Muonakätkö?

 Puita pilkkoessakin saattaa tavata jotain mielenkiintoista. Eräästä lahoavasta puusta, taisi olla leppää, löytyi tällainen vihreä ”makkara”. Luultavasti makkaroita oli ollut useampia, mutta saattoivat lennellä pitkin pihamaata puita pilkkoessa.

Vihreän makkaran yläpuolella näkyy kaksikin samankaltaista uraa, jossa on ilmeisesti ollut näitä vihreitä kääröjä. Kääröt olivat noin kaksi senttiä leveitä. Saattoivat olla horsman lehtiä, erittäin siististi käärittyjä niinkuin havannalaiset sikarit. Kuka osaisi selittää moisen toiminnan?

 

4 comments for “Muonakätkö?

  1. Ylläolevat kuvat ovat entisen naapurini Tenho Majoisen polttopuista. Naapurit olivat kysyneet ”Luontoillassa” selitystä näille kääröille, mutta en muista mikä se vastaus oli ollut. Joku ötökkähän se siinä on kantanut evästä talven varalle joko itselleen tai lapsilleen.

  2. Muonakätkölle ei ole löytynyt selitystä vieläkään. Jokohan joku tietäisi?

  3. Suppilokärsäkäs käärii tuollaisia sikarin näköisiä kääröjä koivun ja lepän lehdistä ja on siinä hyvin taitava. Pistäppä Alapo ja monet, monet muut asiasta kiinnostuneet Googleen tuo Suppilokärsäkäs, niin johan rupes tietoon tuluvimaan yl äyräihen:-)

  4. Kiitos poikamiehelle, mutta minusta tuo ehdotus ei vaikuta uskottavalta. Suppilokärsäkäs kyllä käärii koivunlehtiä mutta tiputtelee ne maahan. Nuo kuvaamani kääröt ovat kuitenkin viety taidokkaasti puun sisään. En älynnyt katsoa olisiko jokaisessa käärössä oma toukka kasvamassa. Kysymys jää vieläkin vastausta vaille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *