Salaista

Linkin takana olevassa uutisessa ei puhuta sanallakaan Värtsilästä, mutta se koskee kyläämme/pitäjäämme melkoisessa määrin. Linkki vie tekniikka&talous  -lehteen, jossa on juttua 4G -verkoista. Niihin tulisi rajoituksia itärajalla.

Tekniikka&talouden uutisen lopussa on linkki Talouselämä -lehden juttuun, jonka lopussa on puolestaan salatuksi väitetty kartta.

4 comments for “Salaista

 1. lie tuo, vielä tuo tänne tulemistaan odottava 3G-verkkokin saanut suitset…kun ei ole kuulunut eikä näkynyt vielä… nyt jo puhutaan 4G-verkosta. Taidamme olla väliinputoajia..

  No pohjoisemmassa Inarin Lismassakin asiat etenevät.. 3G-verkon suhteen.. (lue Ylen juttu allaolevasta linkistä)
  http://yle.fi/alueet/lappi/2011/11/3g-tukiasema_ja_laajakaista_inarin_lismaan_3028344.html

  Niin ja vedetäähän meillekkin paraikaa valokuitua Värtsiläntien varteen ja ties minne saakka… vasta viimeviikolla möyrivät koneet kylätalon nurkilla… sitten se pitti alkaa vasta siirtyä .. valon nopeuvella.. olemme kehityksen kärjessä!

  Valokuitua.. ja alkaa se netti näyttää siltä miltä pitääkin..!

 2. Käsittääkseni ensimmäisessä aallossa 4G toteutetaan 800 megahertzin taajuudella lähivuosina. Tähän juuri jää palvelujen kattavuuspuutteita itärajan suunnalla.

  Pidän henkilökohtaisesti em. rajoituksia maamme sisäistä siis alueellista tasa-arvoa loukkaavina.

  Toisessa aallossa ehkä 25-vuoden ja kolmannessa aallossa ehkä 50-vuoden kuluttua käytetään muita 4G-taajuuksia, mikäli tarvetta on. Näillä uusilla taajuuksilla saa täyden kattavuuden itärajallakin, mutta onko palveluille enää pitkän katkoksen jälkeen kysyntää.

 3. Suomettaa niin, että on korvat punaisena. Uutisten mukaan Suomen puolella on naapurin lentonavigoinnista 4G-häiriöitä 100 km etäisyydelle saakka. Luulisi toisellakin puolella olevan sellaiset suojaetäisyydet, että saa pikkunaapuri olla omissa oloissaan.

  Liekö Suomi ainoa myötäilijä? Naapurillahan on Eu-rajaa myös Baltiassa, Nato-rajaa Norjassa ja isoa rajaa Kiinassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *