Kaustan rippis

Leena ja Irja istuvat ilta-auringossa levähtämässä ja joku tohmajärveläinen poika taustalla linssiluteena (Kari?). Jotenkin muistelen, että Irja oli ensimmäistä kertaa tällaisissa keittäjän hommissa.

Koska näissä Värtsin jutuissa on viime aikoina vilahtanut sekä Kaustajärven koulun että Ikosen Leenan nimi, muistin että minulla on muutama valokuva, josta löytyvät molemmat vuonna 1970.

Romppasen Erkki pitelee pystyssä lipputankoa, Alakankaan Jussi haroo tikkapelin tiimellyksessä tukkaansa...

Kyseessä on Kaustajärven koulun rippikoululeiri 1.–10.7.1970. Jos oikein muistan, tämä leiri oli järjestyksessä toinen, joka koululla järjestettiin. Edellisenä vuonna oli vielä pappina Varonen ja me taidettiinkin olla Tukiaisen Heikin ensimmäiset rippilapset Värtsilässä, ainakin leiririppisläiset. Liekö leirejä jälkeemme järjestetty, en muista. Ainakin me oltiin ihan kiltisti! Konfirmaatio oli sunnuntaina 12.7.70.

Pappi-Heikin lisäksi oli nuoriso-ohjaaja tms. Sakari Kujanpää, joka päristeli moottoripyörällä ja osasi haukkua kuin koira! Oli myös Ikosen Leena virkansa puolesta ja kokkina Avoniuksen Irja.

Koko porukan kuvassa lipputangon ympärille ryhmittyneenä ovat Pappi Heikki heti vasemmalla salon vieressä, hänen vieressään Leena ja Irja. Oikealla puolella Sistosen Mirja. Vasemmassa reunassa takana Strandenin Aila ja Varosen Pirkko. Kuvasta löytyy myös Tolosen Lea ja Kuosmasen (?) Lea. Aivan edessä istuu Alakankaan Jussi, aurinkolaseissa briljeeraa Jormanaisen Ari, salon juurella istuu Turusen Simo ja Pitkäsen Markku (olihan se Markku?).

Porukkaa oli myös Tohmajärven puolelta, ainakin Uusi-Värtsilästä ja Kaurilasta. Romppasen Erkki (U-V:lä) istuu Simon vieressä. Oikeassa reunassa olevan Anjan (K:la), sukunimeä en saa päähäni. Kaurilasta oli muitakin tyttöjä. Mutta monta näyttää jäävän, joiden nimen olen unohtanut tai ainakaan en ole siitä varma.  Vaikka eihän siitä ole kuin vähän reilut 40 vuotta? Jos joku paikalla olleista muistaa, terveiset vaan hänelle.

Rippikoululainen Irma

Iltapuhteella näköjään leikittiin kananmunan kuljetusta lusikassa kahden viestijoukkueen voimin.

Share

5 comments for “Kaustan rippis

  1. Tämä juttu merkitsee kaiketi nuoremman sukupolven esiinmarssia Värtsin palstoilla. Tervetuloa.

  2. Housut tutisevat! Mitähän on tulossa, kun 1990-luvun värtsiläiset nuoret kirjoittavat rippikouluistaan? Kaustajärven entisellä vartiolla sekä Hoilolan kirkossa ja pappilassa. Olisi siitä huolimatta tai juuri siksi kiva lukea. Kirjoitelkaa, hyvät entiset riparilaiset. Viekää sanaa kavereille, että hekin kirjoittaisivat.
    Fågeli

  3. Minähän se varmaan olen tuossa alakuvassa maripaita päällä kananmunan kuljetuksessa. Mutta ketä ovat nämä salskeat nuoret miehet? En muista millään. Ja ketä nämä naiset?
    Terveisin
    Mirja Vatanen os. Sistonen

  4. No Mirja jo tunnisti itsensä, hyvä! Yritän kaivella muistia: Ikosen Leena siinä selin, sitten varmaankin Strandenin Aila (mekko päällä). Mielestäni takana oleva ”salskea nuori mies” on se samainen ”linssilude”-Kari Tohmajärveltä, oliko Saarinen vai Saarelainen? Ja Mirjan kanssa lähikontaktissa silmälasipäinen poika, Taisto Turunen? Kumpi joukkue voitti, siitä voinette kisata nyt jälkikäteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *