehdään völjärit seiniin sekä karat ikkunoihin ja oviin.

  Pitäisköhän meidän kuitenkin kysyä totuuden laitaa Hilkalta!!!
  toivoo Ierikka

 4. Yrjö Jormanainen
  14.10.2012 at 15:13

  Yrjö,J 14.10. 2012 kello 14,10. Jatkoa aikaisempaan,
  Paljon puhuttu”leipomorakennus sijaitsee Värtsilän “Notkolla” , pari kivenheittoa Pussinpohjan tienhaarasta kylänpään suuntaan, tien oikealla puolella. TV ja PV osuusliikkeen uuden myymälän yhteyteen rakennettiin leipomo,”OTK -laisen liikkeen ylpeys”.
  Vielä Kisapirtistäkin, lainaan T,I, Kasasen,-Värtsilä kirjan tietoja.
  tieto K.G.Åhmanin kertoman mukaan, pidettiin Värtsilän N.S. tiloissa16.5.1933 kokous, jossa purettiin syväähuolta paikkakunnan urheilu elämän tilasta. Asiasta oli keskusteltu jo ennakkoon tirehtööri- Wahlforssin kanssa joka suhtautui suopeasti ajatukseen, urheiluelämän kehittämiseksi, kunhan siihen ei liity politiikkaa.
  Kokous päätti perustaa uuden urheiluseuran, nimeksi tuli-
  Wärtsilän Teräsr.y.
  Wärtsilä-Yhtymä rakennutti seuralle toimitilat. Kisapirtin oli suunnitellut,ArkkitehtiUllber,työtä valvoivat -majuri Sven von Wright ja rak, mesat -Mänty. Kisapirttiä oli rakennettu puusta, mutta se paloi puolivalmiina. Materiaalia muutettiin ja se rakennettiin tiilestä.Hyökkäysvaiheen jälkeen -1941, Kisakirtistä oli jäljellä vain yksi tiiliseinä. Kisapirtti oli sota-aikana rakennettu uudelleen ,entisten piirustusten mukaisesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *