Aktiivit konkurssiin

Tohmajärven Aktiivit ry on mennyt konkurssiin. Toiminnanohjaaja Anna Sorokina-Makkonen vahvisti tiedon Värtsille. Hän ei kuitenkaan halunnut tässä vaiheessa kertoa asiasta enempää. Yhdistyksen työntekijät irtisanottiin tänään perjantaina.

Aktiivit pyörittivät viime kesänä kierrätystoria Värtsilässä. Sen kautta oli myös muutaman viikon ajan toinen työllistetty työntekijä Kylätalolla, jonka toimintaa jouduttaneen jatkossa hoitamaan osittain talkoovoimin.

Tohmajärvellä Aktiivit pyörittivät mm. kahvila-ruokalaa, pesulatoimintaa, korjausompelimoa ja siivouspalveluja. Nettisivujen mukaan yhdistys hoiti myös terveyskeskuksen kahviota sekä puusepänverstasta.

13 comments for “Aktiivit konkurssiin

 1. ”Kahvila-ruokala, pesulatoiminta, korjausompelimo, siivouspalvelut, terveyskeskuksen kahvio sekä puusepänverstas.”

  Huh-huh!

  Nyt ainakin näille toimialoille voisi syntyä korvaavaa, oikeaan yrittäjyyteen perustuvaa työllisyyttä jolloin tuotteiden ja palvelujen hinnoittelu olisi markkinalähtöistä eikä vääristynyttä kuten tähän saakka, kuten esim. aktiivien ruokalan lounashinnoittelussa on nähty. Palveluja on voitu tarjota vuosikausia alle markkinahintojen, tämä on aiheuttanut närää yrittäjissä.

  Esim. kukaan normaalia lounastoimintaa pyörittävä ei ole pystynyt tarjoamaan lounaspalveluja lähellekään heidän hintaan koska yrittäjän täytyy hoitaa kaikki lakisääteiset ”löllit, pöllit, tellit ja möllit…” Yrittäjän työllistäessä vieraan työntekijän palkan päälle tulee melkein palkan verran lakisääteisiä maksuja.

 2. Tosiaankin, Eero-Matti oikeassa. Ja palveluitten ali-hinnoittelu
  juuri sen konkurssin aiheuttaa. Verottajaa turha syyttää, veroja maksetaan vain tuloksesta; jos toiminta tappiollista, tuloverojakaan ei ole. Yritystoiminta ei ole mitään leikkimistä, ja
  jonkun pitää olla vastuussa maksuista.

 3. juu.. taisi olla samantyyppistä hintavetoista siirtymää Väkä kylässäkin.. kun aktiiveilla oli ruokala urheilutalolla.. siellähän kävi syömässä muitakin kuin työttömiä… hinta ratkaisee.. näin se vain on

 4. Tälläisillä yhdistyksillä on myös paikkansa; jonkun sortin kirppu- ja kierrätystoritoiminta sopii vielä liiketoimintana ja varainhankintana ja menettelee. Taustoja kyseisestä yhdistyksestä en tiedä mutta olettaisin lähtötilanteen olleen työttömien aktivointi mikä sinällään on hienoa ja tärkeää.

  Pikkuhiljaa on kuitenkin ajauduttu ”vaivihkaa” sellaisille alueille missä palvelutarjontaa olisi ollut myös normaalin yritystoiminnan puitteissakin.

  Konkurssi on aina kurja asia ja vaikutukset heijastuvat laajemmalti.

  Toivon kaikkea hyvää ”aktiiveille” jatkossakin! Elämä jatkuu eteenpäin.

 5. Kyllä minäkin käsitän, että tarkoitus tässä on ollut saada työtä ja tekemistä, ja arvostan sitä, että on ainakin yritetty.
  Mutta kun se ei vaan aina mene toiveitten mukaan, ainakin jos jo
  alueen väkimäärä on pieni, niin kyllä on tekemistä saada tulosta syntymään.

 6. ”Yhdistyksessä tullaan tekemään kirjanpitoa koskeva tarkastus, jossa selvitetään, onko yhdistyksen toiminnassa jotakin sellaista, joka on johtanut konkurssiin”, kirjoittaa tänään Uutisalasin.

  Suomeksi tämä tarkoittaa, että selvitetään, onko pöllitty rahoja ja kuinka paljon.

 7. Pikaisesti Uutisalasimen juttua katsottuani.. muistelen, että jopa n. 30 ihmistä jäi työttömäksi! Uskomaton juttu!

 8. E.J. epäilee pöllimistä. Nii-in.On se kumma tämä ihmisluonto.Joku keksii hyvän toimintatavan tms. Aikansa pyörittyään sinne pesiytyy kuitenkin Ahmed Ahne periaatteenaan ”mulle heti kaikki nyt”. Mitenkähän monta keräystä on mennyt väärään taskuun.Moni hyvän järjestön edustaja elää tavallista leveämmin. Pelastusarmeija taitaa olla ainoa ,joka saa sivustakatsojalta puhtaat paperit.
  Kukahan ottaisi työttömien pesulan hoitaakseen? Puhtaus kun on puoli ruokaa.

 9. Aika paljon porukkaa on jos 30 työttömäksi jää.
  Lienevätkö kaikki semmoisia osa-aikaisia, joista ely-keskus maksaa
  palkkatuen suurinpiirten sen kokoisena kun palkkakustannus yhdistykselle on koitunut?
  Ei kai välttämättä tarvitse olla kyse ”pöllimisestä”, mutta varmastikin osaamattomuutta talouspuolen asioissa. Ainakin alihinnoittelu palveluitten maksuissa varmasti yksi syy. Pitäisi
  muistaa, että vitosen seppä tekee kympin vahingon.

 10. Ei pidä jäädä tuleen makaamaan.Uusi osuuskunta pystyyn ja aktiivien ”liiketoimien”kannattavat osat pyörimään.
  Voivottelulla ja kauhistelulla ei tätä maata rakenneta eikä työttömyyttä vähennetä.Voimia aktiiveille!

 11. Aktiivien nettisivut edelleen voimissaan ja avoinna. Tiedotetta tai päivitystä muuttuneista palveluista tai tilanteesta ei ole luettavissa. Kuka tietää, kuka tiedottaa? Hiljaako hyvä tulee..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *