”Kuorolaulu musiikin harjoitusta vai ompeluseuraa” – pakina

Värtsin sivuilla on ollut mukavia muisteluita Värtsilästä. Osaltani jaan teille nauhoitteen Patsolan ajoilta.

Aune ja Teuvo Tikka Värtsilän kirkonportailla 1997. Kuva: Timo Tikka.

Isäni Teuvo Tikka voitti 1970 Avoin ovi- pakinakilpailun, jota olen etsinyt ”kissojen ja koirien” kanssa. Kysyin Yle Puhe:ssa käydessäni ääninauhaa, jotta sen voisin laittaa Areenaan kuunneltavaksi. Nauha kyllä löytyi, mutta sen päälle oli nauhoitettu muuta.

Olen penkonut isäni magnetofoni nauhoja, (kuorolaulua kyllästymiseen asti kuunnellen) etsien äänitettä. Itse muistan häivähdyksen Heikki Saaren haastattelusta ollessani noin seitsemän vuotias. Kuunneltuani pakinaa ja haastattelua, on sanottava, että kuoro laulaa harjoituksessa uskomattoman puhtaasti. Tarinat kuorosta ei ole pelkkää legendaa.

Nauhoite kestää kaikkiaan 33 min, joten varaa aikaa ja kuuntele. Äänessä on myös nykyisin ”enkelikuorossa” laulavia. Hyvää pääsiäistä kaikille!

Timo Tikka

 

 

 

Kuuntele ”Kuorolaulu musiikin harjoitusta vai ompeluseuraa”-pakina. MP3-tiedosto.

 

Share

10 comments for “”Kuorolaulu musiikin harjoitusta vai ompeluseuraa” – pakina

 1. No siinähän se maestro röhöttää ylpeänä vaimoaan esitellen, lieneekö hääpäivää juhlittu.
  Kiitos Timo muistoja herättävästä äänitteestä. Itselläni on vain kehno kasettinauhoitus joulukonsertista Urheilutalossa.
  Ei niitä kuoron esityksiä kai tänne saa kuultavaksi, onko liikaa pyydetty?

  Terveisiä Pääsiäiseenne ja Hyvää kevättä!

 2. Kuvan tapahtumasta voisivat perilliset jotain kertoa!? Tuntuu kuin olisin ollut silloin paikalla, tuolla oven sisäpuolella? Vanha allakka ei ole nyt reissussa mukana, joten en voi siitä tarkistaa, muistanko oikein. t. Ierikka

 3. Kiitoksia Timolle. Hienoa saada tuo nauhoite kuunneltavaksi.
  talletin äänitteen ja voin kuunnella sen myöhemmin netin pätkimisestä huolimatta.

  Erään kerran kutsuttiin entisiä kuorolaisia kirkolle muistelemaan menneitä. Minäkin sain olla läsnä. Kolmannen kahvikupin jälkeen alettiin päästä asiaan eli kuorolauluun. Teuvo antoi äänet ja eikun laulamaan. En muista sanoiko laulun nimeä vai ei, mutta siitä se piti laulun lähteä solisemaan kuin kevätpuro.

  Laulu lienee ollut neliääniseksi tarkoitettu..
  nykyään huippukuorot laulavat jopa 8 äänisiä sovituksia, mutta me pistettiin kerralla paremmaksi. Laulettiin ainakin toistakymmentä äänisesti ja varsin pienellä harjoittelulla.

  Tuo ylläoleva kuva saattaisi olla vaikkapa siitä tilaisuudesta

  Terveiset myös muille ex kuorolaisille
  terv. Alpo

 4. Erään konsertin lehtikirjoituksessa kuoron kuvateksti kuului:

  Suorastaan keskinkertaista ! Ihasteli kuoronjohtaja Teuvo Tikka haltioituneena

 5. Isän ja äidin kuva on otettu v.1997 Värtsilän kirkon portailla.Me lapset järjestimme vanhemmille yllätysjuhlan heidän 40-vuotishääpäivän kunniaksi.Isä oli sairaalassa, mutta pääsi ”vihkilomalle” lääkärin erityisluvalla. Illaksi takaisin sairaalaan. Erkki L olit toimittamassa kirkossa ”uudelleen vihkimistä” ja Esa Luukkainen ja Tuula Ollikainen vastasivat musiikista.Olihan siinä ”juonittelemista” miten pariskunta saadaan kirkkoon ja pyhäpukuihinsa!

 6. 8.4.2012. 18,30 – Kuuntelin,Teuvo maestron pakinan.

  -Emme olleet enää Värtsilässä, hänen pakinansa syntymisen aikoihin.
  Värtsilän kirkkokuoro jäi taakse 1968.
  Oli hienoa kuulla koko äänite ensikerran, kuunnellessani pakinaa vanhat muistikuvat alkoivat virrata jälleen tajuntaani.
  Rakkaimpana sillä soi, Teuvon harjoittama ja johtama :J.S. Bachin Pääsiäiskantaatti.
  Yrjö J

 7. Kiitos, Timo, äänitteestä. Oli elämys saada kuunnella se uudelleen näin pitkän ajan jälkeen. Herätti paljon lämpimiä muistoja ja herkisti mielen.

 8. Olipa mielenkiintoinen äänite ja Teuvo Tikan pakina humoristinen ja hyvä! Vieläköhän Värtsilässä lauletaan? Varmaankin koulussa ja Sinilinnun karaokessa ainakin. Laulamisenhan on todettu aktivoivan aivoja ja mielihyväähän siitä saa. Auttaa jaksamaan arjessa. Kannattaa laulaa, sillä voi olla arvaamattomia vaikutuksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *