Tiesulku

Tiepuolesta marssi koko ajan joukkoja lisää. Kuvat EJ

Komentaja.

Ajelin iltasella Sääperintietä rajalle päin polkupyörällä. Vähän ennen entistä rajavartioasemaa oli tiellä hanhiarmeijan partisaaniosasto. Pakko oli pysähtyä. Vyöhykelupatarkastus? Passi? Viisumi?

Siinä sitten käytiin nokkapokkaa kotvanen. Viereisellä sänkipellolla huuteli osaston komentaja ohjeita, tiukkaan sävyyn vaati joukkojaan pysymään asemissa.

Tilanne laukesi viimein, kun Eero-Matin malamuutit alkoivat vähän matkan päässä ulvoa. Mietin jo mielessäni, että mitäs jos lentävät kohti kuten Hitchcockin Linnuissa. Sääperille kuitenkin suuntasivat.

Tie oli miinoitettu niin perusteellisesti, että pyöränkumit liukastelivat.

Kääntyvätkö kohti?

8 comments for “Tiesulku

 1. Yläkuvassa takavasemmalla, jossa tie häipyy näkyvistä, oli meidän autotalli kauan sitten. Linnut ovat varmaan nauttimassa irtosorasta, jota on noussut Pösön pyöristä, kun pojat ovat käyneet sitä tallista.

  Näin minäkin eilen runsaasti hanhia. Niillä ei ollut kalpeat posket, vaan valkoiset kaulassa. Kanadanhanhia siis. Nääs.

 2. Kauniita lintujen muuttokuvia! Tässä minun asuinpaikkani yllä
  menee muuttavia parvia yhtenään. Herättivät jo tänäänkin ennen
  seitsemää, kun keskustelevat äänekkäästi mennessään. Vähän haikeutta on kun ”minä pieni paimentyttö lentohon en pääsekään”

 3. Tänään kello 11 maissa Värtsilän taivaalla oli niin paljon hanhia, etten ikinä ole moista nähnyt. Meteli oli aikamoinen. Ne kiertelivät ja pudottivat korkeutta, kunnes laskeutuivat söötisti Sääperin eteläpuolen pelloille ja osa kai järveen. Sitten yhtäkkiä oli aivan hiljaista.

 4. Kahtena perättäisenä aamuna olen onnistunut aamu kuuden jälkeen verkoille mennessäni ”nostattamaan” järvestä tuhansien hanhien joukkiot!

  Tänä aamuna lisäksi vajaat seitsemänkymmentä joutsenta kellui Hiienvaaran kupeella!

  Huikeita kokemuksia kaikkineen …

 5. On siinä melkoinen siipien suihke käynyt, kun parvi on lähtenyt lentoon! Taas on toimittaja ollut oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja saanut tallennetuksi ainutlaatuiset hetket. Upeita tilannekuvia!

  Olin tänään pyöräilemässä Viikissä ja siellä sain nähdä ja kuulla tuhansien valkoposkien kiehtovan lentonäytöksen ja ylilennon. Niillä on ihan selkeä koreokrafia, kun ne nousevat lentoon, samoin laskeutuessa.

  Nämä täällä parveilevat valkoposket ovat tätä citysukupolvea, joiden olemassaolo ärsyttää suurinta osaa kaupunkilaisia.

  Sudenkorentoja oli myös liikkeellä vaikka kuinka paljon. Huvitti, kun yläpuolella pörräsi helikopteri ja ympärillä sudenkorennot, jotka ovat kuin pieniä helikoptereita.

 6. Lissulta kysyisin, että talvehtivatko nuo cityhanhet siellä, vai
  lähtevätkö muuttomatkalle jossain vaiheessa syksyä?

 7. Cityhanhet lähtevät muuttomatkalle lokakuulla.

  Kyhmyjoutsenet ovat jääneet leutoina talvina talvehtimaan.

 8. Keskiviikko-iltana Halosen Markku kuuluu laskeneen, että Sääperille laskeutui yöpymään 35000 hanhea. On siinä kaklatusta riittänyt ennen kuin kaikki matkakuulumiset on vaihdettu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *