Äitienpäiviä ennen

 

Äitejä muistetaan taas sunnuntaina, kuten tavoiksi on tullut. Täällä Joensuussa en ole enää vuosiin huomannut ilmoituksia äitienpäiväjuhlista. Ennen sotia niitä kyllä järjestettiin, myös vanhassa Värtsilässä. Isompi valokuva äitienpäiväjuhlista Kansantalolla vuonna 1938. Sali oli tupaten täynnä väkeä, äitejä ja lapsia, vain muutama mies on eksynyt joukkoon. Pienemmässä kuvassa emännät valmiina kahvitarjoiluun yläkerran kahviossa.

Ohjelmasta muistan vain, että teatterin johtaja Kalle Viherpuu soitti sähköpianoa ja kansa oli ihastuksissaan, keväiset harakanvarpaat näyttävät olleen koristeina sekä salin puolella että kahvipöydässä.

Hyvää äitienpäivää!

 

 

1 comment for “Äitienpäiviä ennen

  1. Lapsuuteni kotikylässä Kiihtelysvaarassa pidettiin 50-luvulla äitienpäiväjuhlia koululla. Jo eteisessä äitien mekon rintamukseen kiinnitettiin pienet koristeet, jotka oli tehty sinisistä hapsutetuista kreppipaperikukista ja hiirenkorvalla olevista koivunoksista. Oppilaat esittivät lauluja ja runoja, jotka saivat äitien silmät kostumaan ja opettaja piti puheen äideille. Keittäjä oli valmistanut tarjottavat oppilaiden tuomista tarvikkeista ja kahvit nautittiin juhlan päätteeksi.
    Tytöillä oli juhlassa uudet äitien ompelemat kesämekot, sillä vuoden aikana oli kasvettu entisistä ulos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *