Kukkotornin raput

Kukkovaaran kolmiomittaustorni

Kukkovaaran tornin jyrkät raput
Kuva: Jouko Näätänen

Jouko Näätäsen tornin kuvat lisätty 25.1.2021
AR

Kukkotornin jyrkät raput, osasuurennos
Kuva: Jouko Näätänen

Kuva: Alpo Rummukainen  Kukkovaaran tornin jyrkistä rapuista.

Linkki artikkeliin ”Korkealta näkee kauas”

Kukkovaaran kolmiomittaustorni oli 60-luvulla nuorison suosima retkikohde. Jyrkät portaat kulkivat tornin ulkosyrjää pitkin. Latvaosassa portaat siirtyivät tornin sisäosaan. Kuva on otettu vanhasta 6×6 negatiivista. Kuvassa Eila P

Kommentteja on koottu useammasta eri artikkelista, jotka käsittelivät Kukkovaaran kolmiomittaus- tai näkötornia

===============================

Pirjo Rinne26.12.2010 at 20:19

Kukkovaaran laella oli 1960-luvulla kolmiomittaustorni, jota nuoriso käytti näköalatornina. Sinne nousi useammassa varvissa karmeen jyrkät tikkaat, pyöreistä puista tehdyt ja harvat askelmavälit eikä mitään kaiteita paisi huipulla oli jotain suojapuita. Kenen pää kesti, sinne noustiin kyynärvarsitarttumalla kun pelotti lipsuminen. Kieltotauluja ei ollut, mutta tuskin kiipeily sinne olisi ollut sallittuakaan.
Kuka muu muistaa kiivenneensä kukkotorniin?

==============
Riitta Asikainen27.12.2010 at 21:03

Kylla sinne tuli kiivettya useammankin kerran 60-luvulla..Pelotti kyllä vähän ne harvat askelvälit.Näkymät oli mahtavat.

==================

Alpoaatos17.8.2011 at 22:46

Näkötornissa tuli käytyä aikoinaan lukuisat kerrat. Ei se kiipeäminen herkkua ollut, mutta näköalamaisemien katselu maksoi kyllä vaivan. Joitakin tornissa otettuja kuvia saattaisi olla minullakin ja varmaan monilla muillakin.

Ennen oli kunnia-asia jättää retkipaikka vähintään yhtä siistiksi kuin se oli tullessa. Mutta se oli ennen ja nyt on nyt.

============================

Muistelija18.8.2011 at 20:19

Olen kiivennyt, ylös mentyäni olin aivan varma, etten kykene alas tulemaan, mutta kun siinä hetkonen taivasteltiin, niin tultiinhan sieltä ehjinä alaskin.

Alpo oli muistaakseni samalla leirillä mukana Kukkolammella. Rautaista hellan kantta sinne kannettiin mäen yli Ikoleenan kanssa, huh !!

======================

Erkki Lintunen19.8.2011 at 20:36

Olispa tosi mukava nähdä valokuva Kukkovaaran näkötornista! Kiipesin sinne ylös minäkin joskus poikasena. Tarvittiin hiukan rohkeutta, mutta kannatti. Huikeat näköalat! Kokemus on ollut yksi selitys rakkaudelle Värtsilän laaksoa kohtaan.

Ierikka

==========================

Alpoaatos 21.8.2011 at 0:20

Minulla on ainakin yksi kuva ja laatikkokameran negatiivit tallessa Kukkovaaran tornin kuvista, mutta ei mitään huippuhienoja. Ei arvattu silloin aikanaan, että ne näkymät vielä myöhemmin kiinnostaisi. Arvoisat lajitoverit katselkaa kuvalaatikoitanne jos sieltä löytyisi näitä kuva-aarteita tai muuta arvokasta historiaa. Eihän ole pitkä aika siitä nämä kuvat ja muut muistot olivat ihan tavallisia jokapäiväisiä asioita.. missä ihmeen välissä niistä on tullut historiaa !
Kannattaisi muistaa, että juuri nyt eletään niitä vanhoja hyviä aikoja, joita muistellaan tulevaisuudessa.

1 comment for “Kukkotornin raput

  1. Juttua on päivitetty. Pari kuvaa lisätty ja hajallaan olleita kommentteja koottu paremmin saman otsikon alle.
    Näinköhän uskaltaisin kiivetä noita rappuja montakaan askelmaa..
    No, se oli sitä surutonta nuoruusaikaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *