Ajatuksia naisen elämästä

Kuplivaista, hurmaavia ja vastustamattomia ajatuksia naisen elämästä, toim. Tiina Laaninen, Kirjapaja 2011.

Kun Jumala loi miehen, hän ajatteli: – Pystyn kyllä parempaan. Niinpä hän loi naisen.

Laaninen on koonnut tuoreen makuisen kirjan ajatuksia naisista. Mukaan mahtuu Katri Helenaa, Laila Hirvisaarta, Sylvi Kekkosta, Sari Sarkomaata, Karita Mattilaa, Anne Mattilaa, Arja Saijonmaata, Brigitte Bardotia, jne… En kyllä huomannut yhtään miestä ajattelijoiden joukossa, mikä on tietysti kirjalle pieni puute.

Tuula-Liina Varis tuumii, että naisihmisen on osattava, tiedettävä ja jaksettava. Minna Canth taas pistää rankasti ja tuumii, että koko yhteiskunta on päättömästi laadittu, koska laatijoina ovat olleet miehet. Äiti Teresa korostaa kotia rakkauden tyyssijana ja rakkauden tekoja rauhan tekoina. Hän on myös sitä mieltä, että tärkeintä ei ole mitä teemme, vaan se, miten paljon rakkautta tekemiseemme sisältyy.

Muistuu mieleen oma äitimuori siellä Pohjois-Karjalan Värtsilässä. Hän tarjosi lapsille jotain hyvää ja lämmintä, vaikka olot sodan jälkeisessä elämässä olivat fyysisesti ja psyykkisesti rasittavia. Kumma kyllä, kun alkaa mielessään etsiä naista, joka on vaikuttanut ja motivoinut eniten, muistuu äitimuori mieleen ensimmäisten joukossa.

Kirja tarjoaa antoisan lukuhetken. Huumoriakin siihen sisältyy, totta kai. Niinpä Renny Harlinin ex puoliso Geena Davis tuumii, että vuosi vuodelta hän tuntee itsensä kauniimmaksi, viehättävämmäksi ja hilpeämmäksi kuin edellisenä vuonna. Hän vakuuttaa olevansa optimisti tulevaisuuden suhteen.

Totta lienee, että nainen on enemmän oikean aivolohkon, tunteen tyyssijan käyttäjä, joka on tarpeen tullen valmis taistelemaan rakkaidensa puolesta kuin villipeto.

 

 

1 comment for “Ajatuksia naisen elämästä

  1. Kyllähän tuota tunnetta on miehilläkin- sinullaki Jouko taitaa olla- on niin monenlaisia miehiä, jos on naisiakin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *