Outo kolukko

Minäkin rohkenen kääntyä Värtsin arvovaltaisen lukijaraadin puoleen kysymykseni kanssa. Täällä on ollut tapana silloin tällöin arvuutella joitakin kummallisuuksia lukijoilla. Itselleni kävi nimittäin niin hassusti, että tyhjennellessäni viime kesäisen kotiseutumatkani digifilmirullaa, sieltä löytyi oheinen kuva, johon pyydän tunnistamisapua.

 

Missä lie tämä outo kolukko. Kuva SH

Joskushan sattuu niin, että puhelin soittaa itsekseen kassista tai taskusta. Luulen, että minulla kamera on päässyt kuvailemaan itsekseen. Vastauksia vaikeuttaa tämän hetkinen lumipeite, sillä nyt ei pääse edes lunttaamaan.

Kysymys kuuluu: Löytyykö kuvan paikka Värtsilästä ja jos, niin mistä?

 Sakari H

8 comments for “Outo kolukko

 1. Sakari, saako oikein arvannut
  miljoona, miljoona, miljoona ruusua…?

  ”Kirjatonta ja karjatonta” miestä ei näy
  vuorikiipeilemässä.

 2. Tellervo tuossa jo ehti antaa vinkkiä.. Olisiko ”Miljoonakallion” louhintamurikoita. Tuo kiviaines saattaisi sopia sinne ja kivien halkaisupinnat ovat näköjään hapettuneet noin 50-60 vuotta

 3. Onnea voittajille miljoonin ruusuin. Itse pidin tehtävää kovin vaikeana, mutta asiatuntijoille kaikki on kuin leikkiä vaan. Vieläpä kivipinnan hapettumisaikakin näytti paljastavan valmistumisvuoden.

  Niinhän se oli, että kävin katsomassa Miljoonarinteen vanhaa leikkausta ja otin jonkun kuvankin alaluiskasta. Varsinaisesta leikkauksesta ei selkeitä kuvia saanut, kun oli puustoa jo kasvanut niin runsaasti eteen.

 4. Tuo kiviröykkiö toi mieleen 18 km pitkän Samarian solan Kreetan
  saarella, jonka olen patikoinut läpi. 6 tuntia meni. Suosittelen
  sitä rotkoa, koska nähtävyys se on. Huonokuntoisen ei pidä missään tapauksessa sinne lähteä, se on erittäin vaikeakulkuinen.

 5. Sakari, olet tainnut olla geokätköä tekemässä tai etsimässä kun olet moisessa kolukossa kolunnut. Jossakin niillä paikkeilla näyttäisi olevan yksi Värtsilän alueella olevista yhdeksästä geokätköstä. Kartan mukaan Värtsilässä onkin jonkimoinen geokätkökeskittymä ”Hupparin”, ”Samuli23:n” ja ”TyttiK:n” toimesta. Lienevät paikallisia harrastajia.

  Kätkö löytyy kylän keskustasta Jänisjoen tuntumasta, Patsolankoskelta, kumpaiseltakin lintutornilta, Värtsilän kirkolta, Luppotuvalta, kalasääsken pesältä, Pitkäkalliolta ja sieltä Miljoonakallion paikkeilta (lähes luolasta).

  Huomasin, että Tellervo on kirjoittanut jutun Värtsiin 17.8.2011 otsikolla ”Kätköily”.

 6. Tuo kivilouhikko toi heti mieleen Miljoonakallion syrjää kulkeneen tien, jota pitkin linja-autolla kuljettiin koulumatkoja. Tuntui pelottavalta, kun linja-auton ikkunasta katsottiin jyrkännettä ja kun tuntui, että auto kulkee ihan jyrkänteen reunaa. Onneksi tien hiekoittajat olivat hoitaneet hiekoituksen ja kuski oli taitava työssään; aina päästiin onnellisesti Miljoonarinteestä. Ongelmallisempaa taisi olla sen aikaisen Patsolan mäen ylös pääseminen. Seppo-opekin varmasti muistaa ne monet kerrat, jotka Kaustajärven ja Kenraalinkylän oppilaat myöhästyivät koulusta, kun linja-auto oli luiskahtanut ojaan Patsolan rinteessä. Silloinen Patsolan mäki oli mutkikas ja pitkä mäki; jos linja-auto ei päässyt ensimmäisellä yrityksellä mäelle, se helposti peruuttaessaan luisui ojaan tien kaarteessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *