Kaustajärven entinen vartioasema myynnissä

Valtio on pistänyt Kaustajärven entisen rajavartioasemat kiinteistöt myyntiin. Tarjolla on viisi erillistä kiinteistöä. Entisen rajavartioston tontin omistaa UPM-Kymmene Oy . Tontti on valtiolla vuokralla. Rakennukset tarjotaan purettaviksi tai vaihtoehtoisesti ostajalla on mahdollisuus neuvotella UPM:n kanssa tontin vuokraamisesta tai ostosta. Valtion kanssa tehtyä vuokrasopimusta ei ole ilmoituksen mukaan mahdollista siirtää kolmannelle osapuolelle.

Suurin kiinteistöistä on entinen vartioasema, joka on vartioaseman lakkautuksen jälkeen saanut nimekseen Neuvottelutalo. Siinä on lähes 300 neliömetriä tilaa. Majoitusrakennuksessa on noin 140 neliötä, talousrakennuksessa non 120 ja hirsisessä saunassa noin 25 neliömetriä. Rakennukset ovat niitä myyvän Senaattikiinteistöjen arvion mukaan tyydyttävässä kunnossa. Pohjahintaa ei ole asetettu.

Tiloista ja taloista kiinnostuneilla on tammikuun loppuun asti aikaa tehdä tarjous. Lisätietoja kiinteistöistä löytyy Senaattikiinteistöjen sivuilta www.senaattimyy.fi.

 

11 comments for “Kaustajärven entinen vartioasema myynnissä

 1. Siellähän on voinut joku syntyä tuon senaatti-linkistä löytyvän Kaustan tummemman keltaisen talon eli ilmeisesti majoitusrakennuksen oikeassa takakulman huoneessa 40-luvun loppupuolella. On se jo aika vanha, kämppä siis.

  Jos suinkin mahdollista, niin toivotan entistäkin parempaa Uutta Vuotta kaikille tämän tekstin näkeville!

 2. Saamani tietojen mukaan jonka olen saanut Hevosmiesten tietotoimiston kautta,että rakenuksissa voipi olla jopa kosteus-
  vaurioita onhan se niin kauan ollut ns: kylmillään ainakin
  kellaritiloissa on aineksia!! pelätään pahinta; toivotaan parasta.
  Näitä tapauksia on Senaatti-kiinteistöjen osalta tullut esille
  monessa myynti kohteessa Pohjois-Karjalan alueella.

 3. Nyt joku joka osaa/pystyy vaikuttamaan asiaan tulkaa esiin! Tietääkseni tämän kohteen (Kaustajärven Rajavartioaseman) päärakennukseen on tehty remonttia ”ihan oikeesti” ja koko pihapiiri rakennuksineen, rantasaunoineen…mitä siitä saisikaan?! Nyt on vain ’ekopiste’ pihan reunalla…

 4. Onko vartioasema mennyt kaupaksi

 5. On kuulemma myyty vuonna 2014. Itse tiedustelin asiaa Senaattikiinteistöiltä. Ostajasta ei tosin tietoa. Hienolla paikalla tänään siellä kalassa käytiin ja mietittiin olisikohan se vielä myynnissä.

 6. Kaustan vartioaseman myynnin suurin jarru taisi nimenomaan olla tuo sijainti vuokratontilla. Ainakin Variksen Niilolla on nykyisen omistajan yhteystiedot; hän oli kysynyt luvan venepaikkaa varten. Omat havaintoni vuoden ajalta selläpäin ihan kohtuullisen paljon liikkuneena on, että ko. kiinteistön käyttöaste vaikuttaa erittäin vähäiseltä. Kannattaisi siis ehkä ihan rohkeasti tiedustella; ei siinä ainakaan mitään menetä!

 7. Melkoisen karulta näyttää ”rajavartioasema” pihoineen. Nykyinen omistaja, kuka/mikä taho lieneekin, jos ei ole halua tai kykyä paikan kunnostukseen niin myyntiin järkevään hintaan! Rakennukset voisi vielä nyt olla pelastettavissa?! Heinikko (entinen nurmikko) rehottaa siihen malliin että muutama lammas olisi tervetullut, ehkä ensi kesänä?

 8. Onko nykyinen omistaja … suomalainen… vai onko … joku muunmaalainen … niinkuin puskaradio kerran kertoi??? Luultavasti puskaradion tieto ei pidä paikkaansa, mutta kysynpä kuitenkin.

 9. Kulkijat ja viheltäjät ym., muistettakoon ja muistutettakoon nyt tässä(kin) yhteydessä se, että kaikilla kiinteistöjen omistajilla on pääsääntöisesti ehdoton oikeus hoitaa omia tonttejaan/rakennuksiaan aivan juuri niin kuin itse hyväksi näkee. Ei siis kohdisteta syyttävää sormea vähäisintäkään vertaa myöskään Kaustan vartion isäntään/emäntään. Yhteystiedot ovat saatavilla aiemmin mainitsemaltani henkilöltä, jos ketä kiinnostaa tietää asiasta enemmän. Voihan olla jopa niin, että hän – kuka sitten lieneekin – lukee Värtsiä ja ilmoittautuu aivan itse!

 10. Onkohan kyseisen vene paikan pitäjä, huolehtinut yksikkö maksuista Juvanjoen kalastuskunnalle?

 11. Taitaa sen vähän minkä yleensä käypi, kalastella vain ja ainoastaan virvelipelillä mihin jo nykyisin riittääkin pelkkä valtion kortti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *