Kylän olohuoneeksi

Tavoite kehittää Värtsilän kylätalosta “kyläläisten olohuone” on harpannut aimo askeleen. Elokuun puolivälistä alkaen talo on avoinna kello 9-15 arkisin eli maanantaista perjantaihin.

Tämän on mahdollistanut kirpputorin siirtäminen kylätaloon, jolloin sama henkilö voi palvella kumpaisenkin asiakkaita. Kirpputori saavutti kesän aikana Renkituvassa suuren suosion, mutta siellä ei ole sähköjä.

Kylätalossa on kirpputorin lisäksi esimerkiksi nettipiste ja kopiopalvelut. Sinne suunnitellaan myös kahviota. Palvelujen osalta kannattaa seurata pitäjäyhdistyksen nettisivuja.

Share

6 comments for “Kylän olohuoneeksi

 1. Kylätalon kirppiksen “vaatehuone” on täynnä vaatteita! Joka päivä tulee lisää, se tietysti hyvä juttu, mutta joudumme viemään vaatteita kohta takaisin renkitalolle, koska ne eivät mahdu kylätalon yhteen huoneeseen. Hakusessa on 240 korkeita vaaterekkejä, joilla saisimme seinätilan hyödynnettyä kokonaan. Jos jollakulla tiedossa.. niin vinkatkaa. Kyselyjä on jo tehty muutamiin Keski-Karjalan alueen vaateliikkeisiin.. ei ole vielä tärpännyt..

  Henkareista on puute, niin paita kuin housuhenkareista. Jos joku esim. Joensuussa käypi “isossa marketissa” ja huomaa/muistaa ilmaiseksi jaettavien henkarilaatikoiden ohi kulkiessaan tarpeemme, niin napatkaa mukaan, mitä tuotua saatte.

  Kylätalon olohuoneeseen tarvittaisiin digiboxi, jotta tv:n katselu onnistuisi. Löytyisiköhän joltakulta ylimääräistä?

  Käykeehän kylätalolla, kun kerkeette!

 2. Yksi ilmaantui jo. Nopeasti…i mennyt kuin tunti viestini jättämisestä! Kiitos! Toinenkin boxi on tervetullut, (yläkerran kokoushuoneeseen) t:Eira

 3. Värtsiläntien alkupäästä löytyy ylimääräinen Topfieldin boxi, tarvittaessa scart-kaapelin kera!

 4. Näin hienosti kun homma lähti käyntiin, toivomuslista jatkuu.. =)

  Erilaisia pelejä olisi kiva myös saada kylätalolle: perinteisiä lauta- ja seurapelejä, jopa pleikkari.. ym. ym.

  Mm. lapsille aktiviteetteja, muutakin kuin läksyjen tekemistä, kuten eräs kylätalolla käynyt koululainen teki kylän olohuoneessa. Hyödyllistä ja tärkeätä ajankäyttöä sekin! Läksyjen teon jälkeen meinasi kyllä oleminen tylsäksi mennä… totesi poika. Tv:stäkin näkyin vain kaksi kanavaa.

  Idea: pöytäpingis yläkertaan. Sehän on helppo siirtää pois, kun tilaa tarvitaan kokous yms. käyttöön. Nyt taitaa Eira mahdottomia toivoa… Pitkä on lista “joulupukeille”. Kaikkea ei tässä tohdi edes toivoa.. pikku hiljaa, pikku hiljaa. Hiljaa hyvä tulee..

 5. Kannattaa aina toivoa ja ideoita esittää! Toivomuksen toteuttaja saattaa löytyä lähempää kuin Korvatunturilta.

  Kylätalon myynti, sis. kirppis ja kahvio ei ole kultakaivos, uskokaa pois!

  Suunnitteilla hankkia kylätalolle biljardipöytä, karaokelaitteisto, bingo peli.. Kylätalon vetovoiman lisäämiseksi!

  Lahjoituksia hankintoihin kylätalon kehittämiseksi voi laittaa Pitäjäyhdistyksen tilille: Osuuspankki 515 370 – 410 190.

  Etukäteen kiittäen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *