Urheilun kultavuosia

Vuodesta 1946 Kaurilan Kisana toiminut urheiluseura kokoontui Värtsilän Kisan nimellä ensimmäiseen vuosikokoukseen vuoden 1952 lopussa. Toiminta-ajatuksena oli pitää kylät virkeinä, joten alaosastot perustettiin Kaurilaan ja Tervavaaraan. Tervavaaran toiminta lopahti kuitenkin yhteen kokoukseen.

Vuonna 1956 eli kymmenvuotiaana seura eli vilkkainta aikaa. Jaostoja oli yleisurheilussa, hiihdossa, suunnistuksessa ja pesäpallossa. Myös lavatoimikunta oli. Vuonna 1952 oli rakennettu Kaurilan lava, josta tuli vuosikymmenen ajaksi seuran talouden tukipilari. Lavatouhuun palaamme erillisessä jutussa.

Viisi vuotta puheenjohtajana ollut Mauno Kunnas luovutti nuijan Lauri Piiroiselle. Toiminnanjohtajan palkkaamista kesän ajaksi hoitamaan vilkkainta urheilukautta ja tanssilavaa harkittiin, mutta tämä ei toteutunut.

Vuosi 1959 mainitaan historiikissa hyvin toiminnallisena. Tämän mahdollisti kohentunut taloudellinen tilanne. Puheenjohtajaksi tuli Aarne Hämäläinen ja Lauri Piiroinen palasi sihteeriksi.

Hiihtäjänimistä tunnetuimpia olivat Veijo Tahvanainen ja Erkki Tikka, jotka lähestyivät kansallista tasoa. Suunnistus oli maineikkain laji. Lauri Piiroinen, Veijo Tahvanainen, Erkki Sivonen, Kirsti Pesonen ja Salme Hakkarainen olivat piirin parhaita. Myös kansallisissa kisoissa tuli voittoja. Yleisurheilun puolella Varpu Lavikainen nousi maajoukkuetasolle asti.

Vuosikymmenen aikana Värtsilän Kisa järjesti myös ohjelmailtamia, joitten yhteydessä oli henkisiä kilpailuja. Pikkujouluihin kertyi väkeä 200-300. Nuorille piti järjestää oma pikkujoulunsa Patsolan maamiesseurantalon ahtauden vuoksi.

Tuki- ja kannatusjaostosta löytyivät sellaiset nimet kuin Toivo Tiainen, Kusti Löppönen, Sakari Sallinen, Alpo Piiroinen, Martti Svensk, Reino Parkkulainen, Toivo Saukkonen, Pentti Mähönen ja Jukka Hyytiä.

Näillä eväillä siirryttiin 1960-luvun alkuvuosille, jolloin alkoi näkyä merkkejä laantumisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *