Vaara ohi

Maassa rauha. Kuva EJ

Villikoiravaaran voidaan katsoa olevan ohi Värtsilässä tällä erää, sillä toinen metsästäjiä pakoillut koira saatiin liipasimelle tänään. Se ammuttiin samoilla seuduilla kuin kolme aiempaa.

”Yksi on vielä jäljellä, mutta se ei enää muodosta laumaa eikä käyttäydy lauman tavoin”, totesi jahtipäällikkö Pekka Kunnas. Hän kiitteli yleisöä, jolta metsästäjät saivat monta vinkkiä. Ne auttoivat kohdentamaan toiminnan oikeaan paikkaan. Villikoirien jahtaaminen ei Kunnaksen mukaan ollut mikään helppo tehtävä.

Viimeistäkin koiraa tavoitellaan vielä, mikä tapahtunee muun luonnossa liikkumisen yhteydessä. Maastossa on tällä hetkellä myös runsaasti suomalaisia eräkoiria, mutta ne on lähes poikkeuksetta varustettu värikkäillä tutkapannoilla. Kovin suurta erehtymisen mahdollisuutta ei uskota olevan. ”Kohteen tunnistaminen on kuitenkin tärkeää”, Kunnas sanoi.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *