Kuva-arvoitus vuodelta 1920-1930

Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:tä on lähestetty perinteisellä kirjepostilla, jonka johdosta kyläyhdistys pyytää Värtsi verkkolehteä ja sen lukijoita avuksi ko. kuva-arvoituksen ratkaisemisessa.

Kirjeessä oli allaoleva kuva, jonka lähettäjä haluaisi tietää onko kuvassa Värtsilän väkeä? Valokuvan takana näkyy himmeästi ehkä: Värtsilän valokuvaamo, omistaja J. Ikonen. Kuvan vuosilukua ei ole, mutta ehkä kuva on 1920-1930 luvulta. Valokuva on tehty postikortiksi, mutta ko. kuva ei ole postissa kulkenut kertaakaan.

Osaisivatko Värtsin lukijat auttaa kuva-arvoituksen selvittämisessä? Tunnistatteko kuvan ottopaikan tai kuvassa olevia henkilöitä?

Värtsilän Pitäjäyhdistys ry kiittää etukäteen Värtsi verkkolehden lukijoita ja välittää kuva-arvoitukseen tätä kautta mahd. saadun tiedon Saakoskella asuvalle tiedustelijalle.

Klikkaa suuremmaksi!

 

8 comments for “Kuva-arvoitus vuodelta 1920-1930

 1. Kuvassa on lähes kuusikymmentä naista ja muutama lapsi. Voisiko kysymyksessä olla äitienpäiväjuhlan yhteydessä otettu kuva?

  Olen nähnyt muutamia saman tapaisia kuvia isoista naisjoukoista Pälkjärveltä. Niissä naiset ovat kuvattu koulujen portailla äitienpäiväjuhlän yhteydessä.

 2. Luultavasti liittyy Värtsilän seutuun koska on Värtsilän Valokuvaamo Ikosen kuva. Jos on alkuperäinen Ikosen kuva niin siinä pitäisi olla kuvaamon leima etupuolella.

  Äitienpäivää ajattelin minäkin. Koivut eivät taida olla vielä hiirenkorvallakaan. Lipputanko saattaisi viitata johonkin kouluun tai seurojen taloon. Toivottavasti joku tietäisi enemmän

 3. Ei ollut tuttu kuva, jäin miettimään sitä voisiko Rummukaisen Otto vielä tunnistaa kuvan henkilöitä.

 4. Ylärivissä kolmas vasemmalta muistuttaa Lahja Kejosta. En tiedä mikä on hänen tyttönimi.

 5. Tyttönimi,Löppönen, isä Kusti, aviomies Mauno. Talo Sääperin rannalla. Laiturilta pihapiiriin koivukuja. Jos nyt oikein muistan. Ierikka

 6. Kovin syksyinen kuva,mutta siinä kuvan keskipaikkeilla, v
  alkokauluksinen ja kaksi valkoista nappia edessä,näyttäis olevan ”yksikätisenkalastajan” vaimo? Hän oli töissä Wärtsiläyhtymän maatilalla -30 luvulla,silloin Tyttönimeltään Räty ,siis Maailmanmestarin sukua.

 7. 1930-luvun alkupuolelle olisin kuvaa ajoittamassa.
  Lahjan syntymävuosi taisi olla 1920.

 8. Tarjotaan äitienpäivänä Kaurilassa noin 1934.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *