Tekemistä

Lapset huokailevat silloin tällöin kun ei ole mitään tekemistä.

Meidän pirtissä niitä huokailuja alkaa kuulua kohta sen jälkeen kun telkkari iltapäivällä suljetaan ja ilmoitetaan videoiden katselun päättyneen tältä aamulta.

Itsellähän ei ole enää lapsia, mutta nämä ovat niitä mukavia kesävieraita, jotka tulevat tänne lomillaan ja meinaavat unohtua videoita katsomaan ja tietsikalla pelaamaan koko päiväksi.

Kerran pesukone meni rikki ja piti ostaa uusi. Kysyin lapsilta, että kiinnostaako pesukoneen purkaminen. Se kiinnosti, poikia kun olivat.

Kuva: Alpo R.

Siinäkin hommassa on yllättävän paljon uusia asioita pikku pojille. Sanoin, että kun kone viedään Kuusakosken metallikeräykseen niin kone pitää olla purettu kokonaan. Tietenkin minun piti olla touhussa koko ajan mukana. Muutenhan pojat olisivat rikkoneet kaatopaikalle menevän koneen. Löysäilin kaikkia ruuveja niin että lapsen voimin ne oli mahdollista avata. Osa ruuveista oli ruostunut kiinni ja vaati erikoistoimenpiteitä. Kaikki sähkölaitteet irroitettiin myös ehjinä ja ehjä moottori vietiin myöhemmin uusiotorille. Oven lasi-ikkunasta saatiin koiralle hieno vesikuppi ja koneen sementtipainoista saatiin grillin eteen hyvät rappukivet.

Kaikki ruuvit ja mutterit otettiin itselle talteen. Koneen ruostumaton ”sydän” eli se missä pyykit pyörii vietiin Kuusakosken ruostumattomien osastolle ja elektroniikka omaan SER- konttiinsa.

Pikkupojille ei ole itsestään selvää mihin suuntaan ruuvi aukeaa ja käymättömillä työkaluilla tulee vahinkoja itselle ja korjattavalle laitteelle.

Pojista päivä oli erityisen mukava. Eivät meinanneet malttaa käydä välillä syömässäkään. Nuorin jopa sanoi että hänestä tulee isona työmies. Se oli hienoi tunnustus nappiin osuneesta tekemisestä.

2 comments for “Tekemistä

  1. Rakentavaa asennetta.
    Hyötykäytöstä olen joskus miettinyt tyhjien maitotölkkien pesemisen ekologisuutta, jotta kelpaavat kartonkikeräykseen.

  2. Tuttu tilanne tämä on meilläkin kahden pojan vieraillessa.

    Täytyy keksiä aina jotain mielekästä tekemistä. Olen tässä viime
    vuosina oppinut itsekin käyttämään akkuporakonetta. Mukava vehje.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *