Joulu alkaa rajalta

Pohjois-Karjalan ja Karjalan tasavallan yhteinen joulun ja uuden vuoden odotus alkaa 25.11.2011 Suomen valtakunnan rajalta Niiralasta klo 09.00, jolloin suomalainen joulupukki, venäläinen pakkasukko ja pakkastyttö kohtaavat toisensa. Tapahtuma järjestetään Niiralan rajanylityspaikalla ensimmäistä kertaa.

Kohtaamisen jälkeen Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen avaa joulunajan tapahtuman Suomen tullialueella. Tilaisuudessa ovat mukana Venäjän Värtsilän tullipäällikkö tullieversti Irina Kazantseva, Niiralan tullipäällikkö Erkki Multamäki sekä Pohjois-Karjalan rajavartiostosta Niiralasta kapteeni Heikki Juntunen. Joulu alkaa rajalta -tapahtuma liittyy Tohmajärvellä 25.11. pidettävään joulun avaukseen.

Joulu alkaa rajalta – tapahtuman aamuna Sortavalasta saapuu pilottiryhmä jouluostoksille Tohmajärvelle ja Kiteelle mukanaan pakkasukko ja pakkastyttö. Samana päivänä Keski-Karjalan alueelta koottu suomalaisryhmä vierailee jouluostoksilla Sortavalassa. Joulun avauksen tarkoituksena on lisätä suomalaisten ja venäläisten matkailu- ja palvelualan yrittäjien yhteistyötä, markkinoida ja mainostaa Keski-Karjalan tarjoamia mahdollisuuksia venäläisille matkailijoille ja vastaavasti Sortavalan alueen palvelu- ja matkailualan tarjontaa suomalaisille matkailijoille. Tavoitteena on jatkossakin aikaansaada yhteistoimintaa rajan molemmin puolin.

Osana yhteistoimintaa Keski-Karjalan alueelta on koottu suomalaisille ja venäläisille matkailijoille suunnattu joulun- ja uudenvuodenajan ohjelma. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä alueen matkailuyritysten kanssa. Joulun- ja uudenvuodenohjelma jaetaan muun muassa alueen majoitusyrityksiin ja sitä on jaossa myös matkailuneuvontapisteissä Keski-Karjalan alueella ja Joensuussa. Ohjelmalla pyritään tavoittamaan etenkin alueen uudenvuodenajan mökkiasiakkaat.

Joulun ajan tapahtumaa ja ohjelmaa ovat valmistelleet: Itähuolinta Oy, Tilausliikenne E Karhu, Matkakolmio ry, Keti:n Verkkokassi-hanke, Kiteen kaupunki, Tohmajärven kunta, Tohmajärven yrittäjät, Karelia Expert Matkailupalvelu Oy, K-Supermarket Kupiainen Kiteeltä ja K-market Tiilikainen, Tohmajärveltä, Aleksander Artjomov/Kolmas Plus sekä Karjalan tasavallan matkailupalvelun Sortavalan johtaja Andrei Fedorov.

Itähuolinta Oy

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *