Pukki Sortavalassa

Sortavalassa riitti lapsia ympärille. Kuvat EV

... varsinkin karkinjaolla.

Joulupukki ja 30 muuta suomalaista lähtivät perjantaina rajalta Sortavalaan selvittyään mediamylläkästä. Ensimmäinen pysähdys oli heti rajan jälkeen kevyellä ruokailulla Kolmas Plus -nimisessä paikassa. Liisa Karhu toimi matkaemäntänä ja piti ajantasalla, missä milloinkin ollaan menossa ja minne kannattaa suunnata katse. Sortavalaan menevä tie oli maisemien osalta melko pahasti pusikoitunut, joten nähtävää ei juuri ollut. Tien huonohko kunto ihmetytti.

Saapuessamme Sortavalan keskustaan oli tieto joulupukin saapumisesta kiirinyt edellemme ja lapsukaisia oli kerääntynyt vastaanottamaan sankoin joukoin. Onneksi hänellä oli iso säkillinen karamellejä.

Seuraava vierailukohde oli Sortavalan lastenkoti, johon ryhmä vei jouluisen tervehdyksen. Vastaanotto oli lämmin. Lapset tiedustelivat, onko pukki varmasti se oikea. No nämä kysymykset olivat pukille tuttuakin tutumpia, johon hänen oli helppo vastata: ”Kyllä, olen oikea joulupukki ja tulen Suomesta, Korvatunturilta.”

Pukin kysyessä lasten lahjatoiveita ei pitkiä listoja tullut vastaukseksi. Eräs lapsi sanoi: ”En toivo joululahjoja, mutta toivon, että äiti tulisi hakemaan minut kotiin”. Tämä kosketti ja teki vaikutuksen meihin kaikkiin!

Pukin kanssa haluttiin kuvaan.

 Lastenkodin lapset lauloivat jouluisen laulun omalla äidinkielellään, jonka jälkeen suomalainen matkaseurue lauloi tutun ”Joulupukki, joulupukki, valkoparta vanha ukki”.

Piipunpihassa meitä kohdeltiin vip-vieraina, tervetuloseremoniat olivat sitä luokkaa. Ruokailimme runsaan ja maittavan venäläisen jouluruoan hyvän palvelun kera.

Matkaohjelmaan kuului luonnollisesti myös jouluostosten tekeminen. Ostettavaa löytyi runsaasti, mikä yllätti minut, joka viimeksi olen vieraillut Sortavalassa noin 20 vuotta sitten. Noina aikoina ostettavaa ei juurikaan ollut, kauppojen hyllyt huusivat tyhjyyttään. Nyt tarjontaa on ja paljon, todella paljon. Lähtipä kotiintuomiseksi monia lahjoja, mm. leluja lapsille.

Vesisade ja pimeys saattoivat ryhmän takaisin rajan kautta koti-Suomeen. Tohmajärvellä oli vielä ohjelmassa ilotulitteiden ihastelua.

Mukava tapahtuma ja matka Sortavalaan. Kiitokset järjestäjille!

 

Ostoksilla.

2 comments for “Pukki Sortavalassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *