Äänestyksiä

Tohmajärven valtuusto piti ensi vuoden tuloveroprosentin ennallaan (21,50) äänin 20-7. Keski-Karjalan kolmen kunnan uusi sosiaali- ja terveystoimen yhteistoimintasopimus hyväksyttiin äänin 17-10. Demarien aloite, että Hellistä erottaisiin hetimiten, kaatui samoin äänestysnumeroin. Hellin huomassa ollaan vielä ensi vuonnakin.

Äänestellen tehtiin päätöksiä myös muissa Keski-Karjalan kunnissa. Kitee nosti tuloveroprosentin 21,75:een (Suomen ennätys) ja Kesälahti 21,50:een. Yhteistoimintasopimus hyväksyttiin myös näissä kunnissa, Kiteellä täpärästi äänin 18-16.

Yhteistoimintasopimuksen mukaan tilaaja-tuottaja -toimintamallista luovutaan ja isäntäkuntavastuu siirtyy Tohmajärveltä Kiteelle. Liikelaitosmallista luovutaan, ja sen johtokunta sekä johtajan virka lakkautuvat. Sosiaali- ja terveyslautakunta Tohmajärven organisaatiossa lakkaa ja Kiteen valtuusto nimeää kuntien esitysten pohjalta uuden kunnallisen lautakunnan. Tilaajayksikkö Tohmajärven organisaatiossa lakkaa ja henkilöstö siirtyy Kiteen kaupungin palvelukseen. Kiteen perustaa uuden sosiaali- ja terveysjohtajan viran. Muutokset tapahtuvat ensi vuoden alusta.

Hellin purkaminen ensi vuoden alusta ei teknisesti onnistu, joten valtuustot tekevät siitä erillisen päätöksen ensi kesäkuun loppuun mennessä. Tätä koskeva aiesopimus hyväksyttiin  Tohmajärvellä äänin 17-10.

Kuntaliitos esille?

Valtuuston kokouksen päätteeksi keskustan ryhmä jätti aloitteen, että Tohmajärvi eroaisi Hellistä vuoden 2013 alusta. Mukana oli myös kolme ns.viisikon jäsentä. Aarne Laasonen (kd) teki aloitteen, että Joensuun kanssa käynnistettäisiin kuntaliitosneuvottelut. Aloitteen mukaan olisi hyvä, jos hynttyyt voitaisiin lyödä yhteen 2013 alusta. ”Keski-Karjalaan joudutaan, Joensuuhun päästään”, todetaan aloitteen tekstissä.

Verkko-Karjalaisen mukaan Tohmajärven itsenäisyyden puolesta aiemmin puhunut kunnanjohtaja Olli Riikonen kääntyi veropäätösten ja sotealoitteen jälkeen kuntaliitoksen kannalle. Suuntasuosikkia hänellä ei ole, niin Kitee kuin Joensuu käyvät tahi molemmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *