Yhteyksissä mättää

Värtsiä tehdään tällä hetkellä poikkeustilanteessa. Soneran laajakaistayhteys on ollut poikki lauantaiaamusta lähtien. Toimitus on erittäin hitaan lainamokkulayhteyden varassa. Värtsin sillä saa joten kuten auki, mutta juttujen tekeminen varsinkin kuvien kanssa on kärsivällisyyttä kysyvää puuhaa.

Sain juuri jätettyä vikailmoituksen, jonka tekeminen on uskomattoman hankala operaatio. Nyt vain odotellaan, mistä vika mahtaisi löytyä.

Voitte edelleen lähettää juttuja ja kuvia sähköpostitse, mutta ainakin suurikokoisten kuvien esiin saaminen on toistaiseksi melko toivotonta. Toivotaan, että yhteydet saataisiin pian kuntoon.

Jos on mahdollisuus käsitellä kuvia jollain tietokoneohjelmalla ennen lähettämistä, niin Värtsiin riittäisi, jos resoluutio on 72 ja leveys 500 pikseliä. Sellaiseen kokoon ne joka tapauksessa muunnetaan ennen lehteen laittamista. Pienikokoiset kuvat ovat helpompia sähköpostissa.

Toivomme lukijoilta ja kirjoittajilta kärsivällisyyttä tässä tilanteessa. Teemme minkä ihminen ja toimittaja vain voi. Niin kai se Sonerakin.

5 comments for “Yhteyksissä mättää

 1. Kylätalon laajakaistayhteydet ovat myös Värtsin käytettävissä!
  Värtsilästähän löytyy myös toinen nettipiste, joka sijaitsee Majatalo Sinilinnussa. Tietääkseni on Elisan laajakaista yhteys, joka toimii, ja on vapaassa käytössä!

  Toivottavasti saat kotiyhteydet kuntoon pian! Home sweet home!

 2. Kylätalon yhteyksiä käytinkin jo kerran, hyvin siellä vehkeet pelittivät. Kiitoksia vain. Saattaa olla, että piakkoin pyytelen avaamaan ovia toisen kerran, kunhan vesisade loppuu ja pääsen polkaisemaan polkupyörällä edestakaisen matkan kahdeksan kilometriä. Emäntä ehtii autolla Kiteelle töihin yhtä nopeasti kuin minä harrastuksiin, vaikka hänellä on matkaa 45 kilometriä.

  Sinilintuun jos matkalla eksyn, suattaa jiähä Värtsi ilmestymättä.

  Tämän mokkulan kanssa on tosissaan naimisissa, vaikka onhan sillä kiva nimi. Äsken selvisi, ettei nopeampaa vehettä ole tänne saatavissa. Pitäisi raahata antenneja avuksi. Mutta jännitetään nyt, milloin Sonera saa homman toimimaan. Ilmoittelen kyllä.

 3. Sillä puolen Ilomantsintietä on vielä nopeutta mutta täällä Sääperinperukoilla on kokeiltu kaikki; Sonera (puhelinlanka), mokkulat; Sonera, Dna ja Saunalahti ja kaikki ovat hitaita. Saunalahti toimii nopeiten näistä. Jet Mikro kertoi aiemmin että satasen luokkaa olisi vahvistava antenni.

 4. Myö tehtiin Keskiviikkona vikailmoitus soneralle ja torstaina oli mies jo korjaamassa. Vikaa oli kahdessa paikassa Sääperintien varressa olevasta puhelin tolpasta oli palanut vikavirta suojat ja kylällä olevasta pää keskuksesta joku kortti. Korjaaja ihmetteli kun on laitettu kytkentä kaappi tolpan päähän sähkö avolinjan lähelle ja 10m päässä olevasta muuntajasta.

 5. Värtsin osalta yhteys saatiin kuntoon keskiviikkona 10.8. ja laajakaista pelaa nyt huomattavasti paremmin kuin ennen vikojen ilmaantumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *