Alivuokralainen

Huomasimme lautaverhoillun talomme räystään alla merkkejä luvattomasta tunkeutujasta, lautarakoa oli pureskeltu isommaksi sisäänkäynniksi. Perjantaina reiästä näkyi puolikas kurrea, se pääpuoli. Katselimme toisiamme muutaman metrin etäisyydeltä tuimasti silmästä silmään. Kurre oli vaiti, minä sensijaan moitin sitä kovaan ääneen luvattomasta tunkeutumisesta reviirilleni. Ilmoitin myös, että en halua alivuokralaista, en sinkkua enkä perhettä.

Läpikulku kielletty! Kuva: VTOH

Muutaman tunnin kuluttua tuosta palaverista puristin tennispallon reiän tukkeeksi, kongreettiseksi merkiksi siitä, että vuokrasopimusta ei syntyisi, pysy poissa.

Ei tainnut kurre hyväksyä päätöstäni, sillä jo seuraavana päivänä se oli avannut uudet sisäänmenoaukot viereisiin lautaväleihin, sitkeä kaveri.

Tämä tapahtui Keravalla, eka kertaa lähes 30-vuoteen jonka aikaa olemme talossa asuneet. Mikä neuvoksi, miten saisin kurren taipumaan tahtooni? Olisiko Värtsin lukijoilla kokemuksia vastaavista tapauksista ja etenkin niiden onnistuneesta torjunnasta.

Näin kyselee

VTOH

Share

Post navigation

7 comments for “Alivuokralainen

 1. Meille joku vuosi sitten yritti orava tehdä perheelleen pesää, juuri makuhuonemme kohdalle. Piti öisin sellaista meteliä, että häätöhän sille annettiin. Luettiin jostain että melusta orava ei pidä, joten paineilmakompuralla ilmaa pesää pariksi tunniksi ja saatiin kurre perheineen häädetyksi.

 2. Kokeileppa saada lainaksi paimenpoika vekotin ja sille asentaja jos et itse osaa. Sähköstä ei oravakaan pidä ja on menetelmänä halpakin jos sen lainaksi saa.

 3. Ota vain se tennispallo pois siitä isoimmasta reiästä, ettei kurren tarvitse kaivaa lisää reikiä

 4. Meilläkin on oravat viihtyneet aikaisempina kesinä, mutta nyt niitä juuri ei näy – en tosin tiedä syytä- vai lienevätkö vintillä -onhan Sepe senkin tarkistanut.
  MirjaSisko

 5. Monille kutsumattomille vieraille myyrät hiiret, oravat ja holtittomasti hoidetut toisten nurkkia ja tuuletettavia pyykkejäkin ruikkivat, eli hajustavat kissat niille on hajusteita valmiinakin saatavissa. Paras tapa soveltaa kutekin eläintä varten oma hajusteensa.Sen vaan joutuu kokeilemaan, ellei ole ennen toimintaan perehtynyt.
  Kaupoista saatava kissan karkote on hyvä pohja, siihen kun lisää väkevyyttä ja uusia eläimille epämiellyttäviä aromeja voi löytää hyvän, jopa useimmille häirikkö ruikkijoille ja nurmikon kaivajille hyvän karkotteen.
  On jonkin asteista kokemusta kokeluista, mutta siitä myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *