Pitäjäyhdistyksessä katseet tulevaan vuoteen

Värtsilän Pitäjäyhdistyksen syyskokouksessa käsiteltiin mm. vuoden 2012 toimintasuunnitelmaa ja talousarviota.
Toimintasuunnitelmassa ovat muistin virkistämiseksi yhdistyksen säännöt, jotka määrittävät perustan Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:lle.

Poiminta säännöistä: Sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoitus on Värtsilän kylän kaikinpuolinen kehittäminen ja kaikinpuolisen hyvinvoinnin vaaliminen ja edistäminen sekä kyläläisten, yhdistysten ja yhteisöjen yhteistoimintaelimenä toimiminen.

Yhdistyksen tiedottamista pyritään entisestään parantamaan. Pitäjäyhdistyksen kylätiedottaminen on jo nyt hyvällä tasolla. Kotitalouksiin jaetaan tapahtumakalenteri 3-4 kertaa vuodessa, internetsivut pidetään ajan tasalla ja muistutetaan ja tiedotetaan tapahtumista tekstiviestein. Myös uusia tiedottamisen tapoja on suunnitteilla, mm. postilaatikkoryhmien yhteyteen perustettavat ilmoitustaulut.

Värtsiläpäivät  21.- 22.7.2012 kuuluvat luonnollisena osana yhdistyksen ja kylämme kesäisiin tapahtumiin.

Muihinkin ohjelma- ja kausitapahtumiin sekä virkistystoimintaan osallistutaan ja järjestetään, mm. Laskiaistapahtuma 21.2.2012.

Kylätalon rantaan hankittava laituri ja grillikota sisältyy myös toimintasuunnitelmaan. Näistä aiheutuvia kustannuksia ei talousarvioon budjetoitu. Hankitaan jos on varoja tai tehdään talkoilla.

Keskustelua käytiin myös kylältämme puuttuvasta asianmukaisesta veneenlaskupaikasta. Toivottavasti tämäkin toteutuu lähivuosina.

Talousarviosta nousi esille yhdistyksen suurin menoerä, kylätalon vuokra. Yhdistys maksaa kylätalosta kunnan kanssa tehdyn vuokrasopimuksen pohjalta 400 euroa/kk. Vuodessa tästä tulee 4800 euron menoerä, joka on reilut 41 % talousarvion 11700 euron budjetista. Vuokran maksukyvyn takaamiseksi kylätalon palveluiden, tilojen vuokraamiseen, kokous- ja kahviopalvelujen kehittämiseen on panostettava edelleen.

Puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan yksimielisesti Raimo Tiittanen. Pitäjätoimikunnan jäseninä jatkavat Kalle Lintunen, Marjaana Aarnio, Eira Varonen, Matti Jaatinen, Jouko Jääskeläinen, Veijo Tikka  sekä uusina toimikunnan jäseninä Lea Koukku ja Elina Kunnas.


Teksti: Eira Varonen 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *