Niiralan asialla

Perussuomalaisten pohjoiskarjalainen kansanedustaja Osmo Kokko on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen Niiralan kehittämisestä sekä vapaakauppa-alueen muodostamisesta Itä-Suomeen ja Venäjän Karjalaan.

Rajanylityspaikalle tarvittaisiin Kokon mukaan mm. lisäkaistoja ja tieyhteyttä Niiralasta Onkamoon olisi parannettava.

Vapaakauppa-alue toisi lisää turisteja ja työllistäisi kaupan alaa. Kokko toteaa, että verovapaa kauppa on lisääntynyt Joensuussa suhteessa enemmän kuin muualla maassa. Tänä vuonna tammi-heinäkuussa tax free –kauppa oli Joensuussa 5,2 miljoonaa markkaa. Edellisvuonna se oli vastaavaan aikaan 2,4 miljoonaa.

4 comments for “Niiralan asialla

 1. Voivoi -eiköhän tuota vapaakauppa-aluettakin ole jo aikaisemminkin esitetty? Olishan se hieno juttu!!!!
  Hiljaa hyvä tulee
  Pusan Mirja

 2. Täytyi olla joku etiäinen… juurihan tätä samaa asiaa täällä
  kirjoitettiin!

  No, Osmo Kokko joutuu/saa kantaansa ”pöntöstä” puhumalla puolustaa. Hyvä avaus!

 3. Olin mukana tänään Joulu alkaa rajalta tapahtumassa. Kävimme Sortavalassa. Venäjän karjalan tiestön kunto ihmetytti minua kovasti! Suomen tieverkostoon pitää tietysti investoida ja sen pitää olla kunnossa, siihen olemme tottuneet. Meidän tiet kelpaavat kelle vain verrattuna.. itänaapuriin teistöihin.. ainakin tuolla osuudella..
  Tekevätkö Venäläiset mitään Värtsilä-Sortavala tie osuuden suhteen? Kamalassa kunnossa! Ei voinut kehuja antaa Sortavalan kaupunginkaan katujen/teiden kunnosta.. Säästävät varmaan…

  Nyt loppui minulta ”valitukset” Niiralan (9-tien) ja (6-tien) välisestä kapeudesta tai mutkaisuudesta.. joka rajoittuu itseasiassa aika lyhyelle osuudelle.. Niirala – Uusi-Värtsilä. Käykääpä ajamassa tuo pätkä Värtsilä-Sortavala.. Jos tuollaista tietä pitkin tulevat Suomeen… niin valitus teiden kunnosta luulisi loppuvan saman tien Suomen puolella! Kyllä kelpaa ökymaasturilla ja kuljetuskalustollakin (rekoilla) päästellä Suomen teillä!

  On meillä hyvin asiat hoidettu, ainakin tieverkoston suhteen!

  Olen n. 20-vuotta sitten kulkenut tuota Värtsilä-Sortavala tietä hiekkateiden aikaan monesti, joten tiedän mitä se pahimmillaan on ollut. Kukas sen asfaltin tekikään tuolle em. välille, rajan tuolle puolelle? Suomalaiset, joilta taisi jäädä kaupan teossa ylläpitosopimus tekemättä…

 4. Ei tuo Värtsilän ja Sortavalan väli mitään, mutta kulkisitpa Sortavalasta Käkisalmeen.

  Vaan eipä hätää, samaan aikaan, kun joulua avattiin Niiralassa, olivat Medvedev ja Putin kuulemma Petroskoissa neuvottelemassa Karjalan investoinneista. Siellä oli myös Artemjev, Piipunpihan, Jänisjärven, Öljymäen ym. yrittäjä ja Niiralan tapahtuman rajantakainen puuhamies.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *