Koulun keväisiä tapahtumia 2012

Ennen kuin kirmasimme kesälaitumille; koulun viimeisen työviikon tapahtumia.

Viimeisellä kouluviikolla ei enää opiskeltu orjallisesti lukujärjestyksen mukaan. Alkuviikosta teimme keskeneräisiä töitä valmiiksi, keräsimme oppilaiden työt kotiin vietäviksi ja siivosimme pulpetit kesäkuntoon.

Torstaina menimme kevätkirkkoon Tohmajärven seurakuntakodille. Kirkonmenot kestivät puolisen tuntia sisältäen muutaman tutun virren, lyhyet rukoukset ja Antti-papin pitämän lyhyen ”saarnan”. Lopuksi lauloimme Suvivirren.

Kuva: Vuokko Väänänen

Perjantaina oppilaat tulivat kouluun poikkeukselliseen aikaan, klo 15.30. Ruokailun jälkeen pakkauduimme taas linja-autoon ja Seppo-kuski käänsi auton keulan kohti Joensuuta ja Laululavaa. Tänä keväänä oli meidän vuoro osallistua laulamalla Kesänavaukseen Laulurinteellä. Jo mennessä huomasimme, että oli siellä monta muutakin koulua matkalla samaan tapahtumaan. Liikennevaloissa seisoessamme oppilaat laskivat näkemiään linja-autoja ja joku kertoi nähneensä jo parikymmentä bussia! Olihan meitä laulajia siellä kuutisen tuhatta, joten monta linja-autoa meidän kyyditsemiseen tarvittiin.

Suvenavaus on mieleen jäävä tapahtuma; radiosta kuunneltunakin tai paikalla yleisössä olleena, mutta erikoisesti siellä lavalla lasten keskellä istuessa tunnelman aistii! Karjalaiset lapset laulavat kesän tervetulleeksi ja nytkin tummat pilvet väistyivät, kun lapset kajauttivat laulunsa.

Kuva: Vuokko Väänänen.

Perinteisesti aloitettiin Suvivirrellä, jonka jälkeen kaksi oppilasta julisti kesän alkaneeksi. ”Taitaa tulla kesä” ja ”Terve” laulettiin ja leikittiin koko suurkuoron voimin. Karjalankielinen ”Tsiganaizet” kuulosti komealta ja ainakin meillä koulussa harjoituksissa taisi olla suosituin kappale. Välillä Utran koulu esitti oman laulun ja Jenna Bogeberg lauloi oman ”biisinsä”. Vielä laulettiin ”Suomelle” ja ”Taskut täynnä lauluja” ja tämän jälkeen olikin kaikkien yhdessä, seisaaltaan laulaman ”Karjalaisten laulun” vuoro. Kolmannen säkeistön kertosäe ”Karjalasta kajahtaa” kuului varmasti kauas…..

Kuva: Vuokko Väänänen

Lauantaina koulupäivään kuului todistusten, stipendien, hymypatsaiden, jäätelöiden ja Hyvän kesän toivotusten jakaminen. Varsinaista juhlaa ei tänä keväänä ollut, mutta lasten tekemien kesätaulujen keskelle kokoonnuimme saliin.

Pekka Kunnas kävi jakamassa Lions-Club Tohmajärven stipendit, jotka saivat Tatu Hovi, Emma Hyttinen ja Noora Bassova.

Emma Hyttinen noutamassa stipendiä Pekka Kunnakselta. Kuva: Vuokko Väänänen

Otto Rummukaisen runopalkintoja saivat 1-2 luokalta Aatos Vikki, Hilda Heiskanen, Iita Hyttinen ja Ramona Keinänen. 3-4 luokalta palkittiin Tiina Pekkarinen, Hilla Vikki, Jere Hovi, Iida Piiroinen ja kunniamaininnan sai Petja Parkkinen. 5-6 luokalta runoista palkittiin Suvi Varonen, Maura Moisanen ja Olli Kosonen. Palkitut runot on julkaistu Värtsissä.

Koulun stipendit menivät Senja Enqvistille, Jasper Määttäselle ja Bettina Dufvalle.

Tarinatuvan stipendeillä palkittiin Anni Räsänen, Nicolas Muranen, Joona Outakorpi, Emmi Piiroinen, Elina Parviainen ja Marko Hovi.

Oppilaat olivat valinneet keskuudestaan yhden tytön ja yhden pojan palkittavaksi Hymypatsaalla. Tytöistä hymypatsaan sai Taru Kosonen ja pojista Petro Kirjavainen.

Seuraavaksi huomioitiin koulustamme pois lähtevä Eveliina opettaja. Hän sai oppilailta itsetehdyn sydäntyynyn, johon jokainen oli kirjoittanut nimensä.

Haikeat tunnelmat jatkuivat, kun koulun 1-5 luokan oppilaat lauloivat kuudesluokkalaisille lähtölaulun. Tänä vuonna viidesluokkalaiset olivat sanoittaneet Muumilaulun uudelleen; jokainen kuudesluokkalainen tuli mainituksi laulussa. Kuutosien puolesta puhuivat Suvi ja Taru ja muistelivat puheessaan menneitä koulupäiviä ja -vuosia. Kuutosille jaettiin todistukset, ruusut ja halaukset.

Kimmo ja kuudesluokkalaiset. Kuva: Vuokko Väänänen.

Muut oppilaatkin saivat todistukset ja lopuksi laulettiin yhdessä Suvivirsi. Sitten olikin jätskien vuoro ja tuulisille kesälaitumille rientämisen aika.

Jäätelöllä. Kuvassa edessä vasemmalta Ava, Petro ja Nicolas. Kuva: Vuokko Väänänen.

Hyvää kesää kaikille Värtsin lukijoille toivottaa Värtsilän koulun oppilaat ja henkilökunta.

Vuokko Väänänen

Share

5 comments for “Koulun keväisiä tapahtumia 2012

  1. Teillä on ollut tosi mukava päivä, mistä oli mukava lukea. Kiitos Vuokolle kirjoittelusta. Pusan Mirja

  2. Kiitos oli mukava lukea kuulumiset.Minä laitoin repun selkääni Värtsilän koululla viimeisen kerran 1966.Paljon on Jänisjoessa vettä virrannut sen jälkeen mutta lukuisia mukavia muistoja ensimmäisiltä kouluvuosilta kulkee mukanani.
    Iloista kesälomaa Teille!!

  3. Tuollainen koulun kevät ja kesään siirtyminen ei ole mahdollista ilman taitavia opettajia ja hyvää ilmapiiriä. Ihaillen luin Vuokon kertomusta. Olen ylpeä Värtsilän koulun puolesta! Toisaalta tämän havainnon tein myös eräänä päivänä, kun vein jätepaperia koulun liiteriin, jonka edessä oppilaat aloittelivat pallopeliä. Iloisia ilmeitä pihan täydeltä! Teki mieli mennä mukaan palloa heittämään.

    Oli myös mukava olla 6.6. Joensuussa, kun lyseon VIII a-luokka kokoontui 55 vuotta valkoisen hatun saamisen jälkeen menneitä muistelemaan. Niin se aika kuluu ja sen mukana myös koulusta saadut elämän neuvot.

    Mutta vielä on saamatta elämänkoulun päästötodistus, se mikä on tallennettu Biblian arkistoon. Moi! Ierikka

  4. Värtsilän koulun 2012 kevätjuhlasta ja saman vuoden Suvenavaukseen liittyvä Vuokon kooste tässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *