Upea kohtaaminen kiekkoillassa!

Eilen illalla ennen kiekkokansan hiljentymistä oman alttarinsa äärelle saattoi Sääperin rannoilla liikkuva pysähtyä seuraamaan mahtavaa näytelmää. Muuttomatkallaan järven selälle jääneet kymmenet vesilinnut, sotkat ja telkät  sekä rantapelloilla aterioivat 1250 hanhea, suokukot, lirot ja monet muut olivat yht´äkkiä kaikki ilmassa. Kuin paniikissa. Arvasin kuka tai  mikä oli asialla: muuttohaukka! Suomalaisen lintumaailman ehkäpä pelätyin saalistaja. Se teki syöksyn lintuparveen sillä seurauksella, että sorsat, hanhet ja vastatulleet 400 pikkulokkia nousivat palloiksi ilmaan. – Nyt haukka ei kuitenkaan onnistunut ruuan hankinnassa, tai sitten hänellä ei ollut nälkä. Jatkoi uljasta matkantekoa pitkine siipineen itään yli järven.

Muuttohaukka, kanahaukkaakin leveämpi siivenväliltään, on jalohaukkana valtavan nopea. On mitattu jopa 360 km/t syöksyssä sen nopeudeksi. Siipipankollaan se iskee esim. kyyhkyn tainnoksiin ja laskeutuu sitten muina miehinä pellolle lämpimän aterian viereen. Elääkseenhän nämä vain saalistavat, eivät silloin jos vatsa on täysi.

Mutta on se vaan upeaa katseltavaa!

hannu

 

Äkkiä Sinilintuun, siellä on matsi.

Vauhtia pojat, muuttohaukka tulossa. Kuvat EJ

3 comments for “Upea kohtaaminen kiekkoillassa!

  1. Otsikon alle sopii seuraava tiedotus:

    TÄNÄÄN SUNNUNTAINA LÄTKÄN MM-FINAALIA SEURATAAN KOKO KYLÄN TOIMESTA SINÍLINNUN KISASTUDIOSSA! TERVETULOA!

  2. Juu, ja RUUTU on ISO. TV-kuva videotykin kautta valkokankaalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *