Tanja emännöi kirppistä

Tanja on asunut Suomessa pari vuotta. Kuvat EJ

Myytävänä on kauniita tavaroita.

Värtsilän Renkitalon kirppis on täyttynyt tavaroista. Monenlaista ostettavaa sieltä löytyy, ehkä eniten vaatteita. Venäläiset ovat jo paikan löytäneet, he ovat ahkeria kirppiksillä vierailijoita.

Rajan takaisilla asiakkailla on toivomuslistallaan esimerkiksi mattoja, lasten vaatteita ja kenkiä, joita olisi hyvä saada lisää. ”Ja paljon teepaita”, sanoi suomea murtaen puhuva Tanja, joka emännöi kirppistä. Hän on lähtöisin Sortavalasta.

Noin 90 prosenttia tavaroista on saatu lahjoituksina lähinnä omalta paikkakunnalta, loput ovat myyntitilillä. Monet kauempana asuvat ovat tuoneet myytävää tullessaan lomailemaan kotiseudulleen.

Vaatteet maksavat yleensä 2-4 euroa. Jokaista vaatekappaletta ei ole hinnoiteltu erikseen, tinkiminen kannattaa. ”Neuvottelun varaa on, jotta päästäisiin yhteisymmärrykseen ja kumpikin osapuoli olisi tyytyväinen”, kertoi kyläyhdistyksen sihteeri Eira Varonen.

Lapsetkin löytävät omansa.

”Tällä on iso merkitys yhdistykselle, vaikkei tämä kultakaivos ole. Yritämme näin tienata kylätalon vuokrarahoja. Hyvää palautetta on tullut, kirppiksellä lienee myös sosiaalista merkitystä. Ja onhan tällainen toiminta positiivista kyläkuvan kannalta.”

Kesäaikana paikka on avoinna maanantaista lauantaihin kello 11-16. Kesäteatteri-iltoina sitä pidetään myös auki. Talveksi on harkinnassa toiminnan siirtäminen kylätaloon.

1 comment for “Tanja emännöi kirppistä

  1. täällä on ylitarjontaakaikkinaisessa kirppis tavarassa ,hyväntekijät eivät pysty vastaanottamaan likimainkaan kaikkea,vaikka toimijoita riittää.vois olla ideaa yhteistyössä täkäläisten järjestöjen kanssa,kuten pelastusarmeija human bridge röda korset mikä ettei ruotsinsuomalaistenkeskusliitto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *