Kylmyys koettelee

Tankkaamassa. Kuva EJ

Värtsilän maskotti metsäkauris joutuu koville talvisin. Toistaiseksi ei ole lunta tullut ylettömästi, mutta pakkaset varmasti koettelevat tätä maailman kauneinta hirvieläintä. Paikallinen riistaväki on kiitettävästi järjestänyt talviruokintaa.

Jos on hyvää onnea, voi metsäkauriita nähdä ruokintapaikoilla päivälläkin. Silloin niitä voi kiikaroida kauempaa. Lähemmäksi ei kannata yrittää, sillä ne häiriintyvät ja pomppivat metsään piiloon.

Muutakin nähtävää löytyy luonnosta tällä hetkellä. Kettujen jäljet risteilevät pelloilla; toivottavasti ne eivät ole kauriinvasojen uhkana keväällä. Ja jos poikkeaa syrjemmälle metsään, esimerkiksi Kukkovaaran tielle, huomaa miten hirvet ovat kahlanneet raskain askelin lumessa.

Savikontien varrella istuskelevat pöllöt langoilla vaanimassa myyriä. Lumessa näkee useita jälkiä onnistuneista tai epäonnistuneista syöksyistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *