Tanskalaiskomedia

Tanskalaishuumoria
Christianin karu kohtalo
Aivan kelvollinen elokuva

Superclásico, komedia, ohjaus: Ole Christian Madsen, pääosissa: Enders W. Berthelsen, Paprika Steen, Sebastián Estevanez, 2011

Tanskalainen Christian ( Berthelsen) kokee melkein hermoromahduksen, kun vaimo Anna ( Steen), joka puuhailee jalkapallon parissa muuttaa Buenos Airesiin ja rakastuu jalkapallotähteen Juaniin ( Estevanez). No kyllähän seksielämässä on enemmän vipinää kuin Christianin kanssa, mutta Christianin mielestä jalkapallotähti on pelkkä tyhjänpäiväisyys. Niinpä hän lähtee poikansa Oscarin kanssa taivuttelemaan vaimoa takaisin kotiin Tanskaan.

Elokuvassa on paljon myös sivurooleja, joskin kolmikkoa on tietysti syytä tarkastella tarkemmin. Mielestäni Berthelsen näyttelee mallikkaasti viinitilan omistajaa, joka on joutunut konkurssin partaalle ja ryyppäilee viinivarastojaan loppuun. Vaimokin on kyllästynyt nahjusmaiseen mieheensä. Steen on hivenen vaisu osassaan ja näyttää ulkomuodoltaankin tavikselta, johon jalkapallotähti ei mistään hinnasta rakastuisi. Estevanezin tehtävänä on näytellä argentiinalaista nollatyyppiä, jonka elämä pyörii jalkapallon parissa. Christian ja poika kuittaavat tällaisen elostelijan olankohautuksella.

Luku sinänsä on pääparin poika, joka rakastuu Buenos Airesissa nuoreen matkaoppaaseen, mutta saa tämän isältä pahasti köniinsä.

Mitäpä muuta kuin turvautua isään, joka kunnostautuukin pojan vuoksi ja vetelee tytön isältä tajun kankaalle.

Elokuva on kohtalaista viihdettä ja näyttelijäsuorituksista nousee ehdottomaksi ykköseksi Berthelsenin osuus. Vaikuttaa siltä, että huumori on vaikea laji ja siinä repsahtaa helposti stereotypioilla naureskeluun. Kehutulle ohjaajalle kuitenkin plussat.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *