Toimittajia etsitään

Haluatko hyvän harrastuksen? Tule tekemään kanssamme vuosi sitten perustettua Värtsiä, Värtsilän kyläverkkolehteä. Sitä silmäillään lähes 30 maailman maassa ja noin 90 kaupunkiseudulla Suomessa. Värtsin jutut ovat luettuja, mikä on mainioitten kirjoittajien ja kuvittajien ansiota. Heitä on tullut jatkuvasti lisää.

Nyt sinulla on mahdollisuus oppia laatimaan verkkolehteen sopivia juttuja. Pistäydyt kenties joskus kameran kanssa paikkakunnan tapahtumissa tai teet reportaasin valitsemastasi kohteesta. Naputtelet nopeasti ja mutkattomasti tietokoneella lyhyen ja asiallisen kirjoituksen, joka lähetetään kuvineen sähköpostitse lehdelle. Kun perusasiat on opittu, tapahtuu työskentely kotoa käsin omilta koneilta yksin tai porukassa. Ehkäpä saat kaverisikin mukaan puuhaan.

Homma luontuu parhaiten koululaisilta tai opiskelijoilta, joilla on mahdollisuus etenkin viikonvaihteissa ja loma-aikoina viettää muutama tunti silloin tällöin mielenkiintoisen harrastuksen parissa täällä Värtsilän seudulla. Lehtityössä arvostetaan tavallista, hyvää suomen kieltä. Nippelitekniikka on toissijaista, mutta se on hyvä hallita ainakin kohtalaisesti.

Nuorten jutut ovat toistaiseksi puuttuneet palstoiltamme, sellaisten tekeminen olisi tervetullutta. Ehkäpä saamme aikaan oman nuorten palstan.

Palkkioita emme pysty maksamaan, sillä Värtsiä tehdään täysin vapaaehtoisin, palkattomin voimin harrastuksena, eikä lehdellä ole lainkaan tuloja. Palkan sijaan on mahdollisuus oppia toimittajan työtä, mistä voi olla myöhemmin hyötyä, jos esimerkiksi haaveilet media-alan ammatista. Ohjausta annetaan yli neljän vuosikymmenen kokemuksella.

Joko hirvittää? Ota silti turhia siekailematta yhteys, uutta on aina mahdollisuus oppia. Mitä useampi meitä olisi, sitä hauskempaa olisi Värtsin tekeminen. Yhteystiedot löytyvät verkkolehdestä.

 

10 comments for “Toimittajia etsitään

 1. Hyvä esitys. Nuoria kaivataan sivuille ja vaikkapa omaa palstaa.
  Voisiko kouluissa innostaa paikallisjuttujen tekoon.
  Entäpä Nuorten Värtsi-kerhon pitoa uudessa Värtsilän kylätalossa.

  Meiltä kalkkislaivan kapteeneilta on pian muisti muisto vain.

 2. Onko tämä juttu vielä ajankohtainen. Kuhan kyselen.

 3. Jonkin verran kyllä juttuja tulisi. Mutta kun ei osaa niitä Värtsiin toimittaa. On kellahtanut ulkopuolelle nyky menon. Onneksi tästä ei ole syntynyt kuitenkaan mitään ongelmaa. Värtsi elää elämäänsä.

 4. Ei minusta ole liian hätäistä toimintaa, jos vaikka 8 vuoden päästä jo vastausta utelee, kuhan vain arvelen.

 5. Tuula, tuohon osoitteeseen lähetin, vaan ei ole näkynyt sen jälkeen koko tarinaa eikä kuvia. ee

 6. Lähetin 9.5. Jutun Tornien taistosta, mutta minun gmail oli omituinen. Lähetetyistä viesteustä ei viestiäni löytynyt. Lähetin eilen 19.5. saman uudelleen. Nyt tuli näkyviin se edellinenkin viesti.

  Ee Lähetä uudelleen ja lähetä myös itsellesi niin näet onnistuiko lähetys.

  Jenna kyllä ilmoitti viikkoja sitten lähtevänsä lomalle, ei kyllä sanonut miten pitkäksi aikaa.

 7. Voisiko julkaisijan edustaja ystävällisesti kertoa
  Mikä on Värtsin toimittajatilanne nyt?

 8. Toivottavasti Jenna ei ole sairaana. Lienee yhä lomalla tai komennettu muihin tehtäviin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *