Häiveperhonen

Häiveperhonen oli taannoin hyvinkin  harvinainen. Nyt sitä esiintyy Itä- ja Etelä-Suomessa. Tämä yksilö tuli ruokailemaan tuoreelle vaahteran kannolle eikä piitannut kameramiehestä tuon taivaallista. Vaikeampi on saada tästä perhosesta kuva siivet levällään.

8 comments for “Häiveperhonen

  1. Onpa upea ilmestys tämä häiveperhonen. Ei ole osunut kohdalleni.

  2. Näin häiveperhosen pihapiirissmme Kaustajärvellä
    ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten enkä ollut
    uskoa silmiäni. Tällä viikolla olen nähnyt sen useasti,
    viihtyy avokuistimme sisä- ja ulkopuolella! Erittäin komea
    ilmestys!

  3. Mukava kuulla ja nähdä hyviä kokemuksia ja kuvia tästä yleistyvästä – toivottavasti – päiväperhosesta. Sain itsekin kuvan kera ilmoituksen Tohmajärven Kemiestä muuta päivä sitten. Joukolta upeat kuvat koirasperhosesta, ja molemmilta puolilta. Kannattaa ottaa, jos vaan ehtii, kuvia. Muistoksikin. Nimittäin pikkuhaapaperhonen ja isompi haapaperhonen muistuttavat tätä lajia aika paljonkin. – Mutta tällä sivullapa on oiva opaskuva lajiin.

  4. Tuttu on, lehahti saviselle maalle jonka juuri oli kastellut ja lannoittanut kanankakalla.

    Istui siinä pitkät tovit, kuvia sai kiitettävästi.
    Tiesittekö, että häiveperhosen kieli on limenvihreä ja silmät täpläperhosten tapaan vihreä-ruskearuudulliset ?

    Uusi havainto Salossa, samana päivänä joku oli ilmoitellut saman lajin pienemmästä sukulaisesta, A. iliasta, samoilla seuduilla.
    Sää oli helteisen lämmin ja tuulet leudot, oikea perhostelijoiden aarrepäivä. Lämmön vaikutuksesta illalla auringossa lenteli paljon perhosia.
    Samalta vrk:ta sain kuvaan myös kiertokiitäjän ja eteläpäiväkiitäjän.
    Ikimuistoinen kuvauspäivä ! =)

  5. Valkealan Hautalassa näin tänään Häiveperhosen elämäni ensimmäisen kerran. Upea ilmestys, kuin suoraan tropiikista. Ja miten taitava lentäjä!

  6. Nyt minäkin olen saanut nähdä häiveperhosen. Se liihotteli kotvan ystävieni terassilla Nurmijärven Perttulassa. Laskeutui sitten lopulta lattialle ja sulki siipensä. Sain napattua muutaman kuvan, ennen kuin se kohosi uudelleen siivilleen ja katosi.

  7. Muuan Unto Ek sanoi tämmöisestä, ”että sen silmä näkee joka luonnossa avoimin silmin liikkuu”. Hyvä havainto ja hyvä kuva.

  8. Tällainen kaunokainen viihtyi hetken parvekelasissani Espoossa heinäkuun puolivälin jälkeen. Valtavan kokoinen perhonen ja aivan henkeäsalpaavan upea! Näin ja sain kuvia parvekelasin läpi vain siipien alapinnasta enkä näkemäni perusteella ollut löytää tietoa, mistä lajista on kyse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *