Kaatuneitten muistolle

 

Kaatuneitten muistopäivänä laskettiin Värtsilässä kirkon edustalla kaksi seppelettä, tohmajärveläisten puolesta Kalle Lintunen ja Pertti Päivinen sekä rajavartioston puolesta Mika Susi. Kunniavartiossa olivat Hannu Ahtilinna ja Ville Kuusela.

Rovasti Erkki Lintunen muisteli pikkupojan kokemuksiaan sodan ajoilta. Kodin lähellä sijaitsi kaatuneitten kotiuttamiskeskus, jossa lotat huolehtivat kaatuneista vaikeissa olosuhteissa. ”Ne muistot eivät häviä koskaan, ne muokkaavat elämää ja maailmankatsomusta.”

”Siniristilippu ei tänäänkään nousisi salkoon, jos näitä uhreja ei olisi”, Lintunen sanoi. ”Seppele on voiton merkki. Voitimme vapaan isänmaan.”

Vanhassa Värtsilässä lepää yli 200 sankarivainajaa. Kuva kirkon raunioilla pidetystä hartaustilaisuudesta jatkosodan vuosina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *