Taas kohti miljoonaa

Rajan ylitti toukokuussa Niiralassa noin 104 000 henkilöä, missä on kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan 25 prosenttia. Kasvua on ollut sekä venäläisten että suomalaisten määrissä. Viisumivelvollisia rajanylittäjiä oli 40 prosenttia.

Alkuvuoden aikana rajan on ylittänyt Niiralassa yli 467 500 henkilöä, mikä on 27 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajanjaksoa suurempi määrä.

Toukokuussa käännytettiin 15 henkilöä puuttuvien maahantuloedellytysten vuoksi.

Rajanylityspaikalla havaittiin neljä epäiltyä rattijuopumustapausta, joista yksi oli törkeä. Yhdessä tapauksessa epäillään, että ajoneuvon omistaja on luovuttanut kulkuneuvon juopuneelle.

Lisäksi rajavartiosto havaitsi kahdeksan ulkomaalaislain rikkomusta, 42 liikenne- ja ajoneuvolain rikkomusta ja 16 muiden säännösten rikkomusta. Rikkomusten seuraamuksina annettiin 26 rangaistusvaatimusta, yhdeksän rikesakkoa ja 19 huomautusta. Lisäksi rajavartiosto havaitsi yhden etsintäkuulutetun henkilön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *