Tabletteja

Pari päivää sitten tutustuin taulutietokoneeseen eli tablettiin. Sellaisia on Suomessa hankittu 170 000 kappaletta, etupäässä korkeasti koulutetut, hyvätuloiset, keski-ikäiset miehet ovat olleet niistä kiinnostuneita. Hehe. Perusmallit ovat hinnaltaan 500 eurosta ylöspäin.

Asiantuntijat sanovat, että tabletti voisi korvata hyvinkin läppärin. Siinä suurin piirtein kaikki tapahtuu koskettamalla pientä peilin  tapaista näyttöä. Sormella vain pyyhkäistään, niin homma sujuu. Oon iki-ihastunut. No, kirjoittaminen voi ehkä tökkiä, mutta eivätköhän insinöörit senkin ratkaise.

Niin minä vain  siitä tabletista Värtsiäkin selailin (hyvin näkyi) ja muistelin aikoja, jolloin oli pirunmoisia tietokonemöhkäleitä nurkissa ja pöytien alla. Millaistahan on viiden vuoden päästä?

Että pelaako tabletti Värtsilässä? Sitä en tiedä, kun kokeilin Joensuussa. Normaaleilla mokkulayhteyksillä se tuntui toimivan, vuan en mäne takuuseen. Tokko tuo Kitteellä pelittää, siellä kun käsivälitteinen puhelinkeskus lakkautettiin 1979.

Niin jotta jos näette minut toikkailevan 15×20 sentin kokoisen levyn kanssa Värtsilän kartsalla, ei tartte heti kysellä hoitopaikkaa. Sillä mukamas saa otettua valokuviakin. Ja just kun opin käyttämään kävelysauvoja…

Seuratkaa muuten Scifestiä, siellä näemme tulevaisuutta. Värtsiinkin tällä on yhteyttä.

7 comments for “Tabletteja

 1. Onneksi olkoon Ilkka!
  Iskällensä ja äiskällensä myös!

 2. Tabletit on hyviä ja pieniä.
  Niitä voi syödä vaikka verenpaineeseen.

 3. Just soosiisa! Kun toimisi edes puhelimet, saati sitten jotkut mokkulat. Kävelysauvat ovat vaikeuttaneet tunnistamistasi raitilla.

 4. Mitä SciFestiin tulee, niin on siellä nähty vuosien saatossa muitakin Värtsin palstoilta tuttuja nimiä ja naamoja, esimerkiksi tässä kuvassa.

  Toivottavasti näemme myös Värtsilän koulukkaat tapahtumassa keväällä! Ja tietysti sankoin joukoin Värtsin lukijoita, ilmaista on tämä huvitus!

 5. Olin joku viikko sitten eräässä koulutuksessa. Saman aiheen koulutus oli järjestetty samaan aikaan myös muutamissa paikoissa pitkin Suomea.
  Kouluttaja oli viisas keski-ikäinen mies, ilmeisesti varakaskin, koska hällä oli sellainen läpyskä. Saattoi olla just se ”tapletti”

  Osoitteli sillä levyllä meitä, sanoi ottavansa videokuvaa. Lähetti sitten niitä videon pätkiä nettiin niille toisille kurssipaikoille terveisiksi.

  Tuo taulu lienee tarkoitettu sellaisille, joilla on ennestään jo kaikkea. Ja niille kenen mielestä kännykässä kuvat ovat liian pieniä. Tässä kuvat ovat jo aika isoja. Lisäksi tällä kuvataululla voi ottaa kuvia. Ehkä voi soittaakin puhelun. Luultavasti ei toimi Värtsilässä. Eikä voi käyttää kävelysauvojen kanssa.

 6. Kaikkea sitä. Eräällä henkilöllä oli helikopteri päässä.
  Ei kuitenkaan päissään, kun oli vain yhdellä.
  Varmaan Peloton, ehkä silti amatööri.

 7. Radiossa oli viikko sitten ohjelma nimeltä Taustapeili. Siinä keskusteltiin ajankohtaisista asioista mm kansanedustaja Soinin käyttämästa Bobrikov- vertauksesta, Ruotsin prinsessan nimestä jne.

  Ohjelmassa puhuttiin myös eketroniikkabisneksestä. Todettiin, että kännyköissä ym elektroniikassa käytetään kiinalaista tai jotain muuta lapsityövoimaa.

  Lisäksi näyttölasien (muovien) naarmuttumisen esämiseksi käytetään niin myrkyllisiä aineita, että ihmisiä (ilmeisesti siis köyhiä lapsia) on jo kuollut siihen myrkkyyn.

  Ohjelmassa kysyttiin maksaisitko 1000 euroa sellaisesta ”luomu” kännykästä jossa ei olisi käytetty lapsityövoimaa eikä myrkkyjä.

  Keskustelijat totesivat, että tottakai maksaisivat, mutta se ei ole mahdollista, koska jokainen kännyfirma Aple, Nokia jne käyttävät näitä samoja alihankkijoita. Muuta mahdollisuutta ei ole. Kukaan ei tee niitä tonnin kännyköitä.

  Kyseinen ohjelma on kuultavissa YleAreenassa maaliskuun ajan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *