Joulu alkaa itärajalta marraskuussa

Pohjois-Karjalan ja Karjalan tasavallan yhteinen joulun ja uuden vuoden odotus alkaa 30.11.2012 Suomen valtakunnan rajalta Niiralasta klo 09.00, jolloin suomalainen joulupukki, venäläinen pakkasukko ja pakkastyttö kohtaavat toisensa.

Joulu alkaa rajalta – tapahtuman aamuna Sortavalasta saapuu ryhmä jouluostoksille Tohmajärvelle ja Kiteelle mukanaan pakkasukko ja pakkastyttö. Samana päivänä Keski-Karjalan alueelta koottu suomalaisryhmä vierailee jouluostoksilla Sortavalassa.

Tapahtuman työryhmä kokoaa ohjelmaa parhaillaan, mutta Liisa Karhu, Tilausliikenne E. Karhusta, paljastaa sen verran, että joulupukki saapuu rajalle hevoskyydillä, joko reellä tai kärryillä, lumitilanteesta riippuen. Sortavalan puolelle lähtevän ryhmän kanssa tarkoituksena on käydä lastenkodissa vieraana ja viedä sinne pehmeitä paketteja tuliaisina Suomesta. Marita Määttänen Itähuolinnasta vinkkaa paikallisille neulontamestareille, että Sortavalaan lähtevän ryhmän mukaan otetaan mielellään vaikkapa villasukkia lastenkotiin vietäväksi.

Joulu alkaa rajalta -tapahtuman tarkoituksena on lisätä suomalaisten ja venäläisten matkailu- ja palvelualan yrittäjien yhteistyötä sekä markkinoida ja mainostaa Keski- Karjalan tarjoamia mahdollisuuksia venäläisille matkailijoille. Vastaavasti Sortavalan alueen palvelu- ja matkailualan tarjontaa pyritään tuomaan esille suomalaisille matkailijoille. Tämä rajoja ylittävä joulutapahtuma järjestetään nyt toista kertaa.

Tapahtumaa järjestävät yhteistyössä: Itähuolinta Oy, Kiteen Seudun MatkaKolmio ry, 9-tien yritystoiminnan kehittäminen -hanke, Tapahtumia Pohjois-Karjalaan – hanke, Tilausliikenne E. Karhu ja Karelia Expert Matkailupalvelu Oy, Värtsilän Pitäjäyhdistys ry, Kolmas Plus ja Karjalan tasavallan matkailupalvelu.

Lisätietoja tapahtumasta:

  • Marita Määttänen, puh. 050 304 2630, marita.maattanen@itahuolinta.fi
  • Birgitta Väisänen, puh. 040 120 6787, birgitta.vaisanen@keti.fi
  • Anna Jetsu, puh. 040 192 4553, anna.jetsu@kareliaexpert.fi

Kuva: Eira Varonen

 

1 comment for “Joulu alkaa itärajalta marraskuussa

  1. Tapahtuman tarkempi ohjelma on nähtävillä vartsila.fi sivulla.

    Joulupukki veisi mielellään Sortavalaan lastenkotiin lapsille
    villasukkia ja -lapasia. Sukat/lapaset voi toimittaa Itähuolintaan josta ne
    lähtevät joulupukin matkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *