Kylätalo siitä tuli

Nimen paljasti seinältä Heino Turunen. Kuvat EJ

Talon avasi kyläpäällikkö Raimo Tiittanen. Lipun nostivat salkoon Marjaana Aarnio ja Kalle Lintunen. Taustalla renkitalo, jossa avattiin kirppis.

Kylätalon nimeksi tuli Värtsilän kylätalo ja pihapiiri nimettiin Arppen pihaksi avajaisissa lauantaina. Tavoitteena on, että talo olisi ainakin kesäaikana avoinna päivittäin. Kesäkuun alusta sinne pyritään saamaan henkilö, joka pitäisi mm. kioskia. Ainakin jätskiä ja kahvia sieltä olisi tällöin saatavissa. Yleisölle avoin nettipiste talossa jo on.

Jänisjoen rannalle siirretään todennäköisesti entisellä leirintäalueella oleva  grillikatos. Kirppari aiotaan pitää myös päivittäin avoinna kesäisin. Talvella kylätalon toimintaa pyöritetään sopimuksen mukaan.

Värtsilän vesikunnalle on vuokrattu toimistohuone, samoin yksi huone Martin Staffanille. Tiloja on vielä tarjolla esimerkiksi toimistohotelliksi eli lyhytaikaisiin tarpeisiin.

Tohmajärven kunta päätti kevättalvella vuokrata entisen kunnantoimiston pihapiireineen Värtsilän pitäjäyhdistykselle. Avajaistilaisuudessa mukana ollut kunnanjohtaja Olli Riikonen totesi, että paras osoitus kunnan hyvästä päätöksestä olisi tilojen runsas käyttö. Yhdistyksen puheenjohtaja Raimo Tiittanen kertoi, että tilat pyritään saamaan käyttöön ja toiminta alkuun askel askeleelta.

Nimiehdotuksia tuli 26. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Väistö arpoi avajaisissa kesäteatteriliput Mirja Varoselle ja Sakari Hyytiälle.

Yleisöä jännitti, mikä nimeksi tulee.

Porraskäytävässä oli jonoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunnan edustajat ja Värtsilän puuhamiehet juttusilla, vas. kh:n pj. Leena Väistö, Kalle Lintunen, Raimo Tiittanen ja kunnanjohtaja Olli Riikonen.

Salmelta terveisiä, sanoi Eeva Härkönen (oik.) tavatessaan Arja Pekkarisen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itähuolinnan Marita toi kukkia kylätalolle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirppiksellä tehtiin kauppaa jo ensimmäisenä päivänä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei maksa mitään, kyläyhdistys tarjoaa, kertoivat makkaran paistajat.

8 comments for “Kylätalo siitä tuli

 1. Jee- tuli oikein hyvä mieli käydessäni kylätalons avajaisissa
  siitäkin huolimatta, että sadetta piti vähän karkuilla.
  Olin mielessäni ajatellut, kunhan vain Arppen pihapiiri pysyisi
  pihan nimenä. Kyläläiset ja muutkin saisivat unohtaa kunnantoimiston tai maatilan nimen pihapiiristä ja ruveta käyttämään ARPPEA niin se nopeammin tulee jokaisen suuhun ja käyttöön. Kylätalo-nimitys on ihan Ok, sillä olemmehan nimenomaan Värtsilän kyläläisiä.
  Terv. Pusan Mirja

 2. Paljon onnea Värtsilän kylätalolle ja Arppen pihalle.
  Hyvät ja oikeat nimet saitte kasteessa, vaikka ei tainnut ihan sataakkaan.

 3. Komeita nimikylttejä osaa tehdä kylän monitoimimiehemme ”Hemppa” Turunen. Hän tehnyt myös kesäteatterin kyltit! Kylätalon kyltti paraatipaikalla, ei jää varmasti huomaamatta! Kiitos!

 4. Kiitos! Palautteita on on tullut jo mukavan lämpimästi, näin vanhan kyläpäällikön (nykyisen talkoolaisen) lukiessa niitä. Kiitoksen ainoat vastaan ottajat emme ole me talkoolaiset. Totuuden siemenestä sen verran, että taitaa suurin KIITOS kuulua kylätalon kuntoon saattamisesta Pitäjäyhdistyksen monitoimisihteerille Eira Varoselle joka on puurtanut viimeaikoina pitkää päivää niin kirpputorin eteen kuin ja varsinkin kylätalon toimintojen kuntoon saattamiseksi. Kuin myös pitäjätoimikunnan puurtajille.

 5. Mukava ja lämmin tunnelma oli kylätalon avajaisissa, oi miten paljon oli kävijöitä sateesta huolimatta! (Sakari, nimet saivat luonnonkasteen.) Suuri kiitos avajaisten valmisteluista Eiralle, Marjatalle, Railille ja Lealle, sekä kaikille siivoustalkoisiin ja järjestelyihin osallistuneille. Erityisesti kiitos kaikille Värtsilän kyläläisille, kylätalolle ei olisi tarvetta ilman reipasta kylänväkeä! Renkituvan kirppis on aarreaitta, löysin sieltä jo mummulan kaffeekupin lapsuudestain.

 6. Enhän mie siellä avajaisii valamistelemassa ollut! Vaan Merjan ja Eiran ja Thelman kanssa laitettiin kirpparii kuntoon. Joten hyvin vähäiset ol meijän panokset, mutta kuitennii… Kiitoksii kiitoksista. Nyt kun suatas jotennii porukkoo innostumaan kirpparin auki pijosta?! Mietin tuossa että pitaskö olla niin ”kelju” että tehä haaste kampanja muutama tunti kylätalon ja yhteiseks hyväks ei ois pahitteeks, ja samalla varmaan suatas seulottuu mikä olis paras aika pittee kirpparin ovia auki!? Lea

 7. On hyvän näköinen tuo Värtsilän kylätalon päätyseinä. Nimikin on niin isokokoinen, että ennättää sen tavata, ettei aja sillan kaiteen väärälle puolelle ja Jänisjokeen. Hempalle kiitokset myös minun puolestani! En päässyt juhlaan mukaan. Kävin kuitenkin Kiteen asemalta kotiin palatessani sunnuntaiyönä kylätaloa katsomassa, ihan pöyrähdin Arppen pihan kautta. Hyvän näköistä. Onnitteluni Pitäjäyhdistykselle! Ierikka.

 8. Kaivoin esille vanhan jutun Värtsistä/UutisAlasin ja myös Pitäjäyhdistyksen sivun. Mielestäni olisi remontoitava nimikkeitä. Värtsilän Pitäjäyhdistys ry on OK. Sen nimeksi valitsemisessa on oltu kaukaa viisaita. Tohmajärven kunnassa on todellakin Värtsilän pitäjä. Mutta miksi sivun nimikkeenä on kyläyhdistys? Kylätalo on nimenä kutsuvampi ja läheisempi kuin jos se olisi pitäjätalo. Nimihän tuo mieleen kylässä käymisen. Ja siellä pistäydyttäessä tuntuu, että on aina tervetullut, niinkuin ennen vanhaan, vaikka meni kutsumatta,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *