Outo sieni

Heissan! Täällä taas outo sieni. Kaksi esiintymää, ovat vähän erillään, toinen Jyväskylässä, toinen Värtsilässä. Oranssinkeltainen yleisväri, koko 8-15 cm, korkeus 10-15 cm. Ehkä nurmikon korkeudesta riippuvainen.

Molemmat kasvoivat hoitonurmikolla, pitkähkö leikkuuväli. Jyväskylän esiintymä tuhoutui noin kaksi minuuttia kuvauksen jälkeen. Vaikka oli sunnuntai, leikkasivat juuri nurmikkoa. Värtsilässä on ehkä tallessa.

Syysterv: Kalle M. Väänänen

3 comments for “Outo sieni

  1. Heitän arvauksen.. näyttäisi kehnäsieneltä. En kyllä ole nähnyt pihanurmikoilla

  2. Kultasieni on. Tänä syksynä siihen on ollut mainio tilaisuus tutustua lähemmin useassa pihassa. Alpoaatoksen arvaus on hyvä huomio, kultasieni jäljittelee kangasmetsien herkkua kehnäsientä (***).

    Kultasienet saivat jäädä nurmikon koristeeksi, olen helpottunut että erilainen kasvupaikka, tasaisen kullan-kellan-ruskea väri ja kanelinruskea rengas erottaa sen hyvin hopeisenkehnäisestä vaaleasta kehnäsienestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *